mini 1000 - przygotowania do parady (11 listopada - Gdańsk)
Moderator: flapjck1
mini 1000 - przygotowania do parady (11 listopada - Gdańsk)
Witam Wszystkich - szczególnie koleżanki i kolegów z Trójmiasta.
Poznaliśmy się w zeszłym roku na paradzie 11 listopada w Gdańsku.
Bardzo miło mnie (i moje dzieciaczki) wtedy przyjeliście, że w tym roku nie możemy sobie odpuścić tego wydarzenia. W zeszłym roku (na pewno pamiętacie) jechałem Open British (z bluszczykiem na bokach). Na wiosnę poszedł do Olsztyna. Taki był pomysł w tamym czasie. Teraz jest pomysł nr 2. Kupiłem czarnego mini 1000 z Gdyni (zarejestrowany w Gdańsku). Ktoś włożył w niego dużo pracy ale jeszcze więcej pracy trzeba włożyć. Miałem nadzieję, że zostawię to sobie na długie zimowe wieczory w garażu. Inny plan miały moje dzieciaczki (Staś 7lat, Maria 6lat i Emilcia 4lata). Przyszli do mnie na początki września z zapytaniem: "Tato, a Ty za kogo będziesz przebrany na paradzie 11 listopada jak będziemy jechać miniakiem?" O ile strój to nie problem (teść był żołnierzem i mundur jego w szafie wisi) to mini stał w garażu i spokojnie czekał na zimę. Efektem próśb i namów dzieciarni rozpocząłem remont. Nie idę na skróty bo szkoda mi na to czasu i pieniędzy. Robię wszystko aby zakończyć remont na paradę. Trzymajcie kciuki. Będę zamieszczał relację z remontu, ponieważ postanowiłem dokumentować etapy prac - tak dla potomności. Pozdrawiam Wszystkich mini-fanów. Mam nadzieję, że do zobaczenia na paradzie.
PS. Zamieszczam 3 pierwsze strony raportu z remontu
Poznaliśmy się w zeszłym roku na paradzie 11 listopada w Gdańsku.
Bardzo miło mnie (i moje dzieciaczki) wtedy przyjeliście, że w tym roku nie możemy sobie odpuścić tego wydarzenia. W zeszłym roku (na pewno pamiętacie) jechałem Open British (z bluszczykiem na bokach). Na wiosnę poszedł do Olsztyna. Taki był pomysł w tamym czasie. Teraz jest pomysł nr 2. Kupiłem czarnego mini 1000 z Gdyni (zarejestrowany w Gdańsku). Ktoś włożył w niego dużo pracy ale jeszcze więcej pracy trzeba włożyć. Miałem nadzieję, że zostawię to sobie na długie zimowe wieczory w garażu. Inny plan miały moje dzieciaczki (Staś 7lat, Maria 6lat i Emilcia 4lata). Przyszli do mnie na początki września z zapytaniem: "Tato, a Ty za kogo będziesz przebrany na paradzie 11 listopada jak będziemy jechać miniakiem?" O ile strój to nie problem (teść był żołnierzem i mundur jego w szafie wisi) to mini stał w garażu i spokojnie czekał na zimę. Efektem próśb i namów dzieciarni rozpocząłem remont. Nie idę na skróty bo szkoda mi na to czasu i pieniędzy. Robię wszystko aby zakończyć remont na paradę. Trzymajcie kciuki. Będę zamieszczał relację z remontu, ponieważ postanowiłem dokumentować etapy prac - tak dla potomności. Pozdrawiam Wszystkich mini-fanów. Mam nadzieję, że do zobaczenia na paradzie.
