Problem z jazdą gdy przekraczam 100km/h

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

gosiakulanin

Problem z jazdą gdy przekraczam 100km/h

Post autor: gosiakulanin »

Witam,mam mały problem.Gdy jadę i cisnę w pedał włącza mi się przy 100km kontrolka EML i szarpie samochodem,i wtedy muszę zdjąć nogę z pedałów.Byłam u mechanika i stwierdził że to wina paliwa,a dodam że jeżdżę na 98.Powiedział żebym zmieniła stację ,więc tak zrobiłam,zmieniłam na STACJĘ BP,zalałam gdy miałam już rezerwę żeby nie mieszać paliwa. :idea: I NIE MA POPRAWY,WIĘC CO JEST GRANE???Czekam na pomoc :mrgreen:
RatinaZ

Re: Problem z jazdą gdy przekraczam 100km/h

Post autor: RatinaZ »

A czemu jezdzisz na 98? Z tego co widzę masz Coopera a nie eSkę
Azrael

Post autor: Azrael »

Zdalnie raczej ciężko zdiagnozować tego typu usterkę, to będzie coś ze sterowaniem silnikiem, ale co ciężko zgadnąć, trzeba by zacząć od spojrzenia na błędy zgłaszane przez ECU.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

sprawdzic cisnienie paliwa i wymienic filtr
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
gosiakulanin

:oops: A gdzie mam podjechć żeby sprawdzić to ciśnienie i wymienić filtr? :mrgreen:
Dodam że jeżdżę na 98 ponieważ jest wydajne i wcale nie wychodzi drożej jazda,a zdażało mi się jak lałam 95 że mi gasł silnik :wink:
Azrael

gosiakulanin pisze::oops: A gdzie mam podjechć żeby sprawdzić to ciśnienie i wymienić filtr? :mrgreen:
Dodam że jeżdżę na 98 ponieważ jest wydajne i wcale nie wychodzi drożej jazda,a zdażało mi się jak lałam 95 że mi gasł silnik :wink:

Wszystko sprowadza się do tego że musisz pojechać do kompetentnego warsztatu który to naprawi, nikt nie zdiagnozuje tego typu usterki przez internet.
gosiakulanin

A gdzie ja taki znajdę w moich stonach(woj. Lubelskie)? Bo w moim miecie nikt nic nie wie o tych autach
Azrael

gosiakulanin pisze:A gdzie ja taki znajdę w moich stonach(woj. Lubelskie)? Bo w moim miecie nikt nic nie wie o tych autach

Może się okazać że nigdzie w okolicy.
alan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: alan »

Moze tak zle nie bedzie :grin:
ODPOWIEDZ