Trójmiasto - spotkania
Moderator: flapjck1
- mikiV8
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini Morris 1973 998cc - w trakcie remontu
Re: Trójmiasto - spotkania
OldTimerBazar Gdańsk 2011 zakończony!
Na początku, bardzo chciałbym podziękować Filipowi z Władysławowa, za to, że powiększył liczbę Miniaków na targach do dwóch sztuk Szkoda, że Mayon nie dał rady, ale może w przyszłym roku
Targi uważam za udane. Było o niebo lepiej niż rok temu, kiedy wszystkimi "autami zabytkowymi" były trzy Mercedesy z lat 80-tych, a resztę sali wypełniały ubrania dla motocyklistów... W tym roku aut było naprawdę sporo i było na co popatrzeć
Targi były też świetną okazją aby poznać wiele ciekawych ludzi, np. forumowego kolegę Rambo_3m , którego wcześniej nie znałem, oraz kilku ludzi, którzy kiedyś, kiedyś, kiedyś mieli Mini. Jedna z takich osób obiecała mi skany zdjęć swojego Mini Vana z lat 70-tych. Do tego udało mi się poznać człowieka, który zajmuje się sprowadzaniem pojazdów i wczoraj wieczorem wrócił z Holandii z Mini Cabrio! Gość chce za Cabrio 6500zł, autko w stanie do remontu. Dziś lub jutro mam dostać zdjęcia i treść ogłoszenia i wstawię to w imieniu tego faceta na nasze forum. Może Miniak trafi w dobre ręce
Do tego, na targach pojawili się Mazak z G00dmanem. Niestety, więcej osób od nas nie widziałem. Za to duża ekipa reprezentowała Automobilklub Morski, głównie ze względu, że stanowili oni 3/4 wystawy
Podsumowując: Targi uważam za naprawdę udane, szkoda że były tylko dwa Mini, ale jak na tak nieudolną organizację, prowadzoną przeze mnie i na tak krótki czas na zgranie ekipy, to dwa samochody to myślę że i tak nie najgorzej
Jeszcze raz dziękuję wszystkim obecnym i nieobecnym oraz tym którzy byli z nami duchem
Mikołaj
PS Na koniec wstawiam link do zdjęć
Niestety, zdjęcia wyszły średnio, ale mam nadzieję że może G00dman poratuje jakimiś lepszymi jakościowo i technicznie fotkami
Na początku, bardzo chciałbym podziękować Filipowi z Władysławowa, za to, że powiększył liczbę Miniaków na targach do dwóch sztuk Szkoda, że Mayon nie dał rady, ale może w przyszłym roku
Targi uważam za udane. Było o niebo lepiej niż rok temu, kiedy wszystkimi "autami zabytkowymi" były trzy Mercedesy z lat 80-tych, a resztę sali wypełniały ubrania dla motocyklistów... W tym roku aut było naprawdę sporo i było na co popatrzeć
Targi były też świetną okazją aby poznać wiele ciekawych ludzi, np. forumowego kolegę Rambo_3m , którego wcześniej nie znałem, oraz kilku ludzi, którzy kiedyś, kiedyś, kiedyś mieli Mini. Jedna z takich osób obiecała mi skany zdjęć swojego Mini Vana z lat 70-tych. Do tego udało mi się poznać człowieka, który zajmuje się sprowadzaniem pojazdów i wczoraj wieczorem wrócił z Holandii z Mini Cabrio! Gość chce za Cabrio 6500zł, autko w stanie do remontu. Dziś lub jutro mam dostać zdjęcia i treść ogłoszenia i wstawię to w imieniu tego faceta na nasze forum. Może Miniak trafi w dobre ręce
Do tego, na targach pojawili się Mazak z G00dmanem. Niestety, więcej osób od nas nie widziałem. Za to duża ekipa reprezentowała Automobilklub Morski, głównie ze względu, że stanowili oni 3/4 wystawy
Podsumowując: Targi uważam za naprawdę udane, szkoda że były tylko dwa Mini, ale jak na tak nieudolną organizację, prowadzoną przeze mnie i na tak krótki czas na zgranie ekipy, to dwa samochody to myślę że i tak nie najgorzej
Jeszcze raz dziękuję wszystkim obecnym i nieobecnym oraz tym którzy byli z nami duchem
Mikołaj
PS Na koniec wstawiam link do zdjęć
Niestety, zdjęcia wyszły średnio, ale mam nadzieję że może G00dman poratuje jakimiś lepszymi jakościowo i technicznie fotkami
- Załączniki
-
- Nasze Miniaki :D
- DSCN1638.JPG (99.22 KiB) Przejrzano 837 razy
-
- Ogólny widok hali. Było jeszcze trochę więcej aut, których nie widać tu na zdjęciu.