PS. Zamieszczam 3 pierwsze strony raportu z remontu
- Załączniki
-
- 001.JPG (71.56 KiB) Przejrzano 3543 razy
-
- 002.JPG (90.63 KiB) Przejrzano 3543 razy
-
- 003.JPG (75.13 KiB) Przejrzano 3543 razy
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Re: mini 1000 - przygotowania do parady (11 listopada - Gdańsk)
witamy witamy !
miło popatrzeć że pojawia się kolejny miniak którymś ktoś się rzeczowo zajmie
trzymam kciuki za wytrwałość
fajny pomysł z tym sposobem udokumentowania tematu
miło popatrzeć że pojawia się kolejny miniak którymś ktoś się rzeczowo zajmie
trzymam kciuki za wytrwałość
fajny pomysł z tym sposobem udokumentowania tematu
4 część raportu
Może to opary podkładu i rozpuszczlnika, albo źle wentylowanego garażu - nie wiem, ale wczoraj zapadła decyzja że auto nie będzie czarne z białym dachem i pasami ale wręcz odwrotnie tzn. biały z czarnym dachem i pasami . Taki pomysł. Pozdrawiam kibiców.
Ps. Mam jakiś problem z dołączanie fotek - chciałem dodać następna stronę raportu a tu nic. Jak próbuję dodać strony od 1 do 3, czyli te które wczoraj dodałem to wszystko gra, nowej strony nie mogę (pojemność 78,1KB, jpg)? Jakieś pomysły, sugestie. Pozdrawiam jeszcze raz.
Ps. Mam jakiś problem z dołączanie fotek - chciałem dodać następna stronę raportu a tu nic. Jak próbuję dodać strony od 1 do 3, czyli te które wczoraj dodałem to wszystko gra, nowej strony nie mogę (pojemność 78,1KB, jpg)? Jakieś pomysły, sugestie. Pozdrawiam jeszcze raz.
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
wielkość nie może być większa niż 800x600
Dzięki za radę. Dalasza część raportu. Pozdrawiam
- Załączniki
-
- raport_4.JPG (67.73 KiB) Przejrzano 3400 razy
I jeszcze baranek - beeee
- Załączniki
-
- raport_5.JPG (79.35 KiB) Przejrzano 3393 razy
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Baranek ponad zgrzewem gdzie mocujesz zderzak będzie paskudnie wyglądał do tego położony na szpachel ... a Troton słaba jakość ...
to tyle ... powodzenia
to tyle ... powodzenia
Lampy tylne i klameczki czekają na montaż. Dzisiaj malujemy budę
- Załączniki
-
- raport_6.JPG (78.05 KiB) Przejrzano 3340 razy
Tak do pary Aby nie był sam bo z jedynaka to ....
- Załączniki
-
- raport_7.JPG (60.2 KiB) Przejrzano 3296 razy
i jeszcze "duży" mini w podkładzie
- Załączniki
-
- raport_8.JPG (74.17 KiB) Przejrzano 3289 razy
wysyłać wysyłać
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: silnik
Pod ilustracjami masz info ( plik ściągnięto, czyli oglądano x razy ) - to znaczy, że zainteresowanie jestKonar1977 pisze:Tak się zastanawiam czy umieszczac raport dalej - takie słabe zainteresowanie - wysyłać dalej?
Zależy czego oczekujesz od kolegów z forum Pochwał ? Nie ma w tym niczego niezwykłego, po prostu dokumentujesz swoja pracę. Trudno to nazwać odbudową, raczej trafne jest określenie "odświeżenie".
Oczekujesz krytyki czy uwag ? Tego na ogół nikt nie lubi i dobrze, że dotąd takich uwag nie było, a wiadomo, że wszystko można zrobić inaczej / lepiej itd.
PS w ostanim raporcie wymieniłeś 6 świec. 2 szt chyba na zapas ( ogladamy, czytamy). Fitry oleju staraj się kupowć lepszej jakości (MANN / Filtron)
Działaj dalej wytrwale do zakończenia wszystkich prac. Efekt końcowy ocenią najlepiej koledzy w bezpośrednim kontakcie na jakimś spotkaniu / zlocie.
Pozdrawiam. Życzę powodzenia i wytrwałości
Pięknie pięknie kolego, można prosić o zdjęcie boku samochodu w lepszej rozdzielczości? Konkretnie chciałbym się przyjżeć temu czarnemu pasowi na progu i białym napisie cooper. To jest naklejka czy to było malowane? Ogólnie pięknie idzie Pozdrawiam