kilka pytań co gdzie kupić

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

KamiCK

kilka pytań co gdzie kupić

Post autor: KamiCK »

Witam serdecznie,

Jestem szczęśliwym posiadaczem r53 ponad rok czasu, powiem szczerze nigdy nic specjalnego przy Miniaku nie robiłem ale nadszedł ten czas (może i trochę więcej kaski) gdzie naprawdę się do niego przyłożyłem,

- zacząłem od kosmetyki gdzieś tam po zimie jakieś otarcia na przednim zderzaku (już odebrałem od lakiernika)
- klocki przód tył wymienione tarcze ok
- filtr kabinowy
- olej + filtr
- tuleje dolne wahacza przedniego,
to już mam wszystko porobione,

ale chciałem dokończyć jeszcze kilka spraw mianowicie:

1) muszę gdzieś kupić ten filtr który znajduję się na podszybiu (nawet nie wiem jak to nazwać) tam gdzie są te kratki (plastry miodu) pod szybą, zostały mi tylko strzępki tej gąbki - jak to się nazywa i gdzie to dostanę???

2) niedawno podjeżdżając przodem pod krawężnik urwałem listwę??? takie coś co łączy się ze zderzakiem na dole z tą czarną listwą i idzie dołem... Nie potrafię tego nazwać - szukałem wszędzie - na allegro znalazłem i niby o tym samym gadaliśmy (pan mówił na to dyfuzor ) a jak dostałem przesyłkę to było wszystko: dolna listwa, dwie boczne i właśnie tego czwartego elementu nie dostałem :( przesyłkę odesłałem.
Jak to się może nazywać i gdzie to dostać...????

3) wycieraczka tył (nie mogę nigdzie dostać ani całej wycieraczki ani nawet pióra które by pasowało). Nie wiem może to miasteczko gdzie aktualnie muszę przebywać (Zamość) jest za małe ale naprawdę kupić tu coś jest wielkim problemem!!!!

COŚ DLA OKA:

4) Chciałem założyć halogeny dalekosiężne do miniaka (ze względu na pokonywanie dróg dzikiego wschodu) - może ktoś zakładał i może się podzielić radą jakie wybrać, do czego zamontować jak sprawa będzie wyglądała z elektryką???

5) układ dolotowy (ale bardziej dla oka niż dla osiągów wystarczy mi tyle co mam), jaki wybrać, może sam filtr stożkowy, czy wystarczy zdemontować fabryczny kwadratowy filtr,
jakieś rady? proszę o podzielenie się doświadczeniem. Czy są jakieś przeciwwskazania ???

Bardzo proszę o pomoc każda rada będzie dla mnie pomocna, i wyciągnę z niej maksimum korzyści...

a i jeszcze jedno czy będą organizowane jakieś zloty w okolicy Lublina????

KamiCK
marcinmsm

Re: kilka pytań co gdzie kupić

Post autor: marcinmsm »

ad1. http://allegro.pl/listing.php/search?ca ... C%C2%A0%3E

ad2. http://www.ebay.co.uk/itm/New-BMW-MINI- ... 2a191a8120

nie jestem pewien ale czy o to ci chodzi??

ad3. http://allegro.pl/gumki-do-pior-wyciera ... 93564.html

tniesz pod wymiar, jaka dlugosc chcesz.

ad 4 i 5 nie montowalem, nie mam doswiadczen ale jak dolot to chyba tylko z k&n :cool:
KamiCK

@ marcinmsm

1) link do filtru kabinowego (wewnątrz ten pod schowkiem) już wymieniłem - chodzi mi o te zewnętrzne kratki zaraz koło wycieraczek pod szybą.... zostały mi tylko strzępki gąbki

2) no niestety nie o to chodzi pod tym jest jeszcze jeden element na zdjęciu widać dziurki gdzie on wchodzi.... nigdzie nie mogę tego dostać... to jest ten czwarty element poszukiwany przeze mnie.

