Zamiana panelu klimy na climatronic pytanie
Zamiana panelu klimy na climatronic pytanie
Witam mam pytanie dotyczace climatroniku a dokladnie zamiany paneli.
W moim mini cooperze z 2004r mam zamontowanego manuala, ktorego chcialbym zamienic na elektroniczny panel. Wiem ze takie podmianki moga zadzialac poniewaz w moim poprzednim samochodzie (mercedes) mialem zamontowana manualna klimatyzacje, a pomimo tego auto bylo wyposazone jeszcze w czujniki pod climatronic. Podobnie sprawa wyglada w nissan micra z 2005r. Biedniejsze wersje maja nad radiem schowek w miejsce ktorego mozna podpiac wyswietlacz. Oczywiscie w 100% dziala... wiec moze w mini tez to ujdzie?
W moim mini cooperze z 2004r mam zamontowanego manuala, ktorego chcialbym zamienic na elektroniczny panel. Wiem ze takie podmianki moga zadzialac poniewaz w moim poprzednim samochodzie (mercedes) mialem zamontowana manualna klimatyzacje, a pomimo tego auto bylo wyposazone jeszcze w czujniki pod climatronic. Podobnie sprawa wyglada w nissan micra z 2005r. Biedniejsze wersje maja nad radiem schowek w miejsce ktorego mozna podpiac wyswietlacz. Oczywiscie w 100% dziala... wiec moze w mini tez to ujdzie?
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
Re: Zamiana panelu klimy na climatronic pytanie
climatronic w klasyku. tego chyba jeszcze nie widzieli
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
thevedzi pisze:W moim mini cooperze z 2004r
Ke?Brennt pisze:climatronic w klasyku. tego chyba jeszcze nie widzieli
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
bylo w dziale o klasyku, stad ta zlosliwa uwaga 

Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
ZTCP jest to znaaaaacznie bardziej skomplikowane niż podmiana panelu i programowanie w ASO 

static
mowisz - to jest ciezki temat... ale przeciez sa samochody przygotowane juz pod montaz dodatkowego wyposazenia. Podciagniete sa kable, kostki etc... Po za tym po co programowanie w ASO? Co chcesz tam programowac? rozbierales kiedys panel od nawiewu? / climatroniku? przeciez w panelu climatronica masz programator elektroniczny... bez wiekszych kombinacji jest tez mozliwosc zamontowania thermotronic-u ale ja chce przelozyc tylko panel i grzecznie pytam czy ktos juz to robil... ;P
To pamiętaj, żeby zainstalować czujnik nasłonecznienia, czujnik zewnętrznej temperatury. Chyba, że są zainstalowane i okablowanie podprowadzone. Czujniki temp. wewnętrznej są w panelu climatronika więc przynajmniej to z głowy...thevedzi pisze:mowisz - to jest ciezki temat... ale przeciez sa samochody przygotowane juz pod montaz dodatkowego wyposazenia. Podciagniete sa kable, kostki etc... Po za tym po co programowanie w ASO? Co chcesz tam programowac? rozbierales kiedys panel od nawiewu? / climatroniku? przeciez w panelu climatronica masz programator elektroniczny... bez wiekszych kombinacji jest tez mozliwosc zamontowania thermotronic-u ale ja chce przelozyc tylko panel i grzecznie pytam czy ktos juz to robil... ;P
A czy sterowanie nawiewami w manualu odbywa się 'automatycznie', tzn siłowniki powodują ruch klapek?
Maciek
Hyundai Santa Fe '04 4WD 2.0 CRDi 140KM - dupowóz
Mini Cooper S Park Lane Steptronik '06 beżowa tapicera
Mini Cooper S Park Lane Steptronik '06 beżowa tapicera

climatronic
No dobra a co z panelami z zamontowanymi juz silownikami, gdzie tylko podpinasz przewody...? (linki). Moze taka odmiana jest montowana tez i w mini cooper...?
Po za tym nawet jesli trzeba rozkrecac pol deski zeby je podlaczyc, to chyba nie jest to tak potezny problemem...? w koncu wszystko jest rozbieralne...
Po za tym nawet jesli trzeba rozkrecac pol deski zeby je podlaczyc, to chyba nie jest to tak potezny problemem...? w koncu wszystko jest rozbieralne...