Problem z kołami
Problem z kołami
Latem jeżdżę na standardowych w Cooperze S felgach 17, do tego opony 205/45.
Zimówki kupiłam 195/55, felgę 16. Jest jednak pewien problem - gdy się na coś najedzie mój miniak ociera oponą o nadkole. To dość dziwne...
Zimówki kupiłam 195/55, felgę 16. Jest jednak pewien problem - gdy się na coś najedzie mój miniak ociera oponą o nadkole. To dość dziwne...
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
Re: Problem z kołami
wedlug instrukcji to standardowy rozmiar opon dla tego rozmiaru felg ;P nie masz jakiegos obnizonego zawieszenia?
na tych felgach jezdzilas wczesniej? czy sa od innego samochodu? sprawdz jakie masz ET felgi
na tych felgach jezdzilas wczesniej? czy sa od innego samochodu? sprawdz jakie masz ET felgi
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
No właśnie - jakie parametry felgi?
Jeśli w miarę standardowe, to nawet przy dużym obniżeniu nic by nie obcierało - trzeba się mocno postarać. Może jakiś plastikowy element nadkola się odczepił?
Jeśli w miarę standardowe, to nawet przy dużym obniżeniu nic by nie obcierało - trzeba się mocno postarać. Może jakiś plastikowy element nadkola się odczepił?
static
Na tych felgach jeżdżę już conajmniej 4 sezon. Już w zeszłym roku to słyszałam ale jakoś się tym nie przejmowałam. Chodzi o to, że jak mam felgi 17 letnie i opony 205/45 to nic takiego się nie dzieje, zawieszenie też jest na 95% standardowe. Byłam nawet w warsztacie, facet zajrzal od spodu bo myślałam na początku, że ma to związek z wydechem i nic tam nie widział.
a co to jest ET felgi?
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
A jak to mozna sprawdzic? Gdzie na feldze jest to napisane?
Proszę o pomoc
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Parametry sa zazwyczaj wybite od wewnatrz, moga byc niewidoczne przy brudnej feldze.
Jesli masz jednak felge 16" z ET pomiedzy 35-50 i takim profilem opony jak napisalas to nie wina felg.
Jesli masz jednak felge 16" z ET pomiedzy 35-50 i takim profilem opony jak napisalas to nie wina felg.
static