oceniajcie moje mini po remoncie...

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

mini23

oceniajcie moje mini po remoncie...

Post autor: mini23 »

Autko przeszło remont blacharki, nowy lakier itp, oprocz tego, częściowy remont mechaniczny, wszystko zostalo przegladniete, wiele elemenmtow wymienionych, autko przeszlo juz chrzest bojowy, przejechałem nim ok 1300km i spisało sie znakomicie :P
Załączniki
3.JPG
3.JPG (252.76 KiB) Przejrzano 663 razy
2.JPG
2.JPG (159.83 KiB) Przejrzano 658 razy
mini23

Re: oceniajcie moje mini po remoncie...

potrzebuję tez kilku rad..
wymienilem w silniku kilka elemetów itd.
Jestem zadowolony z tego ile mi spala, bo jest to ok 5 - 5,5l/100. Wiem, ze moj tato mial kiedys miiaka(1300) i jemu palil ok 4,6 na trasie i 5 w miescie, więć wiem, że mój wynik, ie jest jeszcze idealny, ale..

Martwi mnie tylko to, ze autko chyba xle spala, co jest widoczne po dymie, który idzie mi z rury..
od czego powinienem zacząc w tej sprawie, jakie poczynić kroki..??
Załączniki
5.JPG
5.JPG (148.35 KiB) Przejrzano 641 razy
4.JPG
4.JPG (239.21 KiB) Przejrzano 632 razy
mini23

no i oczywiscie, jak starasz się dbać o zrobione auto, to wystarczy, ze postawisz je pod blokiem i na chwilę zostawisz bez opieki, to zaraz Ci jakiś wakacyjny sasiad pogniecie zderzak z tylku :/ :x
Załączniki
6.JPG
6.JPG (131.89 KiB) Przejrzano 652 razy
MaCk_Willys

Post autor: MaCk_Willys »

najssss, bardzo ladny kolor
gratulacje

spalanie masz w normie mi tez litrowka tyle pali

a co do dymu to wole sie nie wypowiadac bo jakies jeszcze bzdury napisze, tu czekaj na opinie speca :)
mini23

DZIEKI, DZIEKI.. :lol:

A kolorek jest z nowszej gamy kolorów Rovera.

Wiem, że litrowki tyle palą, pomimo postów, które ostatnio czytałem, zę zdarzają się takie, co palą 12l/100 :shock:

Mam chromowaną koncówkę wydechu i co ją wyczyszczę to po jakimś czasie jest czarna, poza tym we wtscznym lusterku widzę jak kopci mi z rury.., a to mi się nie podoba :?
Awatar użytkownika
rogal
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: 6 x MINI
Kontakt:

Post autor: rogal »

FAJNY :mrgreen: . Spalanie masz ok. Innym litrówki palą nawet 10-12 litrów, ale to zazwyczaj wina gaźników. Jeśli kopci Ci z rury to może jeszcze trzeba gaźnik wyregulować, albo to już pierścienie nie zgarniają oleju. A na spalanie wpływ mają nawet detale takie jak opory własne przy toczeniu. Wrzuć na płaskim (asfalcie, placu) na luz i pchnij go. Ja swego pierwszego mini nie dałem rady pchnąć tak łatwo, musiałem aż się dobrze zaprzeć by go ruszyć z miejsca :cry:
pozdrawiam
Rogal

tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
IVO

Post autor: IVO »

Bardzo ładnie się prezentuje.
I mam pytanie: rury przed zderzakiem sam robiłeś :?:
Jaki jest koszt tego i jak jest z mocowaniem?
pzdr
mini23

Drogi Arturze...

Jesli chodzi o pchanie autka na luzie, to z tym raczej nie ma problemu - autko pozostawione na biegu jałowym samo się zawsze stacza, nawetgdy nie widać wzniesienia :P

Ivo, co do kangura, to nie mam pojecia ile moze kosztować zrobienie czegoś podobnego, ja juz kupiłem swoje pudełeczko z tym sprzetem i powiem, że moim zdaniem nadaje to charrrrrakteru :) Montowany jest w sumie na dwie śruby do pasa przedniego i dwie wchodzace od spodu w te okrągłe otwory. Polega to na tym, że w miejscu gdzie rura dochodzi do karoserii, zamienia się w cieńszą gwintowaną śrube i od strony podwozia jest nakrętka.Sam kangur jest lekki, solidny i dobrze się trzyma, mozna za niego nawet ciągnąc autko :P
Bart. ]\/[INI

Post autor: Bart. ]\/[INI »

Hej. Bardzo ladny ten twoj Miniaczek. Super kolor. :D
Sluchaj, mowiles ze swoje mini zabyles w podobnej cenie jaka ja chce przeznaczyc. Masz jakies fotki z przed remontu?? Aha. Nie jestem jeszcze zdecydowany, ale chyba wolalbym MINI z silnikiem 1.0, bo w 1.3 juz chyba nie da sie podlubac. Jak masz jakis znajomych, czy jakies konkretne oferty sprzedazy to pisz do mnie :)

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