AleXander Niepolecam

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

r888

AleXander Niepolecam

Post autor: r888 »

Nieznalazlem odpowiedniego dzialu wiec postanowilem napisac tutaj
Chodzi o uzytkownika AleXander

Trafilem na to forum bo stwierdzilem ze moznaby nieco taniej zalatwic swap hebli do lancera, chcialem kupic nowe badz uzywane tarcze w dobrym stanie
Zakup od forumowicza daje gwarancje nizszej ceny i pewnego zakupu. Siedze na roznych forach i zakup czesci w taki sposob jest o niebo lepszy od zakupow na allegro.

Zakupilem od uzytkownika AleXander uzywane tarcze ATE Power disc. Tarcze te pasuja pod zaciski dwutloczkowe z mitsubishi sigma a taki zestaw pasuje do mitsubishi lancera (nie evo) do ktorego potrzebowalem zestaw.

Tarcze kupilem za 100zl z przesylem, okazalo sie ze sa w fajnym stanie, jesli chodzi o ich grubosc. Mialy byc nieco ciensze. Ucieszylem sie bo deal wydal sie fajny. Lecz po zalozeniu przy hamowaniu juz z niskich predkosci maja mocne bicie, z duzych predkosci maja mega bicie. Kierownica miota jak szatan.

Odezwalem sie do AleXandera aby wyjasnic sprawe, w odpowiedzi dowiedzialem sie ze generalnie mam nierowno pod kopula, kupilem tarcze za bezcen wiec powienienem byl sie spodziewac ze beda jakie beda.
Kwota jaka stracilem jest niska, wiec tymbardziej zdziwilo mnie podjescie sprzedajacego do sprawy.

Przykra sprawa widze ze to zasluzony forumowicz z duza iloscia postow. Jesli nawet nie wiedzial ze sprzedaje tarcze ktore bija (malo prawdopodobne bo szybko zmienil ten zestaw na wiekszy) to chec zalagodzenia sprawy z jego strony jest absolutnie zadna, z jego pw wynika ze jestem chorym poje@#$bem bo cena za te tarcze to jak los na loterii a darowanemu koniowi nie zaglada sie w zeby.

Gdybym mial podobne podejscie do AleXandra zaczal bym sprzedawac zlom na forach ktory nadaje sie do wyrzucenia, ale sprzedawalbym go w niskich cenach a potem tlumaczyl kupujacym ze malo zaplacili wiec mogli sie spodziewac ze kupuja g#@$owno. Swietnie.
Jak dla mnie to nie chodzi o cene a o fakt sprzedazy towaru ktory nie nadaje sie do sprzedazy. A jesli nie wiesz co sprzedajesz i robisz to w dobrej wierze to gdy okazuje sie ze jest inaczej to powinna przyjsc refleksja i uczciwosc.

Pozdro
AleXander
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Re: AleXander Niepolecam

Post autor: AleXander »

W zadnym momencie nie napisalem o Tobie zlego slowa w koreapondecji, nie pisalem ze masz nie rowno i ze powinienes sie cieszyc.

Jak dojdziesz do ladu ze swoimi emocjami i przemyslisz sprawe to mnie przepros za to co napisales.

Poki co nie mam zamiaru ustosunkowywac sie do wypowiedzi niepowaznego czlowieka.
r888

ciekawa linia obrony :mrgreen:
ale pasuje do ciebie
pokrywa sie z ostatnimi twoimi pw

bezposrednio nigdy nie napisales ze mam nierowno ale to miales na mysli, dont you ?
poczules sie dotkniety i oburzony tym ze smialem miec pretensje, czyz nie ?
nazwales mnie pieniaczem i zyczyles milej majowki co bylo bylo tylko dolewaniem oliwy do ognia
zreszta nie to jest najwazniejsze a to ze zrobiles co zrobiles
jesli ktos mialby kogos przepraszac to ty mnie kolezko
Awatar użytkownika
sezar
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: Mini'91 New Mini Cooper S '03
Kontakt:

Post autor: sezar »

Panowie to forum raczej nie jest do załatwiania takich spraw. Zadzwonić się pogadać a nie na forum.
r888

gdyby tylko Alexander chcial sie dogadac to juz dawno bysmy to zalatwili poza forum
AleXander
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: AleXander »

sezar pisze:Panowie to forum raczej nie jest do załatwiania takich spraw. Zadzwonić się pogadać a nie na forum.

Bardzo słuszna uwaga. Dlatego proszę o zamknięcie tematu oraz ostrzegam przed sprzedawaniem czegokolwiek osobie o nicku R888...

co do uwag Mr Toyo to mogę tylko się :lol:
r888

AleXander pisze:co do uwag Mr Toyo to mogę tylko się :lol:

przy braku argumentow nawet glupi usmiech moze nie wystarczyc

AleXander pisze:ostrzegam przed sprzedawaniem czegokolwiek osobie o nicku R888...

apel
jesli jestes nieuczciwym sprzedawca to nie sprzedawaj mi nic, bedziesz sie tylko ze mna uzeral :grin: taki ze mnie niewdzieczny kupujacy
speedfight

Post autor: speedfight »

:smile:
Awatar użytkownika
Jasiek
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Jasiek »

kupić używane tarcze -a potem się dziwić ze coś jest nie tak :mrgreen: kto kupuje używki :?:

a może kupił przegrzał tarcze ,a teraz biją :mrgreen:
next to sex i love my MINI best
Maciusiowy

Post autor: Maciusiowy »

ja również nie polecam...

kupiłem od użytkownika AleXander dwie używane opony typu slick - niestety, po otwarciu paczki, okazało się, że są łyse :sad: i w dodatku z rynku UK, a więc przystosowane do ruchu lewostronnego (gdzieś czytałem, że trzeba je odwrócić na lewo i wtedy da się na nich jeździć w PL - prawda to?) Generalnie nie polecam użytkownika AleXander - jest pyszałkowaty, zachowuje się jakby 'zjadł wszystkie rozumy' i twierdzi, że ma najszybsze R53 w Polsce, co nie jest prawdą

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: sorry musiałem
Ostatnio zmieniony 24 maja 2012, 14:09 przez Maciusiowy, łącznie zmieniany 1 raz.
nismo

Post autor: nismo »

kosmos
Awatar użytkownika
dziesio
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dziesio »

zamykam, już się wypowiedzieliście w tej kwestii. Jak macie coś do siebie to piszcie wiadomości prywatne albo umówcie się na solo. Jakby ktoś chciał się jeszcze jakoś konstruktywnie w tej kwestii wypowiedzieć to kontakt ze mną albo z flap'em i wtedy się to odblokuje.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2012, 16:35 przez dziesio, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany