Amatorski Puchar Mini Classic

Amatorski Puchar Mini Classic oraz inne imprezy sportowe z udziałem Mini i MINI

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
Wojtello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

Re: Amatorski Puchar Mini Classic

Post autor: Wojtello »

Eh no Mikolaj nakryles mnie :( i to na goracym uczynku. Nie wiem jak ja to teraz przezyje... Chyba bede musial cos wymyslic. A tak serio to prawda, mysle ze obaj z benym zlapalismy bakcyla na sport samochodowy w wydaniu "Mini" :D
ps. Mikolaj, zmiana twojego awatara chyba tez swiadczy o bojowym nastawieniu :D
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

na www.markfive.republika.pl jest lista zgloszen
na razie sa trzy nazwiska, przy kazdym jest podany silnik a raczej jego pojemnosc
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
se7ven
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7

Post autor: se7ven »

Ulver - popatrzysz z tyłu silnika i wszystko wiesz. Może być problem odróżnić 850 od 1000. A kto i ile ma dłubnięte być może się dowiesz lub nie. Ja tajemnic bynamniej robić nie będę - jedno jest już pewne, moje auta będą trochę i mocno dłubnięte. W zasadzie chodzi o dobrą zabawę bo profitów materialnych nie ma za to na pewno satysfakcja z objechania " mocnych fur" gwarantowana. Nawiasem mówiąc na wynik składa się wiele rzeczy i nie zawsze moc, przygotowanie auta gwarantuje miejsce na "pudle". Wg mnie, każdy kto wystartuje będzie bardzo miło wspominał takie imprezy ( przegranych nie ma )
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi

Post autor: Beny »

Ulver pisze:A ktos jest w stanie powiedziec mi jak jest weryfikowana pojemnosc/moc silnikow :?: W mini to roznie bywa dlatego tak pytam - w sumie z ciekawosci, a nie, ze podejrzewam niektorych o oszukiwanie :).
Wiadomo, ze z silnika Mini mozna duuuzo wyciagnac, a ktos moze miec w dowodzie 900, a w rzeczywistosci 1,3 i to podciagniete powiedzmy do 90 KM

Pozdrawiam
Witek

Witku, co się taki podejrzliwy zrobiłeś?
Wydaje mi się, że niepotrzebnie chołdujesz spiskowej teorii dziejów.
Ja do Kielc jadę wyłącznie w celach towarzysko - zabawowo - imprezowych. Zamierzm się dobrze bawić przez weekend i przy okazji poprawić swoje umiejętności w prowadzeniu samochodu. Nawet się cieszę, że posiadam seryjną litrówkę, bo nie mam ciśnienia żeby kogoś nią objechać, ale za to każda objechana jednostka napędowa 1.3 to wielka satysfakcja :)).
A w temacie "dłubania", to jak znajdę pieniażki to poprawię dolot i wylot a jak nie znajdę to poprzestanę na doprowadznieu mini do jak najlepszego stanu technicznego (zawieszenie, układ kierowniczy), co samo w sobie będzie korzystne dla mnie i dla mojego autka.

WI?C ZACH?CAM WSZYSTKICH BARDZO DO WZIECIA UDZIA?U W TRZECH ZLOTACH NA MIEDZIANEJ(bo właściwie na zlotowy charakter tych imprez trzeba położyć akcent), I W RAMACH TYCH ZLOTÓW UCZESTNICZENIA W AMATORSKIM PUCHARZE MINI, BO ZABAWA TO PRZEDNIA A KOSZTY W SUMIE NIEWIELKIE.
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Sadam »

moje auta będą trochę i mocno dłubnięte.

A tak z czystej ciekawości, co to znaczy mocno dłubnięte? Bo lista modyfikacji możliwych do przeprowadzenia jest dłuuuuuuuga :) i tak się właśnie zastanawiam jak zaawansowany tuning przeprowadza się w Polsce na Miniaczkach

Pozdrawiam

Adam
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
Awatar użytkownika
Saint
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Saint »

Beny Kraków pisze:

Ja do Kielc jadę wyłącznie w celach towarzysko - zabawowo - imprezowych...

