Jakie lepsze ATE czy TRW
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Re: Jakie lepsze ATE czy TRW
Są osoby mające dostęp do części OEM, np. sybir, zapytaj ile komplet kosztuje - pewnie rzucą przystępniejszą cenę. W ofercie ASO dostępne są gładkie jak i nacinane/wiercone.
static
Sa tylko ze za nieoplacalne pieniadze bo to ASO. Po co przeplacacpididi pisze:Są osoby mające dostęp do części OEM, np. sybir, zapytaj ile komplet kosztuje - pewnie rzucą przystępniejszą cenę. W ofercie ASO dostępne są gładkie jak i nacinane/wiercone.

Jest zamiennik;) Występuje w komplecie ( zaciski 4-tłoczkowe, tarcze wiercone lub nacinane ORO, przewody, klocki). Do wybory rozmiar tarcz 310mm, 320mm oraz 328mm
Cena za mniejsze około 7000zł, większe 8500zł;) Wszystko firmy BREMBO.
Termin realizacji 7 dni;)
Jak coś śmiało piszcie;)
Cena za mniejsze około 7000zł, większe 8500zł;) Wszystko firmy BREMBO.
Termin realizacji 7 dni;)
Jak coś śmiało piszcie;)
Zdjęcie poniżej
- Załączniki
-
- brembo-1A1.6___A2.jpg (65.96 KiB) Przejrzano 2196 razy
Jakie klocki moglibyście polecić do BBK z R56 tam jest 280mm(tył). Bo co dzwonie do jakiegoś sklepu/serwisu to mi podają brembo E 06 052 albo TRW GDB1766. Z tego co patrzyłem to są to klocki które pasują do MINI One/Cooper
Po numerze oryginalnym 34216778327 wychodzą zamienniki klocków:
1. FERODO FDB1975
2. TRW GDB1766
3. ATE 13.0460-2714.2
1. FERODO FDB1975
2. TRW GDB1766
3. ATE 13.0460-2714.2
Mam Mini coopera S R56 z 2008 r. wersja na USA. Jestem przed wymianą klocków hamulcowych w ASO krzyknęli mi 1500 zł, za komplet zastanawiam się, czy nie kupić Ferodo FDB4080 -pytanie: czy te klocki będą pasowały bez problemu na fabryczne tarcze, czy je również będę musiał zmienić?
Przy okazji wymiany kloców chciałbym załatwić jeszcze problem powiadomienia o terminie przeglądu, który mi się ciągle włącza przy odpalaniu auta. Przegląd robiłem, a przy najmniej za niego zapłaciłem w ASO Inchape, we wrześniu, miałem ustawione na 20 000 km, niestety nie odznaczył mi w komputerze, że zrobiłem przegląd przy 14 000 .
Czy w Warszawie lub okolicach możecie polecić mi jakiś dobry warsztat lub nieautoryzowany serwis żeby zrobić obie rzeczy?
Przy okazji wymiany kloców chciałbym załatwić jeszcze problem powiadomienia o terminie przeglądu, który mi się ciągle włącza przy odpalaniu auta. Przegląd robiłem, a przy najmniej za niego zapłaciłem w ASO Inchape, we wrześniu, miałem ustawione na 20 000 km, niestety nie odznaczył mi w komputerze, że zrobiłem przegląd przy 14 000 .
Czy w Warszawie lub okolicach możecie polecić mi jakiś dobry warsztat lub nieautoryzowany serwis żeby zrobić obie rzeczy?
powiadamianie o przeglądzie i takie tam ...
naoglądałem się filmików i zrobiłem to sam - trzeba tylko przemyśleć troche co się zmienia:
http://www.youtube.com/watch?v=REyymJAL ... re=related
naoglądałem się filmików i zrobiłem to sam - trzeba tylko przemyśleć troche co się zmienia:
http://www.youtube.com/watch?v=REyymJAL ... re=related
instrukcja krok po kroku http://www.mini2.com/forum/faq.php?faq= ... indicatorsHubo84 pisze:Mam Mini coopera S R56 z 2008 r. wersja na USA. Jestem przed wymianą klocków hamulcowych w ASO krzyknęli mi 1500 zł, za komplet zastanawiam się, czy nie kupić Ferodo FDB4080 -pytanie: czy te klocki będą pasowały bez problemu na fabryczne tarcze, czy je również będę musiał zmienić?
Ja osobiście serwisuje tu:
www.mikimoto.pl - piaseczno
Zarzyc. Piotr Zarzycki. Serwis samochodów Smart i Mini
FLUSHSTYLE PL- FORM OVER FUNCTION
HELLAFAIL, HELLAFLUSH, PADDIFLUSH, SLAMMED, STANCE
HELLAFAIL, HELLAFLUSH, PADDIFLUSH, SLAMMED, STANCE
dzięki za info, jak zrestartować kompa, wolałbym jednak podjechać na jakiś pewny nie autoryzowany serwis i sprawdzić czujniki pod kompem... Nadal nie wiem, czy wspomniane przeze mnie klocki wchodzą bez problemu na fabryczne tarcze?
Dla ścisłości. Do MCSa R53 '06 poszukuję kompletu tarcze + klocki.
Na klocki zdecydowałem sie na ebc red stuffy.
Z tarczami mam kłopot. RealOEM pokazuje dla mojego modelu średnicę tarcz 294mm x 22mm.
Intercars pokazuje dla mojego modelu 276mm x 22mm.
Oczywiście wierzę RealOEM i będę szukał ATE 294mm x 22mm. Czy tak?
Na klocki zdecydowałem sie na ebc red stuffy.
Z tarczami mam kłopot. RealOEM pokazuje dla mojego modelu średnicę tarcz 294mm x 22mm.
Intercars pokazuje dla mojego modelu 276mm x 22mm.
Oczywiście wierzę RealOEM i będę szukał ATE 294mm x 22mm. Czy tak?
Hyundai Santa Fe '04 4WD 2.0 CRDi 140KM - dupowóz
Mini Cooper S Park Lane Steptronik '06 beżowa tapicera

- Sadam
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
294 to nie są JCW?
a jeśli takie porzebujesz to 294 to są seryjne dla modelu R56 jeśli dobrze pamiętam
a jeśli takie porzebujesz to 294 to są seryjne dla modelu R56 jeśli dobrze pamiętam
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas

Czyli oem mnie oszukuje. Zmierzę tarcze będę wiedział.Sadam pisze:294 to nie są JCW?

Hyundai Santa Fe '04 4WD 2.0 CRDi 140KM - dupowóz

- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Bardzo polecam z przodu: EBC YELOW STUFF + tarcze JCW OEM KIT podchodza pod standardowe zaciski. Do tego przewody w oplocie stalowym i dobry plyn! W niedziele bede na poznaniu to zobaczymy jak sie spisza;)
R56 239km 342nm