Trójmiasto - spotkania
Moderator: flapjck1
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: Trójmiasto - spotkania
Pojawie sie na ołowiance, do Gdyni nie bede sie włóczył...
nikt nie mówił że będzie łatwo
zaproszenie na afterparty Rajdu Ikarusa
Dla tych, którzy nie ślędzą innych tematów, wklejam info o zaproszeniu równiez tutaj. Będzie kolejna okazja do spotkania z innymi właścicielami klasyków i miłośnikami motoryzacji na afterparty Nocnego Rajdu Ikarusa, który odbył się tydzień temu a dokładnie 10/11.09.2011.
Miniakowcy i inni fani motoryzacji są zaproszeni dzisiaj do klubu Sesja, przy ul. Traugutta 115B (Akademik nr 2 PG), 80-226 Gdańsk.
Plan:
od 18:00 - zbieranie się wszystkich ekip, które startowały w III Rajdzie Ikarusa
18:30 - rozdanie nagród
19:00 - zapraszamy wszystkich "samochodowców" (bez względu, czy startowali w rajdzie czy nie) na wspólne spotkanie
od 20:00 - proponowane karaoke itp.
Wiem, że zapowiadał się sidi z Martusią, plus wielu uczestników wieczorno-nocnego przejazdu klasyków, który oficjalnie odbył się w ostatni czwartek.
Do zobaczenia : )
P.S.
Mam nadzieję, że będzie bigos i symboliczna meta : ]
Miniakowcy i inni fani motoryzacji są zaproszeni dzisiaj do klubu Sesja, przy ul. Traugutta 115B (Akademik nr 2 PG), 80-226 Gdańsk.
Plan:
od 18:00 - zbieranie się wszystkich ekip, które startowały w III Rajdzie Ikarusa
18:30 - rozdanie nagród
19:00 - zapraszamy wszystkich "samochodowców" (bez względu, czy startowali w rajdzie czy nie) na wspólne spotkanie
od 20:00 - proponowane karaoke itp.
Wiem, że zapowiadał się sidi z Martusią, plus wielu uczestników wieczorno-nocnego przejazdu klasyków, który oficjalnie odbył się w ostatni czwartek.
Do zobaczenia : )
P.S.
Mam nadzieję, że będzie bigos i symboliczna meta : ]
* IMM TRÓJMIASTO *
-------------------------------
póki co... VII ZLOT MINI TRÓJMIASTO ! ! !
Bliżej morze być nie może ! ! !
- mikiV8
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini Morris 1973 998cc - w trakcie remontu
Rajd Jesienny
Info na temat Rajdu Jesiennego by KajTan:
"Start imprezy w dniu 25.09.2011 (zgodnie z sugestiami jest to NIEDZIELA) o godzinie 9.00 z siedziby klubu, Gdynia, ul. I Armii Wojska Polskiego 28.
TRASA: Malownicza, po asfaltach dobrej jakości, jeśli jesień dopisze, to wśród pomarańczowych, czerwonych liści. Do przejechania około 125 km, ale liczenie trwa.
WPISOWE: z okazji niewielu zgłoszeń i budżetu lowcostZERO, wynosi ono jak zwykle 50 zł, dokładnie tyle samo, co na rajdzie Ikarusa.
Zgłoszenia zawodników przyjmujemy na maila rajd@infocom.pl
Zgłoszenie powinno zawierać:
Imię i nazwisko kierowcy
Imię i nazwisko pilota
Marka, model, rocznik pojazdu
Numer rejestracyjny
Przebranie - tak/nie.
Wpisowe w kwocie 50 zł proszę wpłacać na rachunek bankowy:
26 1140 2004 0000 3102 1079 2874
Tomasz Groszewski
Dunikowskiego 9c/5
80-524 Gdańsk "
Pytałem się i tak samo jak na Ikarusie, auta niezabytkowe też mogą jechać.
Niestety plany się zmieniły i ode mnie jedzie tylko Miniak.
Kto jeszcze jedzie?
"Start imprezy w dniu 25.09.2011 (zgodnie z sugestiami jest to NIEDZIELA) o godzinie 9.00 z siedziby klubu, Gdynia, ul. I Armii Wojska Polskiego 28.
TRASA: Malownicza, po asfaltach dobrej jakości, jeśli jesień dopisze, to wśród pomarańczowych, czerwonych liści. Do przejechania około 125 km, ale liczenie trwa.
WPISOWE: z okazji niewielu zgłoszeń i budżetu lowcostZERO, wynosi ono jak zwykle 50 zł, dokładnie tyle samo, co na rajdzie Ikarusa.
Zgłoszenia zawodników przyjmujemy na maila rajd@infocom.pl
Zgłoszenie powinno zawierać:
Imię i nazwisko kierowcy
Imię i nazwisko pilota
Marka, model, rocznik pojazdu
Numer rejestracyjny
Przebranie - tak/nie.
Wpisowe w kwocie 50 zł proszę wpłacać na rachunek bankowy:
26 1140 2004 0000 3102 1079 2874
Tomasz Groszewski
Dunikowskiego 9c/5
80-524 Gdańsk "
Pytałem się i tak samo jak na Ikarusie, auta niezabytkowe też mogą jechać.
Niestety plany się zmieniły i ode mnie jedzie tylko Miniak.
Kto jeszcze jedzie?
- mikiV8
- Wiarus
Jedzie ktoś jeszcze?
Jak na razie, na liście zgłoszeniowej, figuruje tylko jedne Miniak...
Jak na razie, na liście zgłoszeniowej, figuruje tylko jedne Miniak...
- mikiV8
- Wiarus
Jak na razie na liście zgłoszeniowej z Miniaków jestem tylko ja
Z tego co kojarzę, to zapowiadała się jeszcze Jagoda z ekipą, Gosia z Andrzejem zdaje się że będą wtedy na YTP, więc ich nie będzie, nie wiem co z resztą...
Zgłaszać się można nadal, nie powinno być z tym problemu
Ostrzegam, że jak nie będzie żadnych głosów, kto jedzie, a kto nie, to zacznę dzwonić do poszczególnych osób
Z tego co kojarzę, to zapowiadała się jeszcze Jagoda z ekipą, Gosia z Andrzejem zdaje się że będą wtedy na YTP, więc ich nie będzie, nie wiem co z resztą...
Zgłaszać się można nadal, nie powinno być z tym problemu
Ostrzegam, że jak nie będzie żadnych głosów, kto jedzie, a kto nie, to zacznę dzwonić do poszczególnych osób
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Opisz dokładnie co i jak z tym wypadem bo moze bym się wybrał
R56 239km 342nm
- mikiV8
- Wiarus
Ogólnie rzecz biorąc, jest to rajd na orientację.
Trasa ~120km po Kaszubach, start z Gdyni.
Zabawa polega na tym, że załoga (kierowca+pilot) dostaje na starcie itinerer, czyli książkę, w której masz opisaną drogę oraz pytania, na które musisz odpowiedzieć na trasie. Chodzi o to, abyś według tego itinerera przejechał całą trasę i po drodze odpowiedział na pytania.
Za złą odpowiedź na pytanie oraz za rocznik auta dostajesz punkty karne. Wygrywa ten, który zbierze najmniej punktów.
Co do pytań, to są one głównie na spostrzegawczość - musisz też wnikliwe obserwować otocznie trasy. Możesz też zajrzeć do tematu o Rajdzie Ikarusa, tam też w ostatnim poście będziesz miał odpowiedzi na pytania, które padły na rajdzie - zobaczysz, o co chodzi
Co do itnerera, to jak chcesz, mogę też wysłać Ci skan przykładowej strony z Ikarusa - będziesz miał przykład, jak taki itinerer wygląda
Naprawdę polecam! Ikarus to był mój pierwszy rajd i strasznie mi się to spodobało Atmosfera na takiej imprezie jest naprawdę świetna!
Pozdrawiam
Mikołaj
Trasa ~120km po Kaszubach, start z Gdyni.
Zabawa polega na tym, że załoga (kierowca+pilot) dostaje na starcie itinerer, czyli książkę, w której masz opisaną drogę oraz pytania, na które musisz odpowiedzieć na trasie. Chodzi o to, abyś według tego itinerera przejechał całą trasę i po drodze odpowiedział na pytania.
Za złą odpowiedź na pytanie oraz za rocznik auta dostajesz punkty karne. Wygrywa ten, który zbierze najmniej punktów.
Co do pytań, to są one głównie na spostrzegawczość - musisz też wnikliwe obserwować otocznie trasy. Możesz też zajrzeć do tematu o Rajdzie Ikarusa, tam też w ostatnim poście będziesz miał odpowiedzi na pytania, które padły na rajdzie - zobaczysz, o co chodzi
Co do itnerera, to jak chcesz, mogę też wysłać Ci skan przykładowej strony z Ikarusa - będziesz miał przykład, jak taki itinerer wygląda
Naprawdę polecam! Ikarus to był mój pierwszy rajd i strasznie mi się to spodobało Atmosfera na takiej imprezie jest naprawdę świetna!
Pozdrawiam
Mikołaj
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Mozesz mi podeslac cos takiego na mail bob.dsk@gmail.com . Postaram się wpaść ;D
R56 239km 342nm
Na rajdzie ikarusa bylo kilka nowych aut i nikt nie robil zadnych problemow, pomijajac fakt, ze mieli wiecej punktow karnych za wiek takze mysle, ze tu bedzie podobnie.
II przejażdżka 3miejskich klasyków-trójmiejskie klasyki nocą
W ostatni czwartek na niby spontaniczne spotkanie przyjechało ponad 30 klasyków, w tym 3 mini klasyczne i 1 BMW Mini. Jechaliśmy klasyczną kolumną spod gdańskiej filharmonii na gdyński skwerek.
Tym razem, już jutro (czwartek 22 września), miejscem zbiórki jest Skwer Kościuszki w Gdyni, zjeżdżamy się tam około godziny 19:30-20:00. Po półgodzinnych pogaduszkach, ok. 20:30, ruszamy przez dolny Sopot w kierunku Starego Miasta w Gdańsku, postaramy się zaparkować w jakimś atrakcyjnym miejscu.
To co widzimy się? : ]
update:
do czytania, jako ZACHĘTA
Tym razem, już jutro (czwartek 22 września), miejscem zbiórki jest Skwer Kościuszki w Gdyni, zjeżdżamy się tam około godziny 19:30-20:00. Po półgodzinnych pogaduszkach, ok. 20:30, ruszamy przez dolny Sopot w kierunku Starego Miasta w Gdańsku, postaramy się zaparkować w jakimś atrakcyjnym miejscu.
To co widzimy się? : ]
update:
do czytania, jako ZACHĘTA
* IMM TRÓJMIASTO *
chętnie się pojawię ale bez miniaka
- drszajba
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
z chęcią bym się zjawił, jak zdążę skręcić miniaka, bo póki co to trochę zdechł...
wenn ist das Nunstuck git und Slotermeyer ? Ja, Beierhund das Oder die Flieperwaldt gersput!