mini dymi!! co robić
Moderator: flapjck1
mini dymi!! co robić
Jak w temacie postu, mam problem w postaci że miniaczek dymi.... i nie wiem co może być przyczyną. Wiem ze cos nie tak mam z czujnikiem tempr... no ale co ma czujnik do dymienia, gdzies sie dostaje olej, nie wiem co czynic. Bardzo prosze o POMOC!!! będe wdzieczny
P.S jakie jest spalanie mini z 1.3??
P.S jakie jest spalanie mini z 1.3??
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: mini dymi!! co robić
Mój mini ostatnio pali 13,5 litra na sto km
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
1,3 ale gaznik?? spi ?? tbi ?? ktory rok?
dymienie moze tez wynikac ze zwiekszonej dawki paliwa
problem mozna czesciowo oszacowac po kolorze dymu, kiedy sie on pojawia?? caly czas? przy dodawaniu gazu?? przy odpaleniu?
oleju ubywa? jaki stosujesz? jaki przebieg silnika troszke wiecej danych poprosimy...
ps: michal a byles na rolkach?? mi sie udalo ogarnac troche gaznik i spalanie spadlo do 8 l w trasie ( 100-120 )
dymienie moze tez wynikac ze zwiekszonej dawki paliwa
problem mozna czesciowo oszacowac po kolorze dymu, kiedy sie on pojawia?? caly czas? przy dodawaniu gazu?? przy odpaleniu?
oleju ubywa? jaki stosujesz? jaki przebieg silnika troszke wiecej danych poprosimy...
ps: michal a byles na rolkach?? mi sie udalo ogarnac troche gaznik i spalanie spadlo do 8 l w trasie ( 100-120 )
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
na rolki wybieram sie dzisiaj
Znaczy, że mój wiśniowy szerszeń w odstawkę poszedł ?? Niewybaczalne
Mnie dymi przy uruchamianiu, na ssaniu. Potem przestaje.
Mnie dymi przy uruchamianiu, na ssaniu. Potem przestaje.
Dymek sie pojawia jak sie dodaje gazu, na wysokic obrotach jak go trzymam, ale jak sie nagrzeje to przestaje ale dalej dtmi, i to mnie niepokoji. Olej, używam castrol mineralny przebieg 163tysia
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
jaki kolor??
szary, czarny, blekitny, biały ??
szary, czarny, blekitny, biały ??
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
a nie masz dodatkowo zwiekszonego spalania?? moze mini ci sie dlawi przy okazji?? albo nierowno pracuje??
oleju ubywa??
oleju ubywa??
hmmm olej sprawdzałem i jakoś nie zauważylem żeby ubywał palić pali w granicać 11 po mieście jak oszczednie jeżdze to 10. Dławić sie nie dławi....
pracuje równiutko:| nie wiem co mu dolega, dlatego szukam poradu na forum
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
no to twoim problemem jest rozregulowany/zuzyty gaznik albo wtrysk bo w koncu nie wiem co masz
moje mini na gazniku weber 40dcoe i mocy 70 KM w trasie pali 8 a w miescie tyle co tobie, ale ja na swiatlach wyprzedzam kogo sie da i na kazdym biegu ciagne do 6,5 tys obr/min
silnik 1,3 na wtrysku powinien palic w granicach 6,5-7 l w miescie w trasie od 5,5-6,5
na gazniku jakies 0,5 l wiecej w kazdej danej
moje mini na gazniku weber 40dcoe i mocy 70 KM w trasie pali 8 a w miescie tyle co tobie, ale ja na swiatlach wyprzedzam kogo sie da i na kazdym biegu ciagne do 6,5 tys obr/min
silnik 1,3 na wtrysku powinien palic w granicach 6,5-7 l w miescie w trasie od 5,5-6,5
na gazniku jakies 0,5 l wiecej w kazdej danej
tak, on jest na gaźniku. A jaka jest cena nowego gaźnika? czy lepiej regenerować
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Nowy gaźnik dużo za dużo i to jeszcze zależy jaki. Są jeszcze zestawy naprawcze do gaźników.
Mająca dwa używane gaźniki i zestaw naprawczy moim zdaniem można bardzo solidnie odnowić gaźnik. Nie wiem co firmy zajmujące się gaźnikami potrafią zdziałać, ale pewnie kilka osób już to sprawdziło więc niech się podzielą.
Mająca dwa używane gaźniki i zestaw naprawczy moim zdaniem można bardzo solidnie odnowić gaźnik. Nie wiem co firmy zajmujące się gaźnikami potrafią zdziałać, ale pewnie kilka osób już to sprawdziło więc niech się podzielą.
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas