Witam, sprawa wyglada nastepujaco, jestem wlascicielem Mini, kupionego w Anglii. Jezdze nim od kilku miesiecy w przyszlym roku planuje powrot do kraju i zastanawiam sie co moge zrobcic z malenstwem.
W zwiazku z tym mam male pytanko. Czy ktos sie orietuje gdzie moglbym przelozyc kierownice w Mini z prawej strony na lewa ? A przede wszystkim ile by cos takiego kosztowalo?
Bede wdzieczny za wszelka pomoc !
Z gory dziekuje!
Michal
Przelozenie kierownicy ?? !! ??
Moderator: flapjck1
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Re: Przelozenie kierownicy ?? !! ??
Jakie Mini z serwem czy bez? Do przełożenia kierownicy musisz zmienić przekładnię kierowniczą, reflektory i deskę rozdzielczą ( jeżeli nie masz zegara centralnego ). Na pewno czeka cię przekładka pedałów pomp sprzęgła i hamulców do tego przewodów hydraulicznych i elektrycznych. Jeżeli masz auto ze wspomaganiem hamulców to do pedałów musisz mieć rurę dystansową ( wtedy odpada koszt przekładki przewodów ). Jeżeli o czymś zapomniałem, ktoś z forum na pewno mnie poprawi. Jaki koszt - tego ci chyba nikt nie powie bo to zależy kto to będzie robił i za ile kupisz części.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Przelozenie kierownicy ?? !! ??
najlepiej nie przerabiaj tylko mi tanio sprzedaj
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow