radio w mini - ogolnie
-
- Nowy
- Posiadane auto:
Re: radio w mini - ogolnie
Też tak na początku myślałem, ale po co by ktoś pisał "MINI" na tej części? Sprzedawca też zbyt pomocny nie jest. Także trudno. Chyba czeka mnie wymiana radia (napęd siadaVoyth pisze:Bo to nie jest część do MINI, tylko mini (mały) czytnik kart SD (np. do map nawigacji itp.)

Pozwolę sobie podczepić sie pod temat od jakiegoś czasu mam Mini Coopera z 2002 roku, w samochodzie jest radio kasetowe.
Z racji małego bagażnika nie chce wkładać suba tylko zrobić mała zabudowę, w moje rece wpadł ciekawy głośnik ze wzmacniaczem. Głośnik będzie w zamkniętej zabudowie w podłodze autka tak bym miał i płaską podłogę bagażnika i miejsce na zakupy.
Czy jest ktoś na forum co ma umiejętności wyliczanie litrażu skrzyni głośnikowej???
Którędy przeprowadzaliście przewód z komory silnika do kabiny - szukałem miejsca i nigdzie nie mogę go przepchnąć.
Z góry dzieki za pomoc.
Z racji małego bagażnika nie chce wkładać suba tylko zrobić mała zabudowę, w moje rece wpadł ciekawy głośnik ze wzmacniaczem. Głośnik będzie w zamkniętej zabudowie w podłodze autka tak bym miał i płaską podłogę bagażnika i miejsce na zakupy.
Czy jest ktoś na forum co ma umiejętności wyliczanie litrażu skrzyni głośnikowej???
Którędy przeprowadzaliście przewód z komory silnika do kabiny - szukałem miejsca i nigdzie nie mogę go przepchnąć.
Z góry dzieki za pomoc.
nie chcę robić zbędnego zamieszania nowym tematem, więc podłączę się tutaj.
może ktoś z Was wie jak "przeprogramować" radio w Mini Cooper R50?
chodzi o kwestię "ryknięcia" radia, gdy zaczynają się wiadomości, nawet gdy w użyciu jest płyta CD radio samoczynnie przerzuca się na wiadomości, gdy tylko przychodzi ich pora.
jest to dość upierdliwe i stąd moje pytanie - czy da się coś z tym zrobić? ewentualnie jak?
w instrukcji niestety nic nie znalazłam...
może ktoś z Was wie jak "przeprogramować" radio w Mini Cooper R50?
chodzi o kwestię "ryknięcia" radia, gdy zaczynają się wiadomości, nawet gdy w użyciu jest płyta CD radio samoczynnie przerzuca się na wiadomości, gdy tylko przychodzi ich pora.
jest to dość upierdliwe i stąd moje pytanie - czy da się coś z tym zrobić? ewentualnie jak?
w instrukcji niestety nic nie znalazłam...
Nie wiem, jakie masz MINI i radio, ale u mnie za włączanie/wyłączanie wiadomości o korkach odpowiada przycisk nad którym na wyświetlaczu jest "TR" albo "RT" (albo jakoś podobnie).shia pisze: chodzi o kwestię "ryknięcia" radia, gdy zaczynają się wiadomości, nawet gdy w użyciu jest płyta CD radio samoczynnie przerzuca się na wiadomości, gdy tylko przychodzi ich pora.
poszukaj którymś z klawiszy kiedy po jego naciśnięciu wyskoczy napis Traffic i daj na OFF
- Twister
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper 1.0 (taki śmieszek!) 91' HIF44
Funkcja ta nazywa się różnie - TP (Traffic Programme) lub TA (Traffic Announcement). Nie mam jak tego teraz sprawdzić, ale za tę opcję był odpowiedzialny chyba prawy dolny klawisz... mogę się mylić 

Do czego służy funkcja "Driver" w radiu w MINI 1 gen. po lifcie?
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
static
chodzi o sztuczne umieszczenie kierowcy w centrum odsłuchupsV pisze:Do czego służy funkcja "Driver" w radiu w MINI 1 gen. po lifcie?
- hello
- Wiarus
- Posiadane auto: '96 Sportspack
- Kontakt:
mam kolejny problem "pierwszego świata" - nie czyta mi CD (CD ERROR) - raz jest ok raz nie czyta (i wtedy zmiana płyty na inną nic nie daje), przerabiał ktoś temat, w jakiś sposób się to czyści czy radio mi umiera?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
brudny laser najprawdopodobniej
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow