Pali sie kontrolka a po przejechaniu ok 10 druga
Pali sie kontrolka a po przejechaniu ok 10 druga
Witam wszystkich forumowiczow.
Mam problem zakupilem mnin cupera 2002 i swieci sie kontrolka przedstawiajaca wykrzyknik w kolku i okraglym nawiasie ,po przejechaniu ok 10km dolacza sie kontrolka opony z wykrzyknikiem ta druga znam i juz doczytalem jak sie wylacza najpierw musze wyrownac cisnienia opon i jutro to zrobie .
Dodam ,ze auto zachowuje sie prawidlowo podczas jazdy.
Mam problem zakupilem mnin cupera 2002 i swieci sie kontrolka przedstawiajaca wykrzyknik w kolku i okraglym nawiasie ,po przejechaniu ok 10km dolacza sie kontrolka opony z wykrzyknikiem ta druga znam i juz doczytalem jak sie wylacza najpierw musze wyrownac cisnienia opon i jutro to zrobie .
Dodam ,ze auto zachowuje sie prawidlowo podczas jazdy.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Pali sie kontrolka a po przejechaniu ok 10 druga
kontrolka zuzycia hamulcy?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
hamulce sa ok i klocki grube ,tarcze tez w normie ale sprawdze tam pewnie jakies przetarcie czy cos musi byc,,prawda
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Sprawdz jeszcze w dowodzie jakiego masz miniaka
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
klocki moze i masz ok, a czujniki?krasnoludek6 pisze:hamulce sa ok i klocki grube ,tarcze tez w normie ale sprawdze tam pewnie jakies przetarcie czy cos musi byc,,prawda
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
tego nie wiem ,tylko mysle zeby czujnik byl przetarty to za szybko poniewaz mam jeszcze dobre 4 mm grubosci --chyba ,ze nie oto chodzilo [i nie chodzi o przetarcie a o awarje czujnika,,,jak to sprawdzic? tylko w serwisie cz mechanik a komputerkiem??
nie wiem co to jest abs bangla ,ale wiem ze koles tlumaczyl mi ,ze czujniki sa tylko na przodzie ,,Pytanie czy to prawda? jesli tak to kupie dwa na przod i juz po palacej sie kontrolce
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
czujniki sa dwa
po przekatnej, jeden z przodu jeden z tylu, ale co gdzie precyzyjniej to sie musisz pod autem polozyc
po przekatnej, jeden z przodu jeden z tylu, ale co gdzie precyzyjniej to sie musisz pod autem polozyc
- krzyss
- Nowy
- Posiadane auto: Accord 1980r.
Nie dziala Ci kontrola trakcji pewnie. Poniewaz kontrola trakcji jest uzywana do kontroli cisnienia w oponie to dlatego pewnie tez zapala sie sygnalizacja opon.
Uszkodzony jest albo jakis czujnik ABSu (raczej watpie), albo cos odpowiedzialnego za kontrole trakcji a najczesciej psuje sie czujnik kata skretu w kierownicy, moze sciagales kierownice ostatnio ?
Uszkodzony jest albo jakis czujnik ABSu (raczej watpie), albo cos odpowiedzialnego za kontrole trakcji a najczesciej psuje sie czujnik kata skretu w kierownicy, moze sciagales kierownice ostatnio ?
krzyss & Kasia
jak by co to czujniki są w przednim lewym kole i tylnym prawym.
bardzo dziekuje ,zaraz bede sprawdzal gdzie czujniki sa i czy ta trakcja dziala.
Bardzo mnie cieszy ,ze to forum zyje i sa pomocni posiadacze miniakow,,serdeczne dzieki
Bardzo mnie cieszy ,ze to forum zyje i sa pomocni posiadacze miniakow,,serdeczne dzieki
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
wszystko fajnie ale kolega Cię w błąd wprowadził, czujnik w lewym przednim i prawym tylnym owszem jest ale do hamulców, a czujniki ABS to chyba powinny być 4 czyli po sztuce na każdym kolekrasnoludek6 pisze:bardzo dziekuje ,zaraz bede sprawdzal gdzie czujniki sa i czy ta trakcja dziala.
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
kierownica jest inna takiej nie widzialem normalnie ,, jest mniejsza ramiona sa chromowane .
Wymienilem w poniedzialek opony okazalo sie,ze jedno kolo mialo tylko 1,6 atmosferki
Narazie kontrolka od cisnienia nie pali sie,oczywiscie ta druga pali sie.
gdy wylaczam esp to guzik zapala mi kontrolke i juz nie wiem czy mam to esp czy nie--wole by dzialalo caly czas
Wymienilem w poniedzialek opony okazalo sie,ze jedno kolo mialo tylko 1,6 atmosferki
Narazie kontrolka od cisnienia nie pali sie,oczywiscie ta druga pali sie.
gdy wylaczam esp to guzik zapala mi kontrolke i juz nie wiem czy mam to esp czy nie--wole by dzialalo caly czas
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
esp to nie wiem czy masz w mini to raczej asc, asc+t lub EWENTUALNIE dsckrasnoludek6 pisze: gdy wylaczam esp to guzik zapala mi kontrolke i juz nie wiem czy mam to esp czy nie--wole by dzialalo caly czas
generalnie jak sie pali, to na pewno nie masz - jak nie pali to powinienes miec wlaczone
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".