Pozdrawiam i czekam na odp.
Michał Głowacki
Moderator: flapjck1
Polecam zatem poszukanie innego auta np Honda CRX - też już stare auto a bez przeróbek moc ma i w sumie wyjdzie znacznie taniejmiziol pisze:...mam zamiar kupić Mini 1.3 ale moc mi się trochę nie podoba gdyż lubię auta stare, małe ale z dziarskim silniczkiem który da sobie rade na skrzyżowaniu a nie żeby jakiś koleś w BMW na mnie trąbił żebym szybciej ruszał.
To raczej sprzeczność, auto zarejestrowane jako zabytek wpisane jest do ewidencji i podlega ustawie o ochronie zabytków. Nie wolno tego auta modyfikować, przerabiać, narażać na zniszczenie czy też nadmiernie eksploatować. Przerejestrowanie na żółte tablice wiąże się z całą masą zobowiązań a nie tylko tym że robimy raz przegląd i mamy inne jak wszyscy blachymiziol pisze:co można zrobić aby wykrzesać z tego silniczka trochę więcej ale znowu bez wymiany na jakiś inny lub coś w ten deseń gdyż mam zamiar zarejestrować go jako zabytek.
Ten temat omawiany był juz dziesiątki razy, poszukaj też w innych postach w temacie zakupu miniakamiziol pisze:Drugim moim pytaniem jest na co warto zwracać uwagę przy zakupie takiego mini oczywiście oprócz rdzy;).
miziol pisze:... to mam zamiar kupić Mini 1.3 ale moc mi się trochę nie podoba gdyż lubię auta stare, małe ale z dziarskim silniczkiem który da sobie rade na skrzyżowaniu a nie żeby jakiś koleś w BMW na mnie trąbił żebym szybciej ruszał
ja tez mam mini tysiaczke i moze jesli chodzi o predkosc maksymalna to to nie jest demon prędkości, ale start ma dobryMiałem w swoim kiedys silnik 998 i nawet wtedy nie zdarzyło mi sie zeby ktoś na mnie trąbił zebym szybciej ruszał...
Najprawdopodobniej są to felgi 13 cali o rozstawie otworów 4x100 czyli ...nie nadające się bez przeróbek do mini ( w mini jest rozstaw 4x101,6)miziol pisze:...jaka średnica jest felg na zdj w linku poniżej? (ostatnie zdj)
W serii przyspieszenie od 0-100 km około 13 sekmiziol pisze:...jak silnik o mocy 61-63KM zachowa się w stosunku do masy masy auta
Hej. Mój pierwszy postmiziol pisze:http://allegro.pl/super-mini-po-renowacji-i1857880954.html