Nietypowa prośba do fanów MINI z Warszawy
Nietypowa prośba do fanów MINI z Warszawy
Witam,
Wprowadzenie:
Od jakiegoś czasu poszukuję samochodu. Po zastanawianiu się jaki samochód sobie kupić (przewinęły się takie opcje jak: Golf GTI, zwykły Golf, Jetta, Skoda Octavia) doszedłem do wniosku, że trzeba spełniać swoje marzenia. Od dawna w mojej głowie zaparkował MINI. Nie wiem jak ten samochód sprawdza się w warunkach bojowych. Stąd może nie typowa prośba/
Meritum:
Chciałbym się spotkać z kimś z forum (wiadomo, że jak ktoś wchodzi na forum to jego autko ma szczególne znaczenie w życiu) porozmawiać na temat tego samochodu i nie ukrywam przejechać się, żeby zobaczyć o co chodzi z MINI-awką. Wiem, że mogę umówić się na jazdę próbną w BMW, ale jednak salonowy model troszkę inaczej wpływa na ocene danego samochodu.
Poszukuję do kupna raczej po lifcie a nawet jak się trafi to II generacji, najchętniej S-ki.
Tu też moje pytania/wątpliwości, czy nie lepszy zwykły cooper (+cena, -frajda) czy jednak dopłata za frajdę jest warta świeczki. Nie ukrywam, że zakup nawet używanego samochodu finansowo nie jest dla mnie jak machnięcie ręką, stąd chciałbym przed kupnem wiedzieć jak najwięcej, aby później na siebie się nie wkurzać. Zdaję sobie sprawę, że wszystko jest na forum, ale jednak zdecydowanie wolę się spotkać i porozmawiać osobiście.
Dlatego jakby ktoś chętny jest na poświęcenie swojego czasu (nie długo ) to będę bardzo wdzięczny, bo zawsze fajnie jest ze świrem danej marki pogadać niż kolejna osobą z komisu.
Z góry dziękuję za pomoc.
Wprowadzenie:
Od jakiegoś czasu poszukuję samochodu. Po zastanawianiu się jaki samochód sobie kupić (przewinęły się takie opcje jak: Golf GTI, zwykły Golf, Jetta, Skoda Octavia) doszedłem do wniosku, że trzeba spełniać swoje marzenia. Od dawna w mojej głowie zaparkował MINI. Nie wiem jak ten samochód sprawdza się w warunkach bojowych. Stąd może nie typowa prośba/
Meritum:
Chciałbym się spotkać z kimś z forum (wiadomo, że jak ktoś wchodzi na forum to jego autko ma szczególne znaczenie w życiu) porozmawiać na temat tego samochodu i nie ukrywam przejechać się, żeby zobaczyć o co chodzi z MINI-awką. Wiem, że mogę umówić się na jazdę próbną w BMW, ale jednak salonowy model troszkę inaczej wpływa na ocene danego samochodu.
Poszukuję do kupna raczej po lifcie a nawet jak się trafi to II generacji, najchętniej S-ki.
Tu też moje pytania/wątpliwości, czy nie lepszy zwykły cooper (+cena, -frajda) czy jednak dopłata za frajdę jest warta świeczki. Nie ukrywam, że zakup nawet używanego samochodu finansowo nie jest dla mnie jak machnięcie ręką, stąd chciałbym przed kupnem wiedzieć jak najwięcej, aby później na siebie się nie wkurzać. Zdaję sobie sprawę, że wszystko jest na forum, ale jednak zdecydowanie wolę się spotkać i porozmawiać osobiście.
Dlatego jakby ktoś chętny jest na poświęcenie swojego czasu (nie długo ) to będę bardzo wdzięczny, bo zawsze fajnie jest ze świrem danej marki pogadać niż kolejna osobą z komisu.
Z góry dziękuję za pomoc.
