Jestem nowym forumowiczem--chce sie przedstawic!!!

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
zimonK
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R56 Cooper S 13'

Re: Jestem nowym forumowiczem--chce sie przedstawic!!!

Post autor: zimonK »

Cześć ;) Myślę, że dużo dowiesz się dzięki temu wątkowi: http://www.forum.mini.org.pl/viewtopic.php?t=4900

Co do samego samochodu, to jest to super sprawa. Bardzo dobre osiągi, genialne prowadzenie i to coś, co powoduje, że każdy na ulicy patrzy na Twój samochód ;)

Niemniej jednak, trzeba pamiętać, że ubezpieczenie jest dość drogie, jak za takie małe auto. Ceny części i serwisu na normalnym poziomie. Spalanie w S'ce R53 na poziomie 10l w mieście przy dynamicznej jeździe. Zawieszenie dosyć twarde. Osoby z tyłu, wyższe niż 170cm się męczą. Malutki bagażnik. Jakbyś chciał się jeszcze czegoś dowiedzieć, to pytaj śmiało. Z chęcią odpowiemy ;)
Szymon
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Brennt »

Spalanie w S'ce R53 na poziomie 10l w mieście przy dynamicznej jeździe.

poważnie? ;/

w zwyklym kóperze poniżej 10 zejść to jakaś masakra i to bez dynamicznej jazdy

co do pytania czy warto - jasne, ze warto :) nic tak nie cieszy jak jazda cooperem (S) :D
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Awatar użytkownika
zimonK
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R56 Cooper S 13'

Post autor: zimonK »

No to jest właśnie ciekawe, że zarówno S'ka jak i zwykły Cooper mają podobne spalanie. U mnie wychodzi 9,6 w mieście. Może komputer kłamie, ale z kilometrów przejechanych na jednym baku wychodzi, że wszystko jest ok ;)
Szymon
mammut

Post autor: mammut »

zimonK pisze:Cześć ;) Myślę, że dużo dowiesz się dzięki temu wątkowi: http://www.forum.mini.org.pl/viewtopic.php?t=4900

Co do samego samochodu, to jest to super sprawa. Bardzo dobre osiągi, genialne prowadzenie i to coś, co powoduje, że każdy na ulicy patrzy na Twój samochód ;)

Niemniej jednak, trzeba pamiętać, że ubezpieczenie jest dość drogie, jak za takie małe auto. Ceny części i serwisu na normalnym poziomie. Spalanie w S'ce R53 na poziomie 10l w mieście przy dynamicznej jeździe. Zawieszenie dosyć twarde. Osoby z tyłu, wyższe niż 170cm się męczą. Malutki bagażnik. Jakbyś chciał się jeszcze czegoś dowiedzieć, to pytaj śmiało. Z chęcią odpowiemy ;)

Dzięki za odpowiedź.
Temat z linka, jak i kilka innych zgłębiłem.
Mam jeszcze kilka pytań, ale zadam je w odpowiednim wątku.

pozdrawiam
mammut
suff

Post autor: suff »

to i ja się przywitam. Mam na imię Maciek, aktualnie mieszkam w Warszawie i jeszcze nie mam swojego Miniaka. Po 4 latach podróżowania najpierw Polo 1.0 45KM a teraz Polo GTI 1.6 16V szukam klasycznego Miniaka 1.0. Z doświadczenia wiem że fora klubowe to najlepsze miejsce na poszukiwanie auta, i mam nadzieję że w skończonym czasie będę posiadaczem autka :)
Marek M

Post autor: Marek M »

Witajcie!
Jak poprzednicy - forum gruntownie przejżałem, czas się zarejestrować.
Jeszcze nie mam MINI - jestem na etapie poszukiwań.
Marek
ODPOWIEDZ