Przelozenie kierownicy ?? !! ??

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

skwirek

Przelozenie kierownicy ?? !! ??

Post autor: skwirek »

Witam, sprawa wyglada nastepujaco, jestem wlascicielem Mini, kupionego w Anglii. Jezdze nim od kilku miesiecy w przyszlym roku planuje powrot do kraju i zastanawiam sie co moge zrobcic z malenstwem.

W zwiazku z tym mam male pytanko. Czy ktos sie orietuje gdzie moglbym przelozyc kierownice w Mini z prawej strony na lewa ? A przede wszystkim ile by cos takiego kosztowalo?

Bede wdzieczny za wszelka pomoc !
Z gory dziekuje!
Michal
Awatar użytkownika
se7ven
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7

Re: Przelozenie kierownicy ?? !! ??

Post autor: se7ven »

Jakie Mini z serwem czy bez? Do przełożenia kierownicy musisz zmienić przekładnię kierowniczą, reflektory i deskę rozdzielczą ( jeżeli nie masz zegara centralnego ). Na pewno czeka cię przekładka pedałów pomp sprzęgła i hamulców do tego przewodów hydraulicznych i elektrycznych. Jeżeli masz auto ze wspomaganiem hamulców to do pedałów musisz mieć rurę dystansową ( wtedy odpada koszt przekładki przewodów ). Jeżeli o czymś zapomniałem, ktoś z forum na pewno mnie poprawi. Jaki koszt - tego ci chyba nikt nie powie bo to zależy kto to będzie robił i za ile kupisz części.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: Przelozenie kierownicy ?? !! ??

Post autor: flapjck1 »

najlepiej nie przerabiaj tylko mi tanio sprzedaj :mrgreen:
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
ODPOWIEDZ