Jakie lepsze ATE czy TRW

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

MPE

Jakie lepsze ATE czy TRW

Post autor: MPE »

Pytanie1: Jaką wybrać firmę tarczy oraz klocków do R53 ?ATE czy TRW czy jest jakaś różnica?Jestem na etapie zmiany i zastanawiam się?

Pytanie2: Jak wygląda sprawa z filtrem oleju w przypadku R53?Wymienia się go tak samo jak w innych samochodów czy czyści się go w jakiś sposób ?Pytam ponieważ ktoś zwrócił uwagę na fakt,iż podobno w mini cooper s się filtra nie wymienia tylko czyści :) pierwszy raz będę dokonywał wymiany od zakupu więc mnie to zastanawia?

Pytanie3: Ile litrów oleju powinienem kupić?podobno wchodzi ok 5litrów,prawda to ?
SpaCar

Re: Jakie lepsze ATE czy TRW

Post autor: SpaCar »

Ad. 1. Wybierz ATE. TRW lubią piszczeć.
AD.2. Jaja sobie robisz?? jesteś pewien, że chciałeś zapytać o filtr oleju?? Wymienia się!!! Kosztuje grosze!!!
AD.3. Kup 5 - zostanie na dolewki. Wchodzi około 4,5L
Awatar użytkownika
bob.dsk
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: A45 AMG

Post autor: bob.dsk »

MPE pisze:Pytanie1: Jaką wybrać firmę tarczy oraz klocków do R53 ?ATE czy TRW czy jest jakaś różnica?Jestem na etapie zmiany i zastanawiam się?

Pytanie2: Jak wygląda sprawa z filtrem oleju w przypadku R53?Wymienia się go tak samo jak w innych samochodów czy czyści się go w jakiś sposób ?Pytam ponieważ ktoś zwrócił uwagę na fakt,iż podobno w mini cooper s się filtra nie wymienia tylko czyści :) pierwszy raz będę dokonywał wymiany od zakupu więc mnie to zastanawia?

Pytanie3: Ile litrów oleju powinienem kupić?podobno wchodzi ok 5litrów,prawda to ?
Pewnie chodzilo o filtr powietrza ;) kupiles mini. A jak tak to gdzie?
R56 239km 342nm
SpaCar

Jeszcze raz;)
Ad.1. Jeśli chciałbyś zainwestować w dobry hamulec, to polecam BREMBO ORO - tarcze wiercone. Cena za kpl. na przód 800zł.
Do tego klocki FERODO DS Performance - 340kpl/przód.
MPE

Ja Sobie jaj nie robię,w końcu chodzi o moje maleństwo :) też wydawało mnie się to dziwne,ale zapytać nie zaszkodzi.To tylko pokazuje jakich mamy "szpeców" za mechaników :)
SpaCar pisze:Ad. 1. Wybierz ATE. TRW lubią piszczeć.
AD.2. Jaja sobie robisz?? jesteś pewien, że chciałeś zapytać o filtr oleju?? Wymienia się!!! Kosztuje grosze!!!
AD.3. Kup 5 - zostanie na dolewki. Wchodzi około 4,5L
MPE

Mini kupione na Śląsku :) jest piękne i ma się dobrze.Jestem b.zadowolony.Puki co!
bob.dsk pisze:
MPE pisze:Pytanie1: Jaką wybrać firmę tarczy oraz klocków do R53 ?ATE czy TRW czy jest jakaś różnica?Jestem na etapie zmiany i zastanawiam się?

Pewnie chodzilo o filtr powietrza ;) kupiles mini. A jak tak to gdzie?
MPE

Dzięki za info.Muszę się chyba zadowolić polecanym ATE :)
SpaCar pisze:Jeszcze raz;)
Ad.1. Jeśli chciałbyś zainwestować w dobry hamulec, to polecam BREMBO ORO - tarcze wiercone. Cena za kpl. na przód 800zł.
Do tego klocki FERODO DS Performance - 340kpl/przód.
SpaCar

Super auto:)!!
Pilnuj tylko poziomu oleju:) Nie jednemu już olej nie sięgał wskaźnika na bagnecie.
Kontrolki ciśnienia ani poziomu nie zaalarmują i może być za późno.
MPE

tak,wiem!aż za często sprawdzam :)
SpaCar pisze:Super auto:)!!
Pilnuj tylko poziomu oleju:) Nie jednemu już olej nie sięgał wskaźnika na bagnecie.
Kontrolki ciśnienia ani poziomu nie zaalarmują i może być za późno.
Awatar użytkownika
Killer1629
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Killer1629 »

Ktoś miał do czynienia z klockami RH?? (roadhouse)
Dzisiaj je zakupiłem i może uda mi się w tym tyg. je założyć.
Killer1629
Olo

Post autor: Olo »

Ja mam TRW klock i tarcze montowane seryjnie w MCS R56 2007 i faktycznie potrafia zapiszczec co wcale nie jest onjawem ich konczenia sie.

Ale nastepne leca wspomniane Brembo Oro + Ferodo DS warto wydac tyle gdyz za ATE powerdiski tarcze tyl przod plus klocki do Seata toledo zycza sobie w inter carsie 1500zloty po upustach co jest lekka przesada.

Ja moje ATE powerdiski od temperatury pokrzywilem po 2 tygodniach. Ebc tez idzie szybko pokrzywic dlatego odradzam. I co lepsze red stufy klocki sa lepsze od greenow. Nie zawsze wykresy producenta pokazuja prawde prawda wyjdzie w praktyce...

Peace V
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

pisales gdzies to juz o tych EBC, ale odpowiem tutaj, greenstuffy sa bardziej cywilne od redow
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2012, 15:16 przez flapjck1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
garza
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: garza »

mógłby ktoś dać namiary na takie EBC Ultimax do zacisków worksowskich, przeszukałem już kilka stron i nigdzie nie mogłem znaleźć rozmiaru, a ich strona oficjalna strasznie szwankuje
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

Będzie dobrze jeśli znajdziesz jakiekolwiek poza aso...
Jakiś czas temu nikt nie sprzedawał tych 316x22 tarcz, może się coś zmieniło.
static
Awatar użytkownika
garza
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: garza »

to tego sie troche obawiałem bo już od jakiegoś czasu się rozglądam i cięzko mi znaleźć cokolwiek, a żeby były nacinane, nawiercane to chyba mogę sobie pomarzyć
ODPOWIEDZ