Dzis kupilem Mini Coopera z 2005r. za dośc korzystne pieniadze ale mam kilka pytań do Was jako użytkowników:
- obie szyby boczne (pasażera i kierowcy) miałem wymieniane gdyż pierwotnie do auta ktoś się wlamal i nowe szyby (dwie oryginalne) sa zamontowane na prowadnicach lecz zle w sensie nie dociskają się do konca na tych "białych kółeczkach" (jedna z jednej strony, druga z drugiej) stad jedna jest krzywa (widac duza szpare od kierowcy przy bocznej tylnej szybie), druga ma szpare przy słupku i jakby malo domyka sie. Czy to poprawic mozna u jakiego mechaniko-szklarza? Ktoś miał podobnie?
- druga sprawa tyczy sie pięty achillesowej miniaka - pompy wspomagania - chodzi mi o to ze ona non stop hałasuje. Obejrzałem kilka miniaków i zawsze dawala osobie znac standardowym elektrycznym halasem niczym MELEX przy ruszaniu kierownica. U mnie ona brzęczy non stop, mimo ze działa i kierownica chodzi lekko, slysze ją jak jadę przy niskim predkosciach i jest to strasznie denerwujace. Co ciekawe, kiedy kierownica jest do oporu w lewo badz w prawo - halas niemal ustaje. Czy tak ma być czy lepiej od razu kupic nowa-regenerowana? np. http://allegro.pl/pompa-wspomagania-bmw ... 84684.html
- trzecia kwestia dotyczy kluczyka, gdyz mam niestety jeden i tylko zwykly - w sensie nie z budowanym pilotem a pilot mam jakis osobny (2 sztuki). Pytanie jest takie, czy moge kupic oryginalny kluczyk z elektronika do miniaka i beda mi sie otwieraly drzwi normalnie? Teraz wyglada tak, ze otwieram/zamykam pilotem (osobnym) badz samym kluczem. Tyle ze jak zamykam pilotem wlew mi sie nie zamyka, gdy kluczykiem to tak. Zauwazylem ze jak mam otwarte szyby to jak trzymam kluczyk w drzwiach i zamykam auto to szyby sie zamykaja. Z pilota to nie dziala. Podczas jazdy auto reaguje na przelacznik na konsoli. Znaczy to ze mialo standardowo centralny zamek czy jak? Pogubilem sie troche czemu ten pilot jest nie-oryginalny. Sorry ze tego tyle, moze to pierdy jakies ale powoli wszystko w nim musze zrobic

Poza tym auto jest w bardzo dobrym stanie, tapicerka niemal jak nowa. Jak wszystko w nim ogarnę to zrobię jakies fotki. Z gory dzieki za pomoc wszystkim