3) czy te gumki będą pasowały do tylnej wycieraczki S-ki 2003... rozumiem że Ty kupiłeś i polecasz???

dziękuje za odpowiedź
KamiCK
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
marcinmsm

Post autor: marcinmsm »

Czyli o ta czesc chodzi ??

http://www.ebay.co.uk/itm/New-BMW-MINI- ... 3a745ce3c1

http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... fg=15&hl=9

W pracy jestem a miniak pod domem i nie mam jak sprawdzic dokladnie a nie moge sobie przypomniec :neutral:

Co do gumek to zawsze mi pasuja :lol:
to jest uniwersalny wklad, z jednej storny jest taki metalowy klips ktory trzyba gume, z drugiej strony tniesz dlugosc jaka chcesz. Pewnie nie jest to guma jak bosch ale do tylnej wycieraczki lepszej nie potrzeba. opcjonalnie angielski ebay. :arrow:

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=+ ... &_from=R40

co do gabki pod szyba to sprawdze w domu i dam znac.
KamiCK

@ flapjck1

tak właśnie chodzi o ten element nr 2.... gdzie go kupić....

Ps. dobrze że są ludzie którzy mają taką wiedzę...
KamiCK

@ marcinmsm

dasz znać o tej kratce??? pod szybą???
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Brennt »

kupic go w ASO najlepiej (ten plastik od zderzaka mam na mysli)
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
KamiCK

ASO...

do Katowic mam 400 km do Warszawy 280, czy ASO prowadzi sprzedaż wysyłkową????
KamiCK

a co do tematu...

1) kratki pod szybą

2) halogenów dalekosiężnych

3) dolotu albo filtru stożkowego????

czekam na podpowiedź
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

pogrzeb w realoem, ja sie na new MINI nie bardzo znam, i nie czaje za bardzo co ci jest potrzebne..

katalog tez zreszta jakis super przejrzysty nie jest :D

ceny podane w realoem to mniej wiecej koszt w ASO ( oczywiscie w przeliczeniu na pln )
co do wysylki, mysle ze nie powinni robic problemow
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
mataj2
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MINI COOPER S

Post autor: mataj2 »

Halogeny szukaj na allegro bo oryginaly w ASO to ok 1200zł ja kupile używane super stan za 400zł a części można zamówić np. w Bawaria Motors Katowice wysyłają wszystkie bez problemu.Najlepiej poszukaj na Real OEM numer danej części zamów i dostaniesz wszystko do domu.
KamiCK

mataj2

Wrzucisz jakieś zdjęcia jak to wygląda, jaki sposób mocowania, do czego mocowałeś, podpowiedzi na co uważać...
czekam na podpowiedź
sybir
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: sybir »

Witam,
51 11 1 504 252 OSŁONA - 103,24 zł.
61 62 7 079 943 PIÓRO WYCIERACZKI - 59,22 zł.
63 17 0 300 328 ZEST. DOPOS. - LAMPY PRZECIWMGŁOWE - 870,72 zł.
to jest cały zestaw doposażeniowy, nie tylko same halogeny.
Jest kilka rodzajów tego zestawu, np. czy auto ma dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy,
automat. ukł. przeciwpoślizg. (ASC+T). W celu dobrania odpowiedniego potrzebny jest nr Vin auta.
Piszesz coś o jakiejś gąbce z przodu. Jeśli masz na myśli izolację dźwiękową to:
51 48 7 114 730 IZOLACJA DŹWIĘKOWA ŚCIANY GRODZIOWEJ - 302,52 zł.

Podane ceny brutto. Wystawiam faktury vat.
sie ma
Nowe oryginalne części BMW i Mini - www.bmwmarket.pl
Dekodowanie nr VIN.
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Brennt »

a da sie jakos dolozyc do ASC + T jeszcze DSC? :D czy to jest mission: impossible?
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
ODPOWIEDZ