Prostowanie felgi
- minigjj
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Prostowanie felgi
Witam, czy ktoś może ma jakieś doświadczenia albo rozkminiał już temat "nowa felga" vs "prostowanie"? Prostowanie wyceniono na 650zl, nowa felgo to okolo 1100zl, ale tak sobie myślę, że jak teraz wydam na prostowanie, to za rok znowu będę musiał wydać i nie wiem ile razy można tak prostować, ale chyba i tak skończy się na nowej? A może się mylę?
No i co zrobić ze zniszczoną felgą? Sprzedać jako złom?
Z gory dzięki za pomoc.
No i co zrobić ze zniszczoną felgą? Sprzedać jako złom?
Z gory dzięki za pomoc.
- Załączniki
-
- Zdjęcie803.jpg (92.96 KiB) Przejrzano 2752 razy
Pwr 106,6 KM @ 3974 rpm Tq 269,2 Nm @ 2047 rpm
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Re: Prostowanie felgi
Zaraz, moment, chwila - przeciez prostowanie tak lekkiego odgiecia felgi to ~70zl !
static
Też mi się wydaje, że "ciut" drogo
Przykładowe ceny pierwszego z brzegu serwisu jaki przyszedł mi na myśl u nas w 3mieście
http://www.cnf.com.pl/index.php/cennik-regeneracja.html
A i tak pewnie da rade taniej gdzieś zrobić.
Przykładowe ceny pierwszego z brzegu serwisu jaki przyszedł mi na myśl u nas w 3mieście
http://www.cnf.com.pl/index.php/cennik-regeneracja.html
A i tak pewnie da rade taniej gdzieś zrobić.
- Killer1629
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Potwierdzam. Jestem właśnie na etapie prostowania felg. 2 x felga "fest" skrzywiona + 2 x felga lekko do "korekty" + szlifowanie i malowanie (ale tylko rantów) i to ma mnie kosztować między 400zł a 450zł. Wydaje mi się ze cena ok.pididi pisze:Zaraz, moment, chwila - przeciez prostowanie tak lekkiego odgiecia felgi to ~70zl !
Killer1629
- minigjj
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Dziękuję za sprowadzenie mnie na ziemie:) Teraz kto mi poleci dobry warsztat w okolicy krakowa lub katowic?
Lepiej powiedz gdzie zaśpiewali Ci 650 co by ludzie wiedzieli jakie miejsce omijać 

- minigjj
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
W Bawarii. Zadzwonie jutro i zapytam skąd ta 10 razy !?! wyższa cena u nich.g00dMan pisze:Lepiej powiedz gdzie zaśpiewali Ci 650 co by ludzie wiedzieli jakie miejsce omijać
-
- Nowy
- Posiadane auto:
Może dlatego taka cena, że się osobiście tym nie zajmują (domysł), tylko przyjmują felgi i przekazują dalej, płacą jak w cenniku, a że zysk musi być, to i dodadzą coś co by być na plus.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
ja mam dobry warsztat ale w okolicach Wrocławia jakby ktoś kiedyś potrzebował. Prostowałem tam swoją felge + spawanie bo była okolo 2 cm szpara.. całość około 200zł. Wszystko wygląda idealnie
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Bo ładnie wyplakują po wszystkimminigjj pisze:W Bawarii.g00dMan pisze:Lepiej powiedz gdzie zaśpiewali Ci 650 co by ludzie wiedzieli jakie miejsce omijać

static
To rzeczywiście nieźlebyś zapłacił:D Na śląsku taniej ceny są od 30zł nawet tutaj potwierdzenie www.prostowaniefelg.eu Piaskowanie tyż od 30zł i ogólnie no takie są ceny w warsztatach które mają duży ruch. Ale myślę że to co pokazałeś na zdjęciu to jeszcze nie tragedia.. jeżeli ci powietrze nie ucieka to ja bym to zostawił w spokoju
- Kocyk
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI Cooper Green Arrow
Hahahahahaha
650zł za prostowanie felgi!!!
Jest cała masa zakładów, które zajmują się tym profesjonalnie i 5 razy taniej. Robią takie cuda, że głowa mała. W zeszłym roku mój kolega po wypadku oddał felgę to prostowania (felga wyglądała jak ósemka, jedno ramie naderwane) wszystko zrobili tak, że felga wygląda jak nowa a zapłacił 300zł.

Jest cała masa zakładów, które zajmują się tym profesjonalnie i 5 razy taniej. Robią takie cuda, że głowa mała. W zeszłym roku mój kolega po wypadku oddał felgę to prostowania (felga wyglądała jak ósemka, jedno ramie naderwane) wszystko zrobili tak, że felga wygląda jak nowa a zapłacił 300zł.
Cena z kosmosu za ta kase masz prostowanie felg, piaskowanie i malowanie proszkowe na jaki chcesz kolor i jeszcze zostanie ci na grilla z %%%
A tak mowiac o feldze nowej a prostowanej i spawanej to zalezy jak to jest zrobione. Jezdze bora ze sprawana jedna felga i nic nie bije i nic sie nie dzieje a jezdzi na niskim profilu. Wiadomo co nowa to nowa ale ostatnio widze, ze trwalosc felg z BMW nowych juz nie jest taka jak kiedys bardzo szybko sie krzywia co widze po aucie prezesa co chwile prostuje i spawa a za 3cim razem kupuje nowa felge bo felga sie nadaje juz tylko na zlom.
Take jak felga mocna to nie powinna sie giac, najczesciej takie miejsce ma w przypadku chinczykow tylko, ze one pekaja nie wgniataja sie.
A tak mowiac o feldze nowej a prostowanej i spawanej to zalezy jak to jest zrobione. Jezdze bora ze sprawana jedna felga i nic nie bije i nic sie nie dzieje a jezdzi na niskim profilu. Wiadomo co nowa to nowa ale ostatnio widze, ze trwalosc felg z BMW nowych juz nie jest taka jak kiedys bardzo szybko sie krzywia co widze po aucie prezesa co chwile prostuje i spawa a za 3cim razem kupuje nowa felge bo felga sie nadaje juz tylko na zlom.
Take jak felga mocna to nie powinna sie giac, najczesciej takie miejsce ma w przypadku chinczykow tylko, ze one pekaja nie wgniataja sie.
odgrzaliscie kotleta sprzed ponad roku 
swoja droga ja na poczatku roku za prostowanie i nadspawanie rantów 4 crown spoków dałem 600zł

swoja droga ja na poczatku roku za prostowanie i nadspawanie rantów 4 crown spoków dałem 600zł