mini r50 kilka modyfikacji - pytania
mini r50 kilka modyfikacji - pytania
Chciałem zapytać, czy zderzaki od "S"-ki R50 będą bez problemu pasowały do mini cooper-a R50?
Lampy Xenon prawdopodobnie od r53 soczewka, czy konieczne jest przerobienie wtyczek w wersji bez i czy konieczne jest ewentualne kodowanie lamp do r50?
ostatnie pytanie, lampy tył po lifcie , wiem iż bez problemu je założe do R50, ale układ lamp się zmienia, pmgłowe w zderzaku a cofania w lampach - rozumiem, iż konieczna jest przeróbka instalacji elektrycznej ?
będę wdzięczny za wszelkie info
Lampy Xenon prawdopodobnie od r53 soczewka, czy konieczne jest przerobienie wtyczek w wersji bez i czy konieczne jest ewentualne kodowanie lamp do r50?
ostatnie pytanie, lampy tył po lifcie , wiem iż bez problemu je założe do R50, ale układ lamp się zmienia, pmgłowe w zderzaku a cofania w lampach - rozumiem, iż konieczna jest przeróbka instalacji elektrycznej ?
będę wdzięczny za wszelkie info
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Re: mini r50 kilka modyfikacji - pytania
Przedni zderzak będzie pasował.
O lampach już było, bez poziomowania imo słaby pomysł, z poziomowaniem operacja nieopłacalna...
Co do tylnych lamp - http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=f ... Yw&cad=rja
O lampach już było, bez poziomowania imo słaby pomysł, z poziomowaniem operacja nieopłacalna...
Co do tylnych lamp - http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=f ... Yw&cad=rja
static
dzięki za info, tak myślałem, że jest wiązka zastępcza pewnie dostępny tylko w ASO.
ps. jeszcze jedno pytanie, do montażu halogenów konieczny będzie demontaż przedniego zderzaka??
Z tego co zauważyłem chyba nie jest to skomplikowane?
Pozdrawiam
Konrad
ps. jeszcze jedno pytanie, do montażu halogenów konieczny będzie demontaż przedniego zderzaka??
Z tego co zauważyłem chyba nie jest to skomplikowane?
Pozdrawiam
Konrad
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Nie jest, kilkanaście minut za pierwszym razem. Dwie śruby na górze zderzaka, kilka (3?) pod spodem, i dwie po bokach (słabe dojście, ale wystarczy skręcić koła i jest spoko).
static
ok dzięki za pomoc doceniam, na forach motoryzacyjnych trudno o rzetelne uwagi.
Dzisiaj zabiorę się za demont zderzaka przód, pytałem o stopień trudności, bo w audi a6 demontaż zderzaka przód to orka na ugorze dla amatora.
W mini wygląda to na naprawdę proste zadanie, oczywiście biorę pod uwagę opór materii
ps. wymieniam także lampy przód na ciemne soczewki i z tego co zorientowałem się w oemie, także nie jest to jakaś skomplikowana czynność.
W sumie kupiłem auto dla żony na pierwszy samochód i auto daje mi sporo radochy do tego stopnia, ze moja audica stoi zakurzona w garażu .
Zmieniłem dolot założyłem stożek, filtry, świece irydowe, olej, kable, tarcze nacinane, klocki , wszystkie płyny, wskaźnik temperatury silnika i płyte do navi, felgi i tak bawię się "maskotką"
Dzisiaj zabiorę się za demont zderzaka przód, pytałem o stopień trudności, bo w audi a6 demontaż zderzaka przód to orka na ugorze dla amatora.
W mini wygląda to na naprawdę proste zadanie, oczywiście biorę pod uwagę opór materii
ps. wymieniam także lampy przód na ciemne soczewki i z tego co zorientowałem się w oemie, także nie jest to jakaś skomplikowana czynność.
W sumie kupiłem auto dla żony na pierwszy samochód i auto daje mi sporo radochy do tego stopnia, ze moja audica stoi zakurzona w garażu .
Zmieniłem dolot założyłem stożek, filtry, świece irydowe, olej, kable, tarcze nacinane, klocki , wszystkie płyny, wskaźnik temperatury silnika i płyte do navi, felgi i tak bawię się "maskotką"
sorki za kolejny post, ale chciałem odgrzebać temat
Panowie zakupiłem kierownice trój-ramienną i zamierzam ją zamienić z kierownica starego typu.
Moje pytanie brzmi, oprócz poduszki i kierownicy czy stara taśma będzie pasowała do kierownicy sportowej?
Czy coś jeszcze potrzeba jakieś kable itp??
Kierownica zwykła bez multi
Panowie zakupiłem kierownice trój-ramienną i zamierzam ją zamienić z kierownica starego typu.
Moje pytanie brzmi, oprócz poduszki i kierownicy czy stara taśma będzie pasowała do kierownicy sportowej?
Czy coś jeszcze potrzeba jakieś kable itp??
Kierownica zwykła bez multi
- Załączniki
-
- 194.png (8.21 KiB) Przejrzano 1399 razy
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
z ciekawosci - ile cie ta przyjemnosc wyniosla?
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Kierownica 200 i poducha 600, ale nie wiem czy już rozbierać auto, czy stara taśma ze zwijakiem podejdzie
Chyba popełniłem błąd i zakupiłem kierownice i air bag od R56, niby bardzo podobna do 3 ramiennej od r50, ale coś mi się wydaje , że nici z tego będą.
Ktoś miał doświadczenie w tym temacie?
Pozdrawiam
Konrad
Ktoś miał doświadczenie w tym temacie?
Pozdrawiam
Konrad