kasowanie informacji o wykonaniu przeglądu
kasowanie informacji o wykonaniu przeglądu
witam serdecznie,
w związku z tym, że korzystać bedę z usług zaufanego mechanika może wyniknąć problem ze skasowaniem informacji o nadchodzącej inspekcji; czy można to wykonać ręcznie, czy tylko przy użyciu komputera a co za tym idzie ASO?
mini cooper s 2005
pozdrawiam
w związku z tym, że korzystać bedę z usług zaufanego mechanika może wyniknąć problem ze skasowaniem informacji o nadchodzącej inspekcji; czy można to wykonać ręcznie, czy tylko przy użyciu komputera a co za tym idzie ASO?
mini cooper s 2005
pozdrawiam
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Re: kasowanie informacji o wykonaniu przeglądu
u nas na forum tez jest dokladny opis, wystarczy poszukac...
serdeczne dzięki; następnym razem będę wnikliwiej grzebał
- krzyss
- Nowy
- Posiadane auto: Accord 1980r.
A ja mam problem...
Ta instrukcja u mnie nie dziala.
Jak przyciskam guzik to nie pojawia sie RESET a TEST i naciskajac odpowiednio guzik do kasowania przebiegu moge zmieniac cos takiego --1- na --2- itd az do --19-
Zauwazylem ze jak przy --2- nacisne dluzej guzik od sterowania komputerem (na manetce od kierunkowskazow) to robi sie test zegarow.
Moze mi ktos podpowiedziec jak zresetowac przeglad ? (bo przeglad wlasnie zrobilem, ale w warsztacie nie mieli kompa do mini).
http://www.youtube.com/watch?v=IpIG_Rb5oU0
Tu nagralem kawalek...
Nie wiem czy to wazne, ale auto jest z navi
Prosze o pomoc...
Ta instrukcja u mnie nie dziala.
Jak przyciskam guzik to nie pojawia sie RESET a TEST i naciskajac odpowiednio guzik do kasowania przebiegu moge zmieniac cos takiego --1- na --2- itd az do --19-
Zauwazylem ze jak przy --2- nacisne dluzej guzik od sterowania komputerem (na manetce od kierunkowskazow) to robi sie test zegarow.
Moze mi ktos podpowiedziec jak zresetowac przeglad ? (bo przeglad wlasnie zrobilem, ale w warsztacie nie mieli kompa do mini).
http://www.youtube.com/watch?v=IpIG_Rb5oU0
Tu nagralem kawalek...
Nie wiem czy to wazne, ale auto jest z navi
Prosze o pomoc...
krzyss & Kasia
- krzyss
- Nowy
- Posiadane auto: Accord 1980r.
Naprawde nikt nie wie jak mozna skasowac ta inspekcje ?
To moze mi podpowiedzcie gdzie w wawie za mala kase mi to skasuja jednoczesnie moze sprawdzajac czy nie ma bledow.
To moze mi podpowiedzcie gdzie w wawie za mala kase mi to skasuja jednoczesnie moze sprawdzajac czy nie ma bledow.
krzyss & Kasia
mówisz i masz
-Wciskasz i przytrzymujesz guzik od kasowania dystansu dziennego
-wkładasz klucz do stacyjki i przekręcasz na pozycji pierwszej
-obserwuj wyświetlacz dystansu dziennego aż pojawi się słowo "RESET"
-wyciśnij trzymany wcześniej guzik kasowania przebiegu, a następnie wciśnij i przytrzymaj go jeszcze raz
-poczekaj aż pojawi się/zacznie mrugać hasło "RESET"
-puść przycisk kasowania przebiegu, a następnie wciśnij go jeszcze raz (i od razu puść)
-funkcja Service Oi została ustawiona spowrotem na 10,000 mil (km?)
-wyciśnij trzymany wcześniej guzik kasowania przebiegu, a następnie wciśnij i przytrzymaj go jeszcze raz
-puść przycisk kasowania przebiegu, a następnie wciśnij go jeszcze raz (i od razu puść)
Gdyby nie poszło w ten sposób co kolega wyżej napisał, to zawsze można podłączyć kompa i skasowac
kasowanie inspekcji
Ja mam ten sam problem co kolega.Wyskakuje mi test i nie idzie skasowac inspekcji.Ja mam werscje z 02 z navi i kompem tylko ze nie mam na manetce tylko przy wyswietlaczu przyciski .Jeszcze jedno mnie ciekawi bo mechanik ktory wymienial mi olej mowi ze jak pokazuje np -3400 to tyle pozostalo do inspekcji ale w moich poprzednich autach bylo odwrotnie jak na minusie to tyle za pozno
robrob pisze:mówisz i masz
Nie wiem jak u innych ale ta kombinacja w Moim Mini niestety nie chodzi - czym może to być spowodowane?Jakieś inne propozycje ?:-) mini 2002-03 mnie interere
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: JEEP
witam, jak skasować inspekcję po wymianie oleju mini one 2005 rok, powyższa procedura nie działa
- Cychol
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper 2003
Jakby ktoś miał jeszcze z tym problem to polecam https://www.youtube.com/watch?v=N0nr6KEjnjs
--
pozdrawiam Cychol
pozdrawiam Cychol