turbo
Moderator: flapjck1
- m.t.design
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
- Kontakt:
turbo
szukam lektury w temacie mini metro turbo, czy ktoś ma coś w tym temacie ????
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: turbo
monsterek ma manuala do metro turbo
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
coś czuję że Radom obudził zwierza w koledze...będzie rajdówka dłubana chiba
Leyland Mini Clubman
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
nowik pisze:ja zakupilem Corse B z silnikiem 1,4 Turbo (dokladane) i bedzie to serce do MINIAKA
powodzenia....
Konrad K_2 pisze:nowik pisze:ja zakupilem Corse B z silnikiem 1,4 Turbo (dokladane) i bedzie to serce do MINIAKA
powodzenia....
da to rade zrobic
jezdze teras ta Corsina i zabawa przednia silnik zostal uturbiony dwa lata temu i sie sprawuje wiec czemu ma sie nie sprawowac w MINI ??? :] a co do zrobienia da rade mini wyglada teraz tak
- Załączniki
-
- DSC04793.JPG (74.81 KiB) Przejrzano 1851 razy
-
- DSCF6817.jpg (81.77 KiB) Przejrzano 1851 razy
dzieki za porade....
co do stacyjki jeszcze zobacze bo mam tez wspomaganie elektryczne od corsy i zobacze czy przekladac caly magiel czy robiz rzezbe
co do polosiek to tez jeszcze nie wiem albo z corsy bd przerabial na tokarni albo nowe cos wymysle zaplecze warsztatowe duze wiec da sie rade
co do stacyjki jeszcze zobacze bo mam tez wspomaganie elektryczne od corsy i zobacze czy przekladac caly magiel czy robiz rzezbe
co do polosiek to tez jeszcze nie wiem albo z corsy bd przerabial na tokarni albo nowe cos wymysle zaplecze warsztatowe duze wiec da sie rade
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
pajor pisze:Konrad K_2 pisze:nowik pisze:ja zakupilem Corse B z silnikiem 1,4 Turbo (dokladane) i bedzie to serce do MINIAKA
powodzenia....
da to rade zrobic
DA!!
tylko czy nie lepiez znalezc coś fabrycznie uturbionego zeby uniknąć kłopotów
a drugie to ze mozna to było zrobić przed blacharką ...
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Konrad spoko
Jest w innym miejscu temat o odbudowie tego samochodu, tam jest więcej informacji. Było kilka koncepcji napędu w trakcie, a ta akurat jest najświeższa
Buda jest na właściwym etapie, w miarę spasowana już po blacharce przygotowana do lakierowania. Błędem było by lakierowanie jej juz teraz. Przy dostosowaniu przedniego wózka lub zastapieniu go innym (pod vauxhalla/opla) wyjdzie jeszcze sporo nowych spraw. Istniejaca z przodu konstrukcja będzie prawdopodobnie przerabiana / dostosowywana. Na dzień dzisiejszy nie można nawet powiedzieć jak to bedzie wygladać, tak, że propozycje wstawiania w tym czy innym miejscu poprzeczek są przedwczesne.
Wczesniejsze dostosowywanie budy (w trakcie blacharki) gdy nie postępuje się w/g z góry ustalonego planu a wiec korzystając z gotowych juz sprawdzonych rozwiazań takich jak dokładne wymiary, rysunki elementów itd też jest bez sensu.
Sam podchodziłeś do takich przeróbek i wiesz jak trudno jest w ciemno przewidzieć co i jak bedzie trzeba zmienić.
Życzyc trzeba przede wszystkim wytrwałości.
Jest w innym miejscu temat o odbudowie tego samochodu, tam jest więcej informacji. Było kilka koncepcji napędu w trakcie, a ta akurat jest najświeższa
Buda jest na właściwym etapie, w miarę spasowana już po blacharce przygotowana do lakierowania. Błędem było by lakierowanie jej juz teraz. Przy dostosowaniu przedniego wózka lub zastapieniu go innym (pod vauxhalla/opla) wyjdzie jeszcze sporo nowych spraw. Istniejaca z przodu konstrukcja będzie prawdopodobnie przerabiana / dostosowywana. Na dzień dzisiejszy nie można nawet powiedzieć jak to bedzie wygladać, tak, że propozycje wstawiania w tym czy innym miejscu poprzeczek są przedwczesne.
Wczesniejsze dostosowywanie budy (w trakcie blacharki) gdy nie postępuje się w/g z góry ustalonego planu a wiec korzystając z gotowych juz sprawdzonych rozwiazań takich jak dokładne wymiary, rysunki elementów itd też jest bez sensu.
Sam podchodziłeś do takich przeróbek i wiesz jak trudno jest w ciemno przewidzieć co i jak bedzie trzeba zmienić.
Życzyc trzeba przede wszystkim wytrwałości.
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt: