Witajcie

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

gato

Witajcie

Post autor: gato »

Witajcie, jestem Jacek z Gdyni :grin:, zalogowalem sie do u Was bo w pierwszej polowie 2012 planuje nabyc uzywane Mini S i bede potrzebowal pomocy i rad od najlepszych :wink: . Zapewne bede aktywnym uczestnikiem w roznych imprezach motoryzacyjnych i zlotach. Jako ze od 5 lat bawie sie tuningiem jak i rajdami amatorskimi, bedzie to juz moj 3 projekt, auto zostanie napewno mocno zmodyfikowane w tym kierunku. Tymczasem pozdrawiam wszystkich i do milego uslyszenia, zobaczenia. :wink:

PS. przepraszam za brak polskiej pisowni ale jestem za granica i nie mam takiej mozliwosci
Awatar użytkownika
jrock7
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R55 Cooper D

Re: Witajcie

Post autor: jrock7 »

Witaj! :)
Hadzi

Post autor: Hadzi »

Siema!

Pochwal sie poprzednimi dwoma projektami :)
gato

Hej, już w skrócie pokazuje moje zabaweczki :mrgreen:

Nissan 350Z roadster / w tym roku 3 miejsce w swojej klasie w finałach wojna północ - południe

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W zeszłym roku zacząłem budowę VW New Beetle do rajdów zimowych * oczywiście nie na tych felgach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz pora na Mini Challenge :twisted:

PS. widzę że jest inny wątek w tym temacie więc jak coś to proszę śmiało przenieść
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Brennt »

gato pisze:Hej, już w skrócie pokazuje moje zabaweczki :mrgreen:

Nissan 350Z roadster / w tym roku 3 miejsce w swojej klasie w finałach wojna północ - południe

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W zeszłym roku zacząłem budowę VW New Beetle do rajdów zimowych * oczywiście nie na tych felgach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz pora na Mini Challenge :twisted:

PS. widzę że jest inny wątek w tym temacie więc jak coś to proszę śmiało przenieść

dziwne sobie auta wybrales, jak na goscia przy kasie :D
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

czemu , słuszne

przeciez samochód nie musi być do wożenia 7 osobowej rodziny :-)

z - tak ciekawe

robak - kontrowersyjny
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Brennt »

Konrad K_2 pisze:czemu , słuszne

przeciez samochód nie musi być do wożenia 7 osobowej rodziny :-)

z - tak ciekawe

robak - kontrowersyjny

z cabrio? :) to prawie jak subaru impreza cabrio :)
ogolnie ladna przerobka

beetle juz lepiej trafiony, tylko to malowanie w stylu "niech nas zobacza" :)

stawiam, ze mini to bedzie Twoj najlepszy projekt
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
gato

oj tam oj tam :mrgreen: dla mnie Nissan w cabrio to najładniejsza i najcięższa (1630kg) wersja, pamiętając że rozpoczęto budowę tego auta prawie 9 lat temu, natomiast tuning zewnętrzny to tylko efekt uboczny, ważne jest co zostało zmienione pod kątem technicznym i jak dziś to auto jeździ po zakrętach mimo swojej nadwagi. Nie zapominając o walorach dodatnich wieczornego lansu w letnie wieczory :razz:

Beetl to jest nisko budżetowy projekt, nad nim pracowałem ca. 1 wieczór :mrgreen: , został zbudowany jako reklamówka i świetnie spełnia swoją role. Każdy się za nim ogląda i o to chodzi.
PS. nie jest pomalowany a oklejony, tak samo jak Nissan który w tym roku został oklejony białą perłą metalik, wcześniej był oklejony na pomarańczowo i biało, oryginalny jest grafit metalik.

Mini to już znowu będzie wysoki budżet więc pewnie będę go robił przez 2-3 lata, oczywiście intensywnie go używając i ucząc się nim jazdy. Teraz jeszcze nie mam pomysłu więc nie wiem w jakim kierunku pójdzie, pewne jest że optyka jest na 2 miejscu a pierwsze to będzie zawieszenie i szpera.
Hadzi

Nissan mało mnie z fotela nie zwalił :) Choć jedyny dla mnie minus to ze cabrio, ale wszystko po za tym to prześlicznie wyszło.
Garbusa to prawie co drugi dzień widuje przy głównej drodze w Sopocie gdy po 19ej z Oliwy wracam miastem do domu. :) Wpierw myslałem ze to jakieś auto-reklama, ale gdy zobaczyłem w środku klatke to bardziej mnie zaciekawiło :)

Jestem ciekaw jak wyjdzie Tobie Mini i oczywiscie trzymam kciuki!
gato

Hadzi, Beetl to jest reklamówka :wink: , a może będzie kiedyś okazja się poznać to cię przewiozę z dachem otwartym w lato i szybko zmienisz zdanie co do kabrioletów :razz:

Nie ma co tu już bić piany o starych zabawkach bo teraz liczy się co wyjdzie z Mini, tymczasem pozdrawiam wszystkich Minimaniaków
Awatar użytkownika
kuohu
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: kuohu »

Dokładnie,
cabrio to rewelka :twisted:
Szkoda tylko, że u nas tam mało popularne :(,
ale każdy kto miał, wie co to znaczy :cool:
Hadzi

Fakt, nigdy nie jechałem autem bez dachu, ale też nie mówię że cabrio jest złe, bebe fuj itd itp. Chodziło mi raczej o to że mi osobiście bardziej podoba sie wersja coupe ;)
ODPOWIEDZ