... ze swoim nowym RC40 :lol:

Ja bardzo chętnie (mozecie dopisac kolejną litrówkę) podjechałbym, a nuż czegoś się nauczę :) , bo na to licze z moim zapleczem techniczno-finansowym. Mam tylko nadzieje dojechać i że samochodzik będzie się zatrzymywał lepiej niż dotychczas i żwawiej sie ruszał.

Pozdrawiam, Saint
Zawodowy Szyderca
Awatar użytkownika
rogal
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: 6 x MINI
Kontakt:

Post autor: rogal »

a tak apropos tego weekendu na miedzianej. To jest jednodniowa impreza? i jak tam na przykład jest z zakwaterowaniem ewentualnie miejscem pod namiot. Kiedyś już wspomniałem aby przy okazji tej imprezki zrobić zlot. Wtedy frekfencja zawodników jak i widzów bankowo wzrosnie.
Organizatorze co ty na to?
pozdrawiam
Rogal

tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

jako ze impreza jest podpieta do "Super OESU" w lipcu i sierpniu to bedzie niestety jednodniowa, w edycji wrzesniowej, czyli gdy jest podpieta do "Zlotu weteranow kabrioletow i kitcarow" jest dwudniowa, w sensie takim ze w piatek wieczorem mozna do 20-tej jezdzic po torze w ramach zlotu i trenowac

co do noclegow:
pole namiotowe jest do dyspozycji bez problemu, mysle ze nawet na "super oesie" tez nie beda problemow robic jak sie przyjedzie w piatek przenocowac, jest tez spora baza gospodarstw agroturystycznych w okolicy dla spragnionych wiekszych wygod za w miare przystepne pieniadze...

ps: "organizatorem" i kolem napedowym tej imrezy jest marek od www.markfive.republika.pl z racji slabego lacza ktore posiada i nawalu pracy w warsztacie na forum sie nie udziela, jesli jakies konkretne pytania to do niego :) markfive@poczta.onet.pl
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
Wojtello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Wojtello »

Czy mnie sie wydaje czy APMC zostal przesuniety?
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

nie jestem pewien ale mozliwe ze masz racje:

mi tez sie wydawalo ze miala pierwsza eliminacja odbyc sie 8 lipca a teraz wychodzi ze bedzie w tym dniu "track day - classicauto"

www.classicauto.pl
Awatar użytkownika
se7ven
Super użytkownik
Super użytkownik

Na stronie Automobilklubu nic nie jest przesunięte. I eliminacja 15 lipca następna w sierpniu.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

UWAGA WAZNE INFO nt. I-szej ELIMINACJI

przekopiowane z www.markfive.republika.pl ///

Ostatnie ustalenia w sprawie I eliminacji APMC 15 lipca Miedziana Góra. Ze względu na ograniczoną limitem liczbę uczestników imprezy ( Kryterium Toru Kielce "SUPER OES" 15 lipca 2006 która jednocześnie jest dla nas I eliminacją Amatorskiego Pucharu MINI Classic 2006) jesteśmy zobowiązani do dnia [b]5 lipca zadeklarować Organizatorowi ostateczną liczbę samochodów biorących udział w eliminacji. Dotychczas otrzymaliśmy 13 zgłoszeń ( lista publikowana jest cały czas na naszej stronie ...zobacz). Z naszych ustaleń wynika, że w I eliminacji ze zgłoszonych 13 zawodników prawdopodobnie dojedzie 11. Taka ilość miejsc (numerów startowych) będzie zarezerwowana. Jeżeli ktoś ze zgłoszonych nie ma zamiaru z jakiegoś względu przyjechać lub są osoby które planują przyjazd i liczą, ze uda im się wziąć udział bez wcześniejszego wpisania się na listę prosimy o natychmiastowe potwierdzenie lub zgłoszenie swojego zamiaru na adres markfive@poczta.onet.pl .
Kryterium Toru Kielce jest profesjonalnie przygotowaną imprezą o charakterze sportowej rywalizacji dla amatorów ale ze wszelkimi cechami imprez sportu zawodowego.
:!: Nie jest to typowy zabawowy zlot na który przyjeżdża się kiedy się komu podoba albo nie, nie przestrzegając żadnych regulaminowych ustaleń. :!:
Nie przewidujemy tworzenia odrębnej klasy dla MINI w rywalizacji Kryterium Toru. Samochody o pojemności silnika 998cm pojadą w klasie do 1000 cm wraz z innymi markami a miniaki z silnikami 1275 cm w klasie do 1300 cm. W obu tych klasach można będzie zdobyć puchary Automobilklubu Kieleckiego. Zastrzega się połączenie obu tych klas w przypadku małej liczby samochodów w którejś z klas.
Wyniki osiągnięte przez uczestników jadących samochodami MINI Classic będą podstawą do ustalenia naszej niezależnej klasyfikacji Amatorskiego Pucharu MINI Classic. Przewidujemy puchary dla pierwszych trzech miejsc zajętych w I eliminacji APMC (sponsorowane przez firmę MINICENTRUM PL). Klasyfikacja po I eliminacji APMC opublikowana będzie na naszej stronie oraz na stronie www.apmc.orge.pl
Wpisowe za udział - płatne na miejscu przed imprezą w Biurze Zawodów wynosi 60zł (członkowie Automobilklubu) lub 80 zł (pozostali uczestnicy).
Na miejscu ( parking przed budynkiem Administracyjnym Toru Kielce w Miedzianej Górze) należy stawić się najpóźniej na godz. 8.30 15-go lipca (sobota).

