Zakup MINI

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

kangooros

Zakup MINI

Post autor: kangooros »

Witam posiadaczy Mini:)
Temam znany i "lubiany" czyli zakup Mini przez laika:)
Jestem z Wrocławia i nie mam za duzo kasy ale jakies 5 tyś moge przeznaczyc na kompletne autko:)
Czy jest tu ktos z Wrocławia albo okolic kto mogłby mi pokazać swojego Mini i porozmawiac o tym samochodziku??!!
Oczywiscie jestem zainteresowany kupnet tego autka ost znalazłem takie dwa 998ccm '72 za 3tys "do małych poprawek" oraz z '67 900ccm za 4600zł. Powiedzcie mi czy jest duza roznica miedzy autkiem z tego okresu a np z rocznika '89??!!
Prosiłbym o pomoc w uswiadomieniu mnie czy stać mnie na cos takiego (czas,pieniądz) i pomoc w zdobyciu tkaiego cacka:)

ps. czy opłaca sie bawić w fiata 600 zamiast MIni??chyba nie:P
MICHA?
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Re: Zakup MINI

Post autor: Sadam »

A ja zapraszam do siebie. Autko jeszcze nie jeździ, ale już prawie;) będzie można pooglądać i porozmawiać. Najlepiej zadzwoń 600-248-184 i się jakoś umówimy.

Pozdrawiam
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
Awatar użytkownika
Malina
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

mini czy fiat

Post autor: Malina »

Jako żeńska strona na tym forum,radziłabym skierować zainteresowanie w kierunku mini,bo zdecydowanie bardziej przyciąga wzrok dziewcząt i nie tylko, ale utrzymanie bardziej wyczyści Ci kieszeń niż fiat. Coś za coś,kwestia punktu patrzenia :)
NAWET PORZĄDNE ZAPALNICZKI SĄ NA BENZYNĘ
kangooros

HEJ :) bardzo wszystkim dziekuje za odzem i na pewneo każdemu z was z osobna odpisze :)
Dziekuje także za nr tel od kolegi z wrocławia na pewno zadzwonei i sie zgadamy kiedy i gdzie moge wpasc i pogadac :)
Dziekuje równiez za żeński punkt widzenia :) oraz koledze z Wałbrzycha który konkretnei podchodzi do sprawy kasy :D
A co myslicie o tych autkach i ich cenach ktore wam tu przedstawiłem??!! niestety nie zawieraja ogłoszenia zdjec ale mimo to co myslicie o roczniku i cenie ktora proponuja sprzedawcy??:) Wielkie dzieki i oczekuje na dalsza współprace :) POZDRAWIAM :) MICHA?
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Sadam »

Tylko uwaga na te jak najstarsze, bo często roczniki 60-80 są tylko na papierze. A nawet jak buda jest z tych lat to z innego rocznika mogą być flaki (i tak dobrze jak będą od Mini, a nie od malucha). W skrócie: trzeba uważać bardzo co się kupuje.

Odnośnie aut, które podałeś to na ich temat za wiele powiedzieć się nie da. Auto za 3 tyś, jeśli jeszcze jeździ to jest to już stan agonalny, 4600zł też będzie wymagać pracy i budżetu, żeby jeździł może nie od razu, no ale... To tylko przypuszczenia oparte na cenie,bo trafiają się czasem okazje. Nic więcej powiedzieć się nie da.

Czekam na telefon :wink:

Adam
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
kangooros

Co do tego kupna to może ktoś z was z wrocławia lub okolic wie kto ma do sprzedania takie autko??:) od wczoraj kasy mi nie przybylo(chyba:D) wiec za jakiej 4-5tys:), oczywiscie autko na chodzie:)
Jesli macie konkretne oferty to jestem otwarty:)
Przeglądając forum natchnołem sie na numer kolegi pseudo prawdopodobnie "doktor mini" który sprowadza takie autka, jesliktos ma kontakt do neigo bardzo prosze :) pozdrawiam MICHAł
ODPOWIEDZ