mini 1000 - przygotowania do parady (11 listopada - Gdańsk)

Część forum poświęcona naszym Miniakom. Zanim założysz nowy post, zapoznaj sie z panującymi tu zasadami.

Moderator: flapjck1

Konar1977

tapicerka

Post autor: Konar1977 »

Witam. Dzisiaj raport o tematyce: tapicerka. Całość jest wykonana z eco-skóry. Boczki są nowe. Co do napisów i pasków na aucie to wszytskie pasy czarne łacznie z tymi małymi są malowane w bazie (przed połozeniem lakieru bezbarwnego), napisy białe to naklejki które są pod klarem (lakierem), naklejka czarne mini w laurze jest na lakierze.
Załączniki
raport_11.JPG
raport_11.JPG (62.95 KiB) Przejrzano 1661 razy
Awatar użytkownika
Yazek
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MC R55

Re: mini 1000 - przygotowania do parady (11 listopada - Gdańsk)

Post autor: Yazek »

Jestem pod wrażeniem tempa prac!
Uaktualniaj nadal raport, robi się coraz ciekawiej;)
Trzymam kciuki!
Powodzenia:D
Yazek
Konar1977

przerwa w pracach

Witam
Chwilowa przerwa w pracach. Jestem na wyjeździe w Krakowie. Żona miała dzisiaj wystąpienie na Politechnice Krakowskiej, więc zabraliśmy dzieciaki i pojechaliśmy do Krakowa. Prace ruszają od poniedziałku bo 11 listopada tuż tuż. Dziękuje za doping. Pozdrawiam. Karol
Konar1977

ciag dalszy

Witam
Wczoraj wieczór należał do mini. Ciężko jest pogodzić pracę, wychowanie dzieci i hobby - w tym przypadku mini. Ale podobno można odzwyczaić się od spania i jedzenia :).
Postęp prac: hamulec ręczny założony i wyregulowany, odpowietrzony układ hamulcowy zalany nowym płynem, zamontowane lampy tylne, zderzak tył, bak.
Jestem bardzo zadowolony z postępu prac. Mam nadzieję, że uda się do 11 listopada wyjechać z garażu.
Pozdrawiam
Załączniki
raport_12.JPG
raport_12.JPG (118.66 KiB) Przejrzano 1529 razy
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

jest mocno nietypowy z tymi paskami , ale chyba bedzie mi sie podobał
Awatar użytkownika
Yazek
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Przeglądając forum rzuciło mi się w oczy:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1849407757
Yazek
Konar1977

Też go widziałem. Nie będę przekonywał nikogo że najpierw podjalem decyzję o malowaniu na biało a potem go znalałem na allegro ale tak było. Różnica polega na wnętrzu, detalach i oczywiśnie na tym że nie ma dwóch identycznych mini :)
Pozdrawiam
Karol
Awatar użytkownika
Yazek
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Przez chwilę miałem wrażenie, że dopadły mnie omamy;).Kolor, kwestia gustu mnie się akurat podoba:D Cichaczem Ci kibicuję i zaglądam w poszukiwaniu nowych zdjęć dokumentujących!
Każde Mini ma nieco inną duszę;)
Wytrwałości:)
Yazek
Konar1977

Witam. Wczoraj miałem mało czasu więc założyłem nadkola i koła. Pozdrawiam
Załączniki
raport_13.JPG
raport_13.JPG (107.37 KiB) Przejrzano 1445 razy
Konar1977

Pomału kończę. Wczoraj próbowałem uruchomić ale sie nie udało. Prawdopodobnie naknociłem coś z elektryką, bo po przekręceniu kluczyka nie ma żadnej kontrolki a jak rozrusznik krę ci to zapalaja się od łaodowania i ciśnienie oleju. Chyba na cewce odwrotnie podłączyłem. Jak ma ktoś jakiś pomysł to proszę o sugestje. Najlepiej w stylu: "+" na cewce powinien być podłączony do ... a czujnik ciśnienie do ... Im prościej tym lepiej. Pozdrawiam i załączam trzy raporty. Zostanie jeszcze jeden jak już wyjadę z garażu. Pozdrawiam
Załączniki
raport_16.JPG
raport_16.JPG (88.7 KiB) Przejrzano 1391 razy
raport_15.JPG
raport_15.JPG (116.35 KiB) Przejrzano 1391 razy
raport_14.JPG
raport_14.JPG (117.75 KiB) Przejrzano 1391 razy
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

ale znaczek z nowego to przegiecie

poza tym tak zupelnie ad hoc, nic bardziej paskudnego niz znaczek z tylnej klapy w MINI Wiesniaku nie widzialem :)
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
profesorr
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: profesorr »

i nie załóż przypadkiem brewek na reflektory :roll: ,ja się na pół roku zamknąłem w sobie jak zamontowałem a później zdjęcia pokazałem :mrgreen: taka zjeba była :mrgreen:
660675798 /004915210893190
KBR
KRAINA BARDZO RADOSNA
Konar1977

Dzięki za opinie. Ponawiam prośbę do tych którzy potrafią czytać (a nie tylko ogladać i komentować) i mają jakikolwiek pomysł na mój elektryczny problem. Od wczoraj z tym walczę.
Do rzeczy:
Silnik przed remontem pracował. Zdejmowałem alternator, rozrusznik, cewkę i aparat zapłonowy. Podłączyłem niby tak samo. Sprawdziłem ze schematem - nawet kolory się zgadzają. Efek jest taki, że gdy przekręcam kluczuk nie świecą się kontrolki ani tez nie działa żaden obiornik (lampy, kierunki, wycieraczki, itp. - nic nie działa).
Jak kręcę rozrusznikiem (o dziwo tylko on działa) zpalają się kontrolki olej o prąd. Mieliśice tak kiedyś?
Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Nie lubię elektryczności a ona mnie.
Awatar użytkownika
markfive
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: markfive »

Co do elektryki to wszelkie rady na odległość mogą być chybione :smile:
Jeżeli masz oryginalną nie przerabianą instalację to zacznij od sprawdzenia jak podłączone są przewody do skrzynki bezpieczników. Z lewej i prawej strony. U mnie na stronie jest opis ( trzeba poszukać w dziale warsztat) jak podłączyć te przewody i gdzie jaki kolor. Być może tam pomieszałeś. To że po właczeniu rozrusznika zaświecają się kontrolki oznacza że zasilanie odbywa się "od tyłu" czyli gdy rozrusznik się kręci i podawane jest napięcie bez rezystora ( pełne 12V) krótkim przewodem z dodatkowego zacisku + rozrusznika na cewkę ( tak dzieje się tylko wtedy gdy kręci rozrusznik). Dalej przewodem oporowym zasilania cewki ( biały z różowym paskiem) to napięcie podawane jest ( w odwrotną stronę niż powionno być) na kontrolki w zestawie wskaźników.
Gdy wyłączysz rozrusznik to napięcie zanika :smile: W tej sytuacji silnik pracował nie bedzie chociaż może się "odzywać" w trakcie kręcenia.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2011, 19:26 przez markfive, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

kostka w stacyjnie walnieta? gdzies w tej okolicy bym szukal :)
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
ODPOWIEDZ