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Re: Nietypowa prośba do fanów MINI z Warszawy
Odnośnie samego zakupu to zapraszamy do działu ZAKUP KONTROLOWANY tam znajdziesz sporo informacji. Ja jednak bym dolozyl pare zlotych i kupil S-ke bo frajda jest nieporownywalna Jak bys byl w 3-City to moge Cie przewiesc
R56 239km 342nm
bob.dsk pisze:Odnośnie samego zakupu to zapraszamy do działu ZAKUP KONTROLOWANY tam znajdziesz sporo informacji. Ja jednak bym dolozyl pare zlotych i kupil S-ke bo frajda jest nieporownywalna Jak bys byl w 3-City to moge Cie przewiesc
Dzięki milo wiedzieć że w 3miecie mam opcję jak w Wawie nie wypali to skorzystam hehehe. Dzięki za link do działu już na nim siedzę z dobry miesiąc, ale spotkania nic nie zastąpi.
Obserwuj tez ten temat http://forum.mini.org.pl/viewtopic.php?t=5028
Jak Warszawa będzie się ustawiać to podłącz się
g00dMan pisze:Obserwuj tez ten temat http://forum.mini.org.pl/viewtopic.php?t=5028
eh, to się spóźniłem :/ kurcze a miałem wolną sobote bym się wybrał :/ a tak czekać trzeba :/ eh
Może ktoś jednak się skusi z wawy
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Hej, ja mam co prawda 2004 rok wiec przedlifta i to trochę rozklekotanego ale jeśli chcesz to możemy się jakoś spotkać i pogadać/przejechać. Albo zorganizujmy jakieś spotkanie na piwko/wino/kawe/herbate/mleko/oranżadę w sobotę i będziesz miał do wyboru jak coś to smialo pisz!
AleXander pisze:Hej, ja mam co prawda 2004 rok wiec przedlifta i to trochę rozklekotanego ale jeśli chcesz to możemy się jakoś spotkać i pogadać/przejechać. Albo zorganizujmy jakieś spotkanie na piwko/wino/kawe/herbate/mleko/oranżadę w sobotę i będziesz miał do wyboru jak coś to smialo pisz!
dzieki za odpowiedz z chęcią się umówię.
Jakby ktoś miał jeszcze poliftowego to odrazu bym mógł porównać a najchętniej drugiej generacji to już większej ilości osób bym nie zawracał gitary.
Jeszcze raz dziekuję za odzewy.
Hej,
Jeśli masz ochotę na obejrzenie poliftowego MCSa to zapraszam.
Kręcę się po Tarchominie, Chotomowie - po południu. A w ciągu dnia - Młociny.
Daj znać.
Pozdrawiam,
Maciek
Jeśli masz ochotę na obejrzenie poliftowego MCSa to zapraszam.
Kręcę się po Tarchominie, Chotomowie - po południu. A w ciągu dnia - Młociny.
Daj znać.
Pozdrawiam,
Maciek
Hyundai Santa Fe '04 4WD 2.0 CRDi 140KM - dupowóz
Mini Cooper S Park Lane Steptronik '06 beżowa tapicera
Mini Cooper S Park Lane Steptronik '06 beżowa tapicera
Tego samego dnia co napisałem tego posta, to pojechałem obejżeć miniaka, który był na sprzedaży.
Od wczoraj stałem się jego szczęśliwym właścicielem.
Tak więc już się od was nie odczepie na jakiś czas. Mam kilka pytań, więc będe was napastować i mam nadzieję spotkać się jakoś z wami...
Witam
Od wczoraj stałem się jego szczęśliwym właścicielem.
Tak więc już się od was nie odczepie na jakiś czas. Mam kilka pytań, więc będe was napastować i mam nadzieję spotkać się jakoś z wami...
Witam
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
wariat
witamy w psychiatryku
witamy w psychiatryku
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
gh0ly pisze:i pochwal se co zakupiles?
Już się chwale
MINI Cooper S 2005 Park Line,
kolor: Royal Gray
automat, panoramiczny dach, skóra, xenony, niestety nie fabryczne felgi (trzeba będzie wymienić ), nagłośnienie Harman Kardon,
No to na tyle
W następny weekend może trzasne foty to się bardziej pochwale
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
van_der_bart pisze:gh0ly pisze:i pochwal se co zakupiles?
Już się chwale
MINI Cooper S 2005 Park Line,
kolor: Royal Gray
automat, panoramiczny dach, skóra, xenony, niestety nie fabryczne felgi (trzeba będzie wymienić ), nagłośnienie Harman Kardon,
No to na tyle
W następny weekend może trzasne foty to się bardziej pochwale
+1