kliny do szyb
Moderator: flapjck1
- Kitek
- Klubowicz
- Posiadane auto:
- Kontakt:
kliny do szyb
Zamówiłam kliny chromowane do szyb przód i tył...
Tylko, że nikt w Krakowie nie chce sie podjąć ich wymiany!!!
Przynajmniej nikt z tych do którcyh się dodzwoniłam...!!
Na hasło stary Mini Morris prawie odkładali słuchawki, boja się że szyba pęknie
I tu POMOCY kochani!!
Czy ktoś z Was ma tego typu doświadczenie?
Gdzie w Krakowie wymienią mi te kliny bez uszczerbku na stanie autka ??
pozdrawiam
Kasia
Tylko, że nikt w Krakowie nie chce sie podjąć ich wymiany!!!
Przynajmniej nikt z tych do którcyh się dodzwoniłam...!!
Na hasło stary Mini Morris prawie odkładali słuchawki, boja się że szyba pęknie
I tu POMOCY kochani!!
Czy ktoś z Was ma tego typu doświadczenie?
Gdzie w Krakowie wymienią mi te kliny bez uszczerbku na stanie autka ??
pozdrawiam
Kasia
...Kot samym jest duchem, samym demonem, samą czułością i żartem...
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: kliny do szyb
jak masz stare uszczelki to wymiana klinow moze byc problematyczna, mozna to zrobic samemu bez praktycznie zadnych narzedzi ale trzeba miec palce z drewna
mnie jakies 2 dni potem bolaly a u "anglikow" przyrzadzik do wkladania klinow kosztuje rownowartosc jakis 30 pln
mnie jakies 2 dni potem bolaly a u "anglikow" przyrzadzik do wkladania klinow kosztuje rownowartosc jakis 30 pln
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- rogal
- Super użytkownik
- Posiadane auto: 6 x MINI
- Kontakt:
eeeeeeee...... małe piwo przed śniadaniem. Bierzesz szczypce do pierścieni segera wygięte pod kątem 90 stopni. Szczypcami rozchylasz uszczelkę i jednym palcem w 15 mniut wkładasz klin. I do tego równiutko.
A żeby zbić szybę to trzeba chyba ten klin młotkiem wbijać.
A żeby zbić szybę to trzeba chyba ten klin młotkiem wbijać.
pozdrawiam
Rogal
tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
Rogal
tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
- Kitek
- Klubowicz
- Posiadane auto:
- Kontakt:
No chłopaki ...
Dziękuję za szybkie odpowiedzi- ale ja ani nie Pinokio z drewnianymi paluszkami- a nie majster- ot zwykła bezradna w te klocki kobieta! Może jakaś firma w Krakowie- albo jakaś złota rączka?
Pozdrawiam serdecznie
Dziękuję za szybkie odpowiedzi- ale ja ani nie Pinokio z drewnianymi paluszkami- a nie majster- ot zwykła bezradna w te klocki kobieta! Może jakaś firma w Krakowie- albo jakaś złota rączka?
Pozdrawiam serdecznie
...Kot samym jest duchem, samym demonem, samą czułością i żartem...
To naprawdę da się zrobić samodzielnie
1. Jak już masz te kliny, to zauważ, że z przodu ma być dłuższy
2. Wyciągnij stary i dobrze umyj rowek gąbką z mydłem
3. I właśnie mydło jest sposobem na łatwe wciskanie nowego klina - najlepiej takim miękkim, wilgotnym (to, co faceci lubią najbardziej ) należy przecierać rowek przed klinem
Najlepiej robić to w dwie osoby: jedna stopniowo przeciera i rozwiera rowek, a druga wciska klin. Do rozwierania radzę użyć drewienka, nie śrubokręta, bo lubi zjechać i po lakierze (jak u mnie 2 krotnie!).
A paluszki trochę muszą poboleć...
pzdr
1. Jak już masz te kliny, to zauważ, że z przodu ma być dłuższy
2. Wyciągnij stary i dobrze umyj rowek gąbką z mydłem
3. I właśnie mydło jest sposobem na łatwe wciskanie nowego klina - najlepiej takim miękkim, wilgotnym (to, co faceci lubią najbardziej ) należy przecierać rowek przed klinem
Najlepiej robić to w dwie osoby: jedna stopniowo przeciera i rozwiera rowek, a druga wciska klin. Do rozwierania radzę użyć drewienka, nie śrubokręta, bo lubi zjechać i po lakierze (jak u mnie 2 krotnie!).
A paluszki trochę muszą poboleć...
pzdr
- makrojal
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
rady kolegów słuszne są jak najbardziej, ale myślę ,że jak podjedziesz do pierwszego lepszego zakładu
gdzie wymieniają szyby to zrobią Ci to bez problemu, nie tylko mini ma kliny w uszczelkach.
Jak będziesz "straszyć" gości ,że to stare mini to zawsze będą się wymigiwać, po prostu pojedź i każ sobie zrobić. Koszt takiej usługi nie powinien przekroczyć 20-25 zł. Ja za montaż szyb- czyli uszczelki i kliny-
zapłaciłem 60 zł
powodzenia
Mirek
gdzie wymieniają szyby to zrobią Ci to bez problemu, nie tylko mini ma kliny w uszczelkach.
Jak będziesz "straszyć" gości ,że to stare mini to zawsze będą się wymigiwać, po prostu pojedź i każ sobie zrobić. Koszt takiej usługi nie powinien przekroczyć 20-25 zł. Ja za montaż szyb- czyli uszczelki i kliny-
zapłaciłem 60 zł
powodzenia
Mirek
Klin.
Każda metoda prowadzaca do celu jest dobra.Jednak najlepszą jest wizyta w dobrym warsztacie zajmującym się szybami samochodowymi.Mają odp. przyżąd do wkladania klinów i nawet przy twardej uszczelce trwa to kilkanaście minut. U mnie w 3-mieście Pan z firmy "JAN" stwierdzil,że w tak pięknym aucie zrobi to gratis.
I zrobil !!!
I zrobil !!!
Ja przechodziłem to dwa razy i paluszki odpadały... ale jaki efekt!! no ale podobno istnieje specjalna "łyżeczka" którą pięknie się montuje, osobiście tylko o niej słyszałem, napewno dobre firmy montażowe używają tego urządzenia. Montaż wtedy trwa od 5 do 15 minut
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Urządzenie wygląda tak jak w załączniku, dostępne w MiniSpares za jakieś 8 GBP (to bardziej szkolne niż portalne "8")
- Załączniki
-
- windscreen insert tool.jpg (7.75 KiB) Przejrzano 1314 razy
Zawodowy Szyderca