Kupiłem MINI potrzebuje odpowiedzi na kilka pytań !?!?!?

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

MPE

Kupiłem MINI potrzebuje odpowiedzi na kilka pytań !?!?!?

Post autor: MPE »

Pytania do znawców MINI COOPER S:
1.Czy niewyzerowany licznik wymiany oleju ma wpływ na moc silnika ?
2.Czy słaba moc akumulatora ma wpływ na gaśnięcie samochodu w czasie jazdy ?
3.Co jest przyczyną gdzie podczas jazdy gaśnie silnik i wskazuje na brak paliwa,podczas gdy komputer wskazuje że na baku można przejechać ponad 145km ?
4.Ile Wasz MINI jest w stanie przejechać na baku na trasie jadąc średnio 120-140km ?
5.Od czego zależy zapalanie się kontrolki ciśnienia powietrza w oponach i jak ją wyłączyć ?
6.Czy prawdą jest że przy roczniku 2003 MINI cooper-a S wymiana oleju odbywa się co 4.000km ?

Pytam ponieważ kupiłem MINI i dopiero go poznaje,będe wdzięczny za sprawdzone i profesjonalne odpowiedzi.Pozdrawiam i z góry dzięki!
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: Kupiłem MINI potrzebuje odpowiedzi na kilka pytań !?!?!?

Post autor: flapjck1 »

pytanie 1 - odp brzmi "nie"

reszty poszukaj, pytania sie przewijaly
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
gisioo
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: gisioo »

Pytanie 4 - Na trasie Francja-Polska przy predkosci 120-140km/h robie na baku ok 540km
Pytanie 5- Jak zmieni sie cisnienie w ktoryms kole to zapala sie kontrolka a zresetowac mozesz przyciskiem kolo recznego.
AleXander
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: AleXander »

Pytanie 6 - nie prawda.
Awatar użytkownika
minigjj
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: minigjj »

MPE pisze:3.Co jest przyczyną gdzie podczas jazdy gaśnie silnik i wskazuje na brak paliwa,podczas gdy komputer wskazuje że na baku można przejechać ponad 145km ?
U mnie zepsuł się czujnik w baku. W serwisie jednak najpierw wymienili mi pompę i dopiero gdy drugi raz stanąłem na drodze, na szczęście tuż koło stacji, więc okazało się, że po zatankowaniu mogłem normalnie jechać dalej. Gdy w serwisie zaczęli sprawdzać ten czujnik to wyszło, że jak bak był pusty, to on wskazywał że jest jeszcze 5 l (a w Dooperze to właśnie 100km).
Pwr 106,6 KM @ 3974 rpm Tq 269,2 Nm @ 2047 rpm
Luczar

Post autor: Luczar »

2. Tylko podczas wyjątkowej sytuacji, gdy nie ma ładowania z alternatora (np. uszkodzony). W normalnych warunkach podczas pracy silnika aku nie ma nic do rzeczy, bo prąd dostarcza Ci alternator.
ODPOWIEDZ