odswiezam topic
podobnie jak u kolegi wyzej, miniak zamyka sie bez problemu, a z otwieraniem byl problem - najpierw sie otwieral na dwa razy i to tylko z bliska, a teraz wcale
podobnie zachowywal sie przy slabym akumulatorze
chcialem rozlozyc kluczyk i sprawdzic baterie, ale skoro mowicie, ze trzeba pozniej w aso parowac kluczyk z miniakiem to sie zastanawiam czy jest sens...
czy moze ktos potwierdzic wersje ze spieprzonym zamkiem? nie chce mi sie jakos w to wierzyc...
czy przycisk otwierania chodzi wam tak samo jak zamykania? przy zamykaniu czuje "klikniecie" natomiast otwieranie jest plynne - bylo tak odkad kupilem miniaka i drzwi otwieraly sie normalnie
Wymiana bateri wkluczyku?
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
Re: Wymiana bateri wkluczyku?
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Sparować można samemu - sposoby były tu gdzieś opisywane. W ASO trzeba zaprogramowac nowy kluczyk 

static
- domino1985
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
- Kontakt:
Możliwe że wyrobił się po prostu przycisk, otwórz kluczyk i zewrzyj styki na przycisku otwierania, jak zadziała to już masz pewność co jest przyczyną, taki przycisk bez problemu można wymienić samemu lub podrzucić komuś kto używa lutownicy przynajmniej 2 razy w rokuBrennt pisze: przy zamykaniu czuje "klikniecie" natomiast otwieranie jest plynne

-
- Wiarus
- Posiadane auto:
no tak, z tym nie widze problemu
po prostu przestraszylem sie, ze bede musial po wyjeciu baterii jechac do ASO.
rozumiem, ze sparowanie ma na celu tylko centralny zamek? nie ma to wplywu na zaplon/imobilizer?

rozumiem, ze sparowanie ma na celu tylko centralny zamek? nie ma to wplywu na zaplon/imobilizer?
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Inicjalizację kluczyka w R50 wykonuje się tylko przy zakupie nowego klucza!
Wymiana baterii w kluczyku - objawy, centralny zamek się nie otwiera - to żaden problem. Mnie zrobił to zegarmistrz - koszt baterii 10zł. Wymiana 2 min. Nie ma żadnych problemów później.... powiedziałbym raczej - banalne
Wymiana baterii w kluczyku - objawy, centralny zamek się nie otwiera - to żaden problem. Mnie zrobił to zegarmistrz - koszt baterii 10zł. Wymiana 2 min. Nie ma żadnych problemów później.... powiedziałbym raczej - banalne

-
- Wiarus
- Posiadane auto:
dzis bylem w punkcie ktory sie tym zajmuje i gosc mi to zlutowal. okazalo sie, ze wlasnie zwierak (czy jak sie to g.. nazywa) odpadl od plytki i przez to pilot dzialal tylko one way. w sumie moglem to zrobic sam, ale nie mam (g)lutownicy w poznaniu, a strasznie wkurzalo mnie otwieranie bagaznika z kluczyka...
NIE bylo konieczne zadne spasowywanie kluczyka po tym
NIE bylo konieczne zadne spasowywanie kluczyka po tym
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper Clubman
koledzy, ponieważ od dziś jeżdżę już gotowym mini clubmanem (fotki wrzucę wkrótce) mam pytanie. mój kluczyk pilot nie działa. po wyjęciu bagnetu normalnie nim otwieram drzwi (centralny działa) odpalam też bez problemu. przeczytałam, że kluczyk ładuje się w stacyjce. teraz pytanie.
jak długo musi być w stacyjce żeby się podładował na tyle żeby działał przy otwieraniu drzwi? przejechałam na razie 7km i to nie pomogło.
pzdr
jak długo musi być w stacyjce żeby się podładował na tyle żeby działał przy otwieraniu drzwi? przejechałam na razie 7km i to nie pomogło.
pzdr