- DSCN1595.JPG (129.32 KiB) Przejrzano 837 razy
-
- Adler Junior z 1938 roku oraz Simson SR1
- DSCN1575.JPG (102.25 KiB) Przejrzano 837 razy
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
typ od cabrio to jakis ziomas mayona, juz slyszalem o tym aucie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- mikiV8
- Wiarus
Czyj to znajomy to nie wiem - nie pytałem się Ale w każdym razie, mam namiary na tego gościa i jeśli ktoś jeszcze chciałby włączyć go do grona swoich znajomych, lub poluje na jego Cabrio to mogę podać namiary
myslałem ze targi będa trochę później, nie byłem w stanie zlec się z wyra o tak wczesnej porze po wczorajszej libacji p.s Piotr ten od cabrio miał mi dac znać kiedy będzie w domu miałem go zobaczyć, pewnie porobie jakieś fotki, więc jak ktoś chciał by coś blizej o tym aucie to dawać znac, podobno warto zobaczymy
- mikiV8
- Wiarus
Spoko
Sorry, że Was obudziłem, ale po prostu musiałem wiedzieć czy będziecie czy nie
Sorry, że Was obudziłem, ale po prostu musiałem wiedzieć czy będziecie czy nie
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Hi !
Ślonsk dziękuje, że odpowiedzieliście na nasz apel !
Powiem szczerze, że większej frekwencji się nie spodziewałem, wiele osób już pogodziło się ze świadomością, że sezon się skończył, jak wiecie rok temu z końcem września pogoda nas nie rozpieszczała i wszystko, co dobre zakończyło się o wiele wcześniej. Nie mniej jednak udało mi się - nie ruszając z domu - zorganizować Mini Spot na Pomorzu ha ha ..to naprawdę miłe, że nasza społeczność jest mimo takiego rozproszenia tak blisko siebie!
Pozdro...
Adi
Ślonsk dziękuje, że odpowiedzieliście na nasz apel !
Powiem szczerze, że większej frekwencji się nie spodziewałem, wiele osób już pogodziło się ze świadomością, że sezon się skończył, jak wiecie rok temu z końcem września pogoda nas nie rozpieszczała i wszystko, co dobre zakończyło się o wiele wcześniej. Nie mniej jednak udało mi się - nie ruszając z domu - zorganizować Mini Spot na Pomorzu ha ha ..to naprawdę miłe, że nasza społeczność jest mimo takiego rozproszenia tak blisko siebie!
Pozdro...
Adi
parada
Witam. Jeżeli jest taka możliwość to bardzo chętnie bym dołączył (wraz z dzieciakami) na paradę - tak jak w zeszłym roku. Bardzo miło wtedy mnie przyjęliście (zielony z bluszczem). Teraz ma być biały z czarnymi dodotkami. Jak narazie to jestem na dobrej drodze do poskładania miniego. Zostało włożyć szyby, zmontować drzwi, założyć tapicerkę, zmontować wycieraczki, klamki, zamki, zderzak przód, zalać olej, wyregulować zapłon, uruchomić linki ssania i ogrzewania, zamontować lusterka i to chyba tyle - reszta prac po jeździe próbnej. Mam nadzieję, że zdążę. Dzisiaj mam zamiar nie wychodzić z piwnicy aż do rana. Jeżeli pozwolicie nam dołączyć do Waszej grupy na paradę to zadziała na mnie na pewno jak najlepszy napój energetyczny .
Pozdrawiam
Karol
Pozdrawiam
Karol
Konar to chyba nie podlega zadnej rozmowie pewnie że miejsce się znajdzie a Ty już niesiedx na forum tylko do garazu dawaj
Na forum posiedzę do 16-tej bo jestem w robocie Pozdrawiam
- jrock7
- Wiarus
- Posiadane auto: R55 Cooper D
jest relacja, sa nasi
http://trojmiasto.tv/Oldtimerbazar-Bylo ... -2284.html
http://trojmiasto.tv/Oldtimerbazar-Bylo ... -2284.html
- mikiV8
- Wiarus
Miałem nadzieję, że nikt tego nie wstawi
Na paradę nie mam po co wpadac, brak zabytka. Mam tylko "Indyjskie Mini" z 1992 roku pod tytulem Maruti 800
Wartburg już zakończyl swój tegoroczny sezon, przygotowuje sie do snu zimowego, a później do remontu.
Wartburg już zakończyl swój tegoroczny sezon, przygotowuje sie do snu zimowego, a później do remontu.
Okazało się z żonką będziemy w GDN w tym tygodniu i chętnie byśmy się podłączyli pod paradę:) da radę?:)|
Czasem na drodze spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
Witam. Pytanie do koleżanek i kolegów z Trójmiasta (szczególnie do Gdańszczan) - gdzie zaopatrujecie się w bezpieczniki szklane i żarówki do podświetlenia tablicy rejestracyjnej. Wiem ze można prze internet ale może mijam po drodze do domu taką małą oazę i nie wiem o jej istnieniu. Pozdrawiam i do zobaczenia na paradze. Mini już jeździ w sobotę. Prace idą pełną parą.