radio w mini - ogolnie

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Awatar użytkownika
hello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: '96 Sportspack
Kontakt:

Re: radio w mini - ogolnie

Post autor: hello »

tego się spodziewam, natomiast szukam rozwiązań - co polecacie? płytę czyszczącą? bo z moich doświadczeń z miniwieżami wiem, że jak laser robił się brudny to niezbyt dało się cokolwiek pomóc, wieża do wymiany
Awatar użytkownika
Jaro
Nowy
Nowy
Posiadane auto: MINI COOPER S R56

Wymiana Radia

Post autor: Jaro »

Mam takie pytanie!
Jaką przejściówkę potrzebuje do tego,aby podłączyć radio PIONEER DEH-30MP do Mini Coopera R50 ?
Mam starego kaseciaka Philipsa i z tego co wiem potrzebuje jeszcze kabelek do radia,ale wiem o jaki chodzi!
Z góry dziekuję za podowiedź!
Jaro
Wujek_sknerus

Post autor: Wujek_sknerus »

http://allegro.pl/wejscie-gniazdo-kabel ... 43650.html

Czy ktoś z Was testował taki kabel w Mini? Radio CD53 2002 rok (Alpine), myślicie, że zadziała? Cel oczywisty - podłączenie zew. źródła dźwięku :)
thevedzi

Post autor: thevedzi »

Nie rob wstydu. jak ja widze tych wsztyskich dresiarzy we wloszech to opadaja mi rece. tuninguja auta na "Polska stodole" Chlopie nie ma to jak oryginal w samochodzie. Wszystko dopasowane, zgrabne... Jezeli nie zalezy ci na muzyce z pena wyjmij radio, dokup kostke, jezeli nie masz rzeskich wtyczek wyjetych prosto z glosniczka komputerowego... i zamontuj gniazdo aux w jakims dobrym miejscu. Tyle jest pieknych artykulow jak to zrobic...
bonibeck

Post autor: bonibeck »

Witam. Mam problem z radiem cd53 r50. Radio fm gra za cicho albo wogole nie slychac nawet gdy dzwiek podkrecony jest na maksa. Czestotliwosci lapie normlanie tylko ze nic i tak nie slychac. Z plyt cd dzwiek leci normalnie. nie wiem o co chodzi. Ma moze ktos jakies sugestie?
speedfight

Post autor: speedfight »

w takim wypadku masz raczej uszkodzone radio i pomoże tylko wymiana, więc raczej nikt tu Ci nie pomoże.
marcinmsm

Post autor: marcinmsm »

Tak jak kolega wyżej pisze, wygląda na uszkodzone skoro z CD leci normalnie, można spróbować wyciągnąć i spróbować u jakiegoś elektronika albo po prostu kupić nowe. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
iad
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R53

Post autor: iad »

Czy można dokupić jakiś moduł bluetooth do radia aby połączyć go z Iphonem i była możliwość odbierania telefonu z kierownicy?
Mam R53 po lifcie.
Maciek_m
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: Maciek_m »

iad pisze:Czy można dokupić jakiś moduł bluetooth do radia aby połączyć go z Iphonem i była możliwość odbierania telefonu z kierownicy?
Mam R53 po lifcie.
Możesz dokupić sobie w serwisie BMW za wagon pieniędzy.
Hyundai Santa Fe '04 4WD 2.0 CRDi 140KM - dupowóz
Mini Cooper S Park Lane Steptronik '06 beżowa tapicera :-)
Schirru

Post autor: Schirru »

pytanie: jak w radiu Radio Business CD VD101066232408 (mini z 2006 roku) aktywować AUX? Przycisk MODE przełącza tylko miedzy CD - FM. radio wyglada tak:
Załączniki
09567b52e8ac85bbda0e628c7303cd23.jpg.jpg
09567b52e8ac85bbda0e628c7303cd23.jpg.jpg (54.99 KiB) Przejrzano 2175 razy
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

a masz kabel AUX dokupiony/podłączony?
static
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

Jeśli masz, to coś jest nie tak z podłączeniem/kablem bo radio powinno samo ogarnąć, że kabel AUX jest podłączony podczas przełączania MODE.
static
Schirru

tak, tak, oczywiscie że mam. i też się nad tym zastanawiam że może złą kostkę dostałem i trzeba by ją przerobić. Szukałem w necie schematu pinów tego konkretnego radia, ale znajdowałem jedynie od wersji starszej bądź nowszej. Dysponuje ktoś może rozpiską właściwą, albo podpowie gdzie wpiąć kawał lewy/prawy i mase?
Schirru

nie mam juz pomysłów co moze być nie tak... kupiłem drugi zestaw aux, tym razem na zwyklego jacka, bez udziwnień. probowałem podłączac zarówno w miejsce zmieniarki (ktorej fabrycznie nie mam) w piny 2,8,9, jak i w miejscie aux - piny 3,4,10 i nic. zadnej reakcji radia. MODE nadal przerzuca tylko miedzy fm - cd. jakies koncepcje????
marexi

Post autor: marexi »

Witam mam model r50 z 2002r z radiem kaseta. Moje pytanie brzmi czy bez problemu podwójne radio z wersji po lifcie z mp3 buisness czy jakoś tak. Wiem ze u mnie piny są okrągłe a w tym radiu vdo/siemens są płaskie. Da sie czy niestety mp3 na fabrycznych nie bedzie?
ODPOWIEDZ