Kontrolka zapięcia pasów.

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

DawidSavage
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Kontrolka zapięcia pasów.

Post autor: DawidSavage »

Panowie, zauważyłem, że po przekręceniu kluczyka w pozycję ON zapala się czerwona kontrolka braku zapiętych pasów, po czym po chwili gaśnie, można jechać bez zapiętych pasów, a nie ma żadnego komunikatu o tym, czy Mini cooper S 2003 powinien mieć taki czujnik ?
Awatar użytkownika
hello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: '96 Sportspack
Kontakt:

Re: Kontrolka zapięcia pasów.

Post autor: hello »

nie ma czujnika, kontrolka zapala się na kilka sekund i gaśnie, to zupełnie normalne
DawidSavage
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Rozumiem, że pełni ona funkcję przypominającą. A może jest możliwość, zamontowania takiego czujnika - nie ukrywam, że najlepszą opcją był by taki czujnik na fotelu pasażera - nie znoszę jak pasażerowi muszę zwracać o taką rzecz uwagę.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

DawidSavage pisze:Rozumiem, że pełni ona funkcję przypominającą. A może jest możliwość, zamontowania takiego czujnika - nie ukrywam, że najlepszą opcją był by taki czujnik na fotelu pasażera - nie znoszę jak pasażerowi muszę zwracać o taką rzecz uwagę.
dlaczego? ja zawsze i kazdemu kaze, a jak tego nie robi to na wlasna odpowiedzialnosc, kilka ostrych hamowan i sam zapina ;)
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
DawidSavage
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

flapjck1 pisze:
DawidSavage pisze:Rozumiem, że pełni ona funkcję przypominającą. A może jest możliwość, zamontowania takiego czujnika - nie ukrywam, że najlepszą opcją był by taki czujnik na fotelu pasażera - nie znoszę jak pasażerowi muszę zwracać o taką rzecz uwagę.
dlaczego? ja zawsze i kazdemu kaze, a jak tego nie robi to na wlasna odpowiedzialnosc, kilka ostrych hamowan i sam zapina ;)
Nie w sensie, że tego nie robię, tylko że wolałbym, żeby ktoś to robił bez mojego przypominania ;P. Nie chcesz jechać z zapiętymi pasami to komunikacja miejska czeka :).
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Brennt »

i nie bedzie cie wkurzalo, ze np. bedzie ci napier... glosny dzwiek tylko dlatego, ze pasazerowi nie chce sie zapiac pasowalbo zapomnial? :)
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
DawidSavage
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Nie, bo nie będzie jechał bez pasów. A jeśli zapomniał to ten dźwięk jest po to żeby przypomnieć, jak się mu przypomni, to ten ktoś zapina pasy i już nie "napier... głośny dźwięk".
Awatar użytkownika
hello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: '96 Sportspack
Kontakt:

Post autor: hello »

dziwne bardzo :lol: zwykle ludziom przeszkadza to w drugą stronę, i żeby nie wyło zapinają pasy za plecami lub inne cuda, pierwszy raz widzę przypadek osoby, która chciałaby żeby auto wyło :wink:
robrob
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: robrob »

hello pisze:dziwne bardzo :lol: zwykle ludziom przeszkadza to w drugą stronę, i żeby nie wyło zapinają pasy za plecami lub inne cuda, pierwszy raz widzę przypadek osoby, która chciałaby żeby auto wyło :wink:
wyjołeś mi to z ust, jakiś dziwny przypadek, a ja się zastanawiam jak to k...stwo wyłączyć
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

najprostszy sposob to zapiecie pasow

to dobry nawyk :lol:
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
DawidSavage
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

flapjck1 pisze:najprostszy sposob to zapiecie pasow

to dobry nawyk :lol:
^^

Od dziecka mam wyrobiony nawyk zapinania pasów, dlatego wsiadając do auta z automatu zapinam pas - co z tym idzie, nie miało by to okazji "pipczeć". Chodzi mi głównie o pasażerów, żeby mieli w moim aucie taki nawyk :)
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Brennt »

taniej i prosciej bedzie nakleic naklejke w stylu "zapnij pasy albo wysiadka" jak juz ci tak bardzo przeszkadza :D albo kup jakis reczny beeper i wmawiaj pasazerom, ze to samochod pika bo pasow nie zapieli ;] tak czy siak jak bedzie pikac bedziesz musial wytlumaczyc dlaczego pika i ze musza zapiac pasy...
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
DawidSavage
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Oj Bernnt jakoś jak czytam Twoje posty to nachodzi mnie wiele przemyśleń co by Ci tu napisać, niestety w każdym z nich jest coś, że na pewno byś odebrał to jako coś nie miłego. Dlatego wstrzymuję się za każdym razem i teraz się wstrzymam. :lol:
Dzięki za rady towarzyszu :)
ODPOWIEDZ