Ale zmienilem na inne LEDowe i te juz nie swieca. Ostatnio aku rozladowal mi sie 3 tygodnie temu wczesniej ok 5 tygodni temu. A poprzednio przez rok bylo OK.
Akumulator ja mam roczny.
2 tygodnie temu przerobilem cala listwe oswietleniowa rejestracji gdyz wszystko tam przerdzewialo i robily sie zwarcia. No i jak na razie jest wszystko OK.
a to dlatego swieca, bo w MINI jakos po zamknieciu auta przez 20min jeszcze dzialaja obwody czy jakos tak, nie wiem o co chodzi ale podobno prad gdzies tam sie kreci. Cos ktos mi kiedys mowil.
A led'y mam super i ich nie chce zmieniac bo swieca jak zadne inne a kilka testowalem i co najwazniejsze, nie pala sie czy tez nie swieca jak stroboskop (nie mrugaja).
sprawdza aku, prad rozruchu, kondycje rozrusznika, stan alternatora, pomaga wykryc slabe umasowienie aku/silnika
bardzo fajna sprawa, dzieki podobnemu urzadzeniu u mnie w serwisie liczbe reklamacji na aku z okolo 50 rocznie zredukowalismy do 2!!! a naprawialismy rzeczywiste usterki: alternatora najczesciej ( mostki, stojany, diody )
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Ja mam może jedną rocznie reklamację akumulatora, w ogóle to rzadko jest temat. Natomiast miałem parę padów akumulatora (nawet u siebie) takich że przychodzę rano i nie żyje i nie ma możliwości już go naładować bo np. zwarcie , a wieczorem żył.
A wracając do mojego aku, data na nim to 03.2008, więc 3-letni i padł. Czyli coś jest nie tak?
Jakieś napisy na naklejce są "Renault". O aku nic nie wiem, był już w aucie, gdy go kupiłem.
Auto garażowane.
Aku są tanie więc warto zmienić, natomiast oczywiście jak napisał kolega warto sprawdzić jak masz taką możliwość czy nic nie jest nie tak z instalacją elektryczną.
swiecące ledy po zgaszeniu to nic innego jak dobre ledy , w wiekszosci przypadków po zgaszeniu samochodu świecą.
A jeszce jak samochód sprawdza sprawność świateł to mogą migać http://www.youtube.com/watch?v=DCk0CvM9018
mysle ze problemem jest poprostu stary akumulator ... i dziwne ze obsługowy