Koniec ery aut klasycznych ?

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: Koniec ery aut klasycznych ?

Post autor: flapjck1 »

to wtedy my wlasciciele miniakow, ktore wg mnie sa samochodami z najgorsza instalacja elektryczna na swiecie :P, bedziemy sie smiali z ludzi ktorzy maja mlodsze "youngtimery", np BMW M6

a problem chyba bedzie inny, zloza ropy naftowe maja podobno sie wyczerpac za ok 70-80 lat, mozemy wszyscy dozyc czasow kiedy bedzie ona towarem mocno deficytowym a auta powszechnie beda jezdzily na ci innego, problemem moze stac sie dla nas wszystkich paliwo, ktorego moze po prostu nie byc...

moze trzeba bedzie przerabiac auta na alkohol??? w sumie powinno byc to wykonalne latwo a na pewno ogniw zadnych w bagazniku wozic nie trzeba bedzie...
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Post autor: czestermo »

mysle ze bedziue ciezko o taki ponadczasowy samochod!!
chyba ze patrzec w innych kategoriach.
takimi nowymi samochodami ktore moga stac sie ponad czasowe z racji swoich osiagniec na arenach sportowych, nie banalnym wygladzie i osiagnieciach sa Mitsubishi Lancer, Subaru Impreza
ale to tez niby samochody wymyslone i zbudowane przed 2000r teraz tylko kontynuacja ale jednak dalej zachowuja swoj "kult"
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

silnik wankla nadal jest dostepny w nowej mazdzie rx8 ( notabene piekne auto.... ) i w ladzie 110 :) ale tylko u sowietow

jakis czas temu widzialem stare rx7 z wanklem, jeszcze sprawne i niedymiace, spotykam czasami ogloszenia o sprzedazy NSU Ro80, wiec takie auta jeszcze bywaja...
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
Jerzy
Nowy
Nowy
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Jerzy »

Auta klasyczne zaginęły w latach osiemdziesiatych. To co produkowano później to jednorazowy plastik, a wyjątki są olbrzymią rzadkoscią. Wcześniej klasyki zdarzały się wśród samochodów "zwykłych" - Mini, Garbus, NSU Prinz, Peugeot 504, Mercedesy i Beemki prawie wszystkie, większość anglików, połowa włoskich. A teraz? Jakieś plastikowe garbate mastodony jednorazowego uzytku jeżdżą po ulicach :-(
Ostatnio zastanawiałem się jakie auto europejskie produkowane (sprzedawane) masowo po 2000 roku może przejśc do Historii - i z kandydaturami słabo :-(
BMW MINI? Roadstery Elise, MGF/TF, Barchetta, MX5? Jakaś Alfa?
A, zapomniałem o jednym pewniaku - Fiat 126p.
Może ktoś zaproponuje kandydata na klasika? Zweryfikujemy za 20 lat :-)
Jerzy
MGF 1,8i, Mini 1380 GTI, Fiat 125p
Awatar użytkownika
rogal
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: 6 x MINI
Kontakt:

Post autor: rogal »

citroen C-15, obok tego auta nie da się przejść obojętnie :mrgreen:
pozdrawiam
Rogal

tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
ponick

Post autor: ponick »

napewno bedzie takim multipla nie najnowsza, ale wczesniejsza, jej pojawienie sie spowodowalo tyle watpliwosci ze szkoda gadac...o citroenie 2cv tez mowili kiedys ze najbrzydszy samochod swiata..i co? teraz swietnie sobie daje rade jako klasyk:)

szanse maja auta wychodzace w wersjach coupe np peugeot 406 coupe, opel astra 2 coupe, poczciwa beczka coupe,
wszystkie jaguary
fiat barchetta
fiat coupe
citroen xm
moze chrystler PT cruiser
toyota mr2
alfa romeo GT ; Spider
bmw serii Z
smart

oraz cabrio...generalnie chodzi o to zeby autko mialo to "cos" co powoduje ze ludzie sie obejrza ale nie koniecznie fakt ze kosztuje sto milionow funtow, tylko pewien szczegol, cos co przykuje uwage i dzieki czemu bedziemcie wiedziec ze np za 20 lat to auto bedzie robilo na was takie samo wrazenie jakie robi wlasnie dzisiaj......
Niejeden z nas

Post autor: Niejeden z nas »

Moje typy:
1. FIAT ALBEA
2. RENAULT THALIA

A na poważnie:
Honda Element, Chrysler 300C no ale chyba jednak BMW MINI

WARA OD MULTIPLI !!!!!!
:lol:
ponick

Post autor: ponick »

multipla...hmmm kontrowersji tyle co przy nowej micrze..;)
ja tam nic do niej nie mam, wyroznia sie z tlumu na pewno:)

mozemy dozucic colo cabrio - cabrio maluch
fiat 500 - powoli nabieraja ceny :)
panda 4x4 ta pierwsza

to moze to thalii dozucimy jeszcze daewoo tico i espero, suzuki swifta i kia shuma fiat uno :) ;)
kowal

Jeremi Clarkson mnie natchnął

Post autor: kowal »

Wiele razy przegladalem ten watek ale jakos nie mialem swojego typu, te wasze jakos mi nie pasily ale dzis mnie natchnelo :-)
Obejrzalem najnowszy Top Gear i oto jeeest ... moj kandydat, zajebisty ;-) na pierwszy rzut oka masakra ale im dluzej patrzysz tym bardziej stylowy ci sie wydaje, i ma cechy mini hehe tzn wygladem przypomina pudełko , poza tym ma asymetryczna karoserie i calkiem ciekawy srodek
warto dodac fakt ktory dodaje smaczku - auto jest hitem na rynku japonskim a jest nim
- NISSAN CUBE
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi

Post autor: Beny »

w kwestii nissana cube (chyba od roku powtarzają te odcinki TOP GEAR) to jest przykład masowej japońskiej masakry (często nie zgadzam się z ocenami Jeremego Clacrksona, ale tym razem trzeba mu przyznać rację), auto jest straszne
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
kowal

Post autor: kowal »

Hehe nieciekawe wnetrze ?
A co z przynajmniej 4 uchwytami na picie z przodu , tysiacem schowkow w dziwnych miejscach to ma byc nieciekawe ;-) dla mnie bomba,
Silniki ? czy miniak ma rewelacyjne silniki ? Nie ma - no chyba ze ktos chce podtrzymywac mit 'wspanialych osiagow' ale to chyba zostawmy dla grona nieminiakowcow niech tak mysla ;-).
Zreszta wiekszosc aut kultowych ma liche silniki lacznie z Astonami
Toyotka ? no coz masz racje tez ma realne szanse
pzdr
Niejeden z nas

Post autor: Niejeden z nas »

HE HE TO? TO ROZPRAWA O GUSTACH... CUBE jest super :)))
Wedymin

Post autor: Wedymin »

Lancia Ypsilon ?
Nissan Micra (nowy i stary)?
Peugeot 1007?
Opel Trixx?

Bluźnię?
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

- seat leon (zwlaszcza cupra R)
- Megane coupe 8) (zwlaszcza s 16 z silnikiem wiliamsa)
- Alfa brera, gt
- fiat grande punto
- nissan murano , z 350
moze peugeot 206 czy saxo vtr
ODPOWIEDZ