Samochód musi mieć ważny przegląd, dowód rejestracyjny i ubezpieczenie. Kierowca - prawo jazdy, kask (motocyklowy lub podobny). Nie jest wymagane wyposażenie samochodu w klatkę bezpieczeństwa czy inne specjalne zabezpieczenia.

Przed rozpoczęciem zawodów - odprawa, przejazd zapoznawczy trasy prób.
Po zakończeniu zawodów - wspólne ognisko-grill na kampingu oraz ogłoszenie wyników i wręczenie nagród.
Zakończenie imprezy około godz 16.00

KONTAKT w sprawach związanych z udziałem w APMC 0 607 959 313 Marek "markfive AMMC"
siupol

Wypad na I Eliminacje Amatroskiego Pucharu Mini Classic

Post autor: siupol »

hej

mam pytanie kto z Krakowa jedzie na I Eliminacje Amatroskiego Pucharu Mini Classic
a dodatkowo ma wolne miejsce w aucie ??
Z chcecia sie zabiore bo chce popstrykac troche fotek zapewno bedzie troche
fotek ludzi z Krakowa.

Nie mam autka wiec i dlatego taka prośba.
A wiadomo razem lepiej sie jedzie a i koszty tansze ??

Gdyby ktoś mnie wziąl bylbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam Marek

PS. Pytanie kieruje do załogi z Krakowa
Awatar użytkownika
se7ven
Super użytkownik
Super użytkownik

Na stronie Automobilklubu Kielce znajduje się plan próby Super- Oes oraz regulamin. Kto się wybiera radzę ściągnąć i wydrukować bo są to praktycznie dwa okrążenia toru za jednym przejazdem i w miarę szybkie sądząc po umieszczeniu opon na szykanach. Jeżeli będzie taki upał jak teraz to się będzie można nieźle spocić w czasie tych prób.
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Pierwsza eliminacja

Post autor: Sadam »

Wrzucam pierwszą fotke. Więcej pojawi się w galerii na stronie klubowej jak je troszkę przeglądne.

Trochę wrażeń:
- z perspektywy widza - super widoki aut pomykających po torze, woń spalin i gum zostawianych na asfalcie, a czasem nawet hamulców :) ryk silników, pisk opon itd.
- z perspektywy pasażera - jeszcze lepiej !!! :)
- z perspektywy kierowcy - nie mnie niestety oceniać, ale już niedługo :wink:

generalnie impreza wg. mnie udana. Ci, którzy nie dojechali (a było takich osób sporo) mogą żałować.
Załączniki
HPIM1850.JPG
HPIM1850.JPG (103.22 KiB) Przejrzano 2362 razy
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
ODPOWIEDZ