nadkola sportpack

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

zakstar

nadkola sportpack

Post autor: zakstar »

bardzo podobają mi się nadkola typu sportpack, ale...
no właśnie do nich pasują felgi 13, które nie są polecane przez członków forum.Mam seryjne 12 ( kwiatuszki) i zastanawiam się jak by wyglądały takie nadkole oraz dystanse do felg?Macie może jakieś doświadczenia w tym temacie?Może zdjęcia mini z sportpack'iem + 12 na dystansach.Jaki jest efekt takich zabiegów.I jakie ewentualnie szerokie dystanse dobrać?
Wiem, że można kupić 12 na 6,5", ale to już są koszty, może coś da się wymyślić, no i z jakim efektem??
Dzięki
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Re: nadkola sportpack

Post autor: Konrad K_2 »

sportspack sa dosc duze ale w mini magazine znalazłem coś co jest podobne a mniejesze - nazywa sie grp2 (39 funtów)
hulit

Post autor: hulit »

Witam!

Nadkola typu Sportspack sa org.pzreznaczone do kol o tej samej nazwie,ale nie jest powiedziane ze felgi 12" by w nich slabo wygladaly...ale pod warunkiem ze beda szerokie i mialy niskie ET,tu najlepsze by byly 6/12", i lub dolozy sie dystanse,ale do org. sloneczek dystanse musialyby byc chyba konkretne, no i potrzebne dluzsze,albo dodatkowe szpilki...,a to tez bedzie kosztowalo,moze bardziej oplacalo by sie sprzedac sloneczka,a sciagnac np.6/12".

o wilku mowa: <<A WILK TU>>

a to przklad jak moze wygladac mini na sportspackach i normalnym kole, co prawda nie na sloneczku ale... <<Przykład>>
Awatar użytkownika
Saint
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Saint »

Co do odsadzonych felg, to kolega Luper ma standardowe słoneczka 5/12 , tyle że pomalowane na biało i odsadzone na konkretnych dystansach. Ile to było Marcin? 3/4" czy 1" ? Gdzieś w galerii powinno być zdjęcie.

Pozdrawiam, Saint
Zawodowy Szyderca
hulit

Witam!

nie chce sie czepiać ;) ...,ale standardowe sloneczka maja chyba 4,5" szerokosci

jakby ktos podal jakie ET maja sloneczka i jakie ET maja sportspack'i to mozna latwo obliczyc jakie dystanse potrzeba, zeby wystawaly tak samo!Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Saint
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Saint »

hulit pisze:ale standardowe sloneczka maja chyba 4,5" szerokosci

czyżby dane wzięte z Haynesa? :wink: Jak dla mnie standardem jest 5" szerokości, bo w większości sklepów handlujących częściami, w razmiarach felg o średnicy 12" przeważają właśnie szerokości 5". Czy wychodzi na to że przez tyle lat ( :wink: ) żyłem w niewiedzy i co post wale większą głupotę? Zawsze mi się wydawało, że 4,5 cala mają raczej felgi stalowe, cóż, mój błąd najwyraźniej... .

Pozdrawima, Saint
Zawodowy Szyderca
hulit

Podepre sie tu aukcją z ebay'a
<<LINK>>
Mi sie tez kiedys wydawalo ze byly 5",potem kilka razy natknalem sie na 4,5" i tak mi sie teraz wlasnie kojarzylo!Mozliwe ze byly tez 5".Wiem ze byly tez bardzo podobne montowane w cooperach,ale otwory na srube mialy na czterech z osmiu "szprych",a nie miedzy nimi!Moze te byly ciut szersze???
Mysle ze ktos wyjasni sprawe!
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Sadam »

na 100% mają 4,5 a w sklepach w Anglii rzeczywiście standardem jest rozmiar 5 cali, ale to już nie są oryginalne i dlatego takie skojarzenia :)

Pozdrawiam

Adam
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
zakstar

Post autor: zakstar »

czyli trzeba będzie pomyśleć o szerszych felgach, naładniejsze są 13" ale mają sporo ale. Podobają mi się też 10" , tu zaś problem z zaciskami hamulców.Może jakieś 6, albo 6.5 cala 12. Przez zimę zdąże przemyśleć temat i dokonać rozsądnego wyboru, na ten sezon to i tak już niezdąże
dziękuje z pomoc!!!!!
ODPOWIEDZ