wydech

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Maciusiowy

Re: wydech

Post autor: Maciusiowy »

nie kupuj ultera...to chłam, wiem co mówię...dźwięk niefajny, nie mówiąc już o jakimkolwiek wpływie na moc...ulter nie przeprowadza testów na hamowni, więc sam nie wie czy moc spada, czy się podnosi (wiadomo, że z końcowego tłumika, to i tak prawie zerowy przyrost, ale jednak) - dobra rada, zainwestuj w coś porządnego, supersprinta chociażby :wink:
Diablica

tłumik Końcowy

Post autor: Diablica »

Witam ponownie, właśnie wróciłam od ,,magika" od tłumików, tłumik został wymieniony na nowy, przystosowany nowy z hondy plus większa końcówka firmy Montii, puszka pomalowana na czarno. Niedługo wrzucę zdjęcia, pozdrawiam Joanna
Awatar użytkownika
gisioo
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: gisioo »

Hej :!:
Znalazlem przyczyne drgan mojego mini. Mianowicie srodkowa blacha z poduszkami podczymujaca wydech dotykala rury wydechowej i przenosila drgania,wystarczylo podgiac i wszystko gra :mrgreen:
Awatar użytkownika
zimonK
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R56 Cooper S 13'

Post autor: zimonK »

U mnie był ten sam problem i rzeczywiście po odgięciu blachy, wszystko wróciło do normy ;)
Szymon
Awatar użytkownika
gisioo
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: gisioo »

A jaki masz wydech :?: Bo ja wymienilem na miltek i zaczely sie drgania :!: Jak mialem orginal wszystko bylo ok. Teraz juz sie unormowalo i wrarzenia z jazdy niezapomniane :!:
Awatar użytkownika
zimonK
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Mam standardowy ;)
Szymon
szlassa

Post autor: szlassa »

R50 z 2005 roku. Szybkie pytanie:
tłumik Walker czy MTS?
Celuję w MTS bo tani (450 zeta) :D niemniej zastanawiam się czy nie dopłacić i kupić walkera (650 zeta), albo dopłacić jeszcze więcej i kupić bosala (1000 zeta)? droższy = bardziej trwały czy niekoniecznie?
Awatar użytkownika
Sadam
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Sadam »

walker i bosal są porównywalnej jakości także bym nie przepłacał, chyba że jest różnica w konstrukcji (np. jedno to sam tłumik drugie z rurą idącą do przodu), ale wątpie

MTS nie znam
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
szlassa

poszukałem trochę o MTS:
Na swojej stronie chwalą się, że są lepsi od konkurencji. Ale to zapewne marketingowy bulszit.
Na innych forach (fiata ;) ) znalazłem opinie, że ponoć MTS robi tłumiki z lepszej stali, choć trudno powiedzieć co to oznacza (btw: dla fiatów MTS to wyższa półka cenowa).

Chyba zaryzykuje i kupię MTS, tym bardziej, że sprzedawca daje niezły rabat. Najwyżej się rozleci i będzie nauka dla potomnych :]
buldozer

Post autor: buldozer »

Mam zamontowanego MTSa już kilka miechów i nie widzę większej różnicy między nim, a starym skorodowanym oryginałem ;)
Może tylko gdy wyłączam silnik, to jakoś tak dziwnie przez momencik 'pocharczy' :D
Generalnie działa :lol:
szlassa

Kupiłem ten MTS i jest ok.
Jedyny feler taki, że przy montażu pod obejmą została naklejka producenta i teraz trochę śmierdzi.

Gdyby ktoś potrzebował to namiary na sprzedawcę:
allegro: recco invenstment
mail: recco.investment@gmail.com

Razem z dostawą zapłaciłem 415 pln, więc wręcz śmiesznie tanio.
Przy zakupie poza allegro jest 10% rabatu (na życzenie dają fakturę pro forma, więc nie ma obaw).

btw: dzień po wymianie tłumika zaczęło padać wspomaganie, pompa do wymiany. i po co mi to było?
speedfight

Post autor: speedfight »

Trapi mnie ciągle problem z kolektorem wydechowym albo jego złączką elastyczną.

Przy dodawaniu gazu czy to na postoju czy podczas jazdy słychać tak jak by ta złączka elastyczna była do kitu. Słychać cykanie z tamtych okolic i koniec.

Wymieniłem więc pierw tą złączkę elastyczna na nową... jednak ku mojemu zdziwieniu nic to nie dało :shock:

Pomyślałem że może być coś nie tak z kolektorem... kupiłem używkę na allegro razem z tą złączką (jeszcze w oryginale) założyłem to właśnie przed kilkunastoma minutami no i nadal to samo! Cholera mnie już bierze.

Czy ktoś ma pomysł co w końcu może być grane? Albo ktoś już spotkał się z tym problemem i wie jak to usunąć?

P.S Katalizatory są w bardzo dobrym stanie.
Awatar użytkownika
zimonK
Swój Człowiek
Swój Człowiek

szlassa pisze:Kupiłem ten MTS i jest ok.
Jedyny feler taki, że przy montażu pod obejmą została naklejka producenta i teraz trochę śmierdzi.

Gdyby ktoś potrzebował to namiary na sprzedawcę:
allegro: recco invenstment
mail: recco.investment@gmail.com

Razem z dostawą zapłaciłem 415 pln, więc wręcz śmiesznie tanio.
Przy zakupie poza allegro jest 10% rabatu (na życzenie dają fakturę pro forma, więc nie ma obaw).

btw: dzień po wymianie tłumika zaczęło padać wspomaganie, pompa do wymiany. i po co mi to było?
No ale to tłumik ma coś do pompy wspomagania?
Szymon
speedfight

Post autor: speedfight »

Czy wydech Worksa jest dużo lepszy od seryjnego z S-ki? czy zmiana dotyczy jedynie dźwięku?
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Brennt »

odgrzewamy temacik

szukam tlumika w poznaniu

dzwonilem do Kalińskiego i tam mi powiedzieli ze maja na stanie 1puszkowego waltera za bodajze 680zl i w razie gdybym chcial to mi zamowia dwupuszkowego
a genrealnie zeby przyjechac to zobaczymy na miejscu czy trzeba calosc wymienic czy tylko czesc (bo ponoc walter teraz do mini tez robi dwuczesciowe)

(wymiana 30zl na miejscu)

i teraz pytania:

1. czy walter to dobry wybor?
2. czy ta cena nie jest wysoka? (gdzies w tym watku widzialem cene waltera na poziomie 530 zl
3. czy roznica miedzy 1 pucha a 2 jest duza (i czy tylko w glosnosci)? jesli juz ma byc glosniej to niech to bedzie chociaz sensowny dzwiek

ew. w razie gdyby odpowiedz na 1 pytanie brzmiala NIE, a na drugie TAK, czy mozecie polecic jakis punkt w poznaniu i okolicach zajmujacy sie rzetelnie tematem
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
ODPOWIEDZ