Kontrolka Service w MINI R56

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

MacOlo
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Kontrolka Service w MINI R56

Post autor: MacOlo »

Pojawiła mi się kontrolka Service. W instrukcji wyczytałem, że żeby dowiedzieć się coś więcej, trzeba wejść w menu Service i obejrzeć wszystkie serwisowe ikonki. Jednak mojej nie ma w instrukcji. W internecie też nic nie znalazłem. Jest podobna do tej od badania technicznego, jednak to nie może być ta (ta jest z datą 01/2015).

Załączam obydwie. Czy ktoś wie co znaczy ta z datą 07/2012?
Załączniki
Podobna kontrolka od badania technicznego
Podobna kontrolka od badania technicznego
IMG_0139 2.JPG (83.11 KiB) Przejrzano 2604 razy
Kontrolka-zagadka
Kontrolka-zagadka
IMG_0138 2.JPG (79.61 KiB) Przejrzano 2604 razy
tampler

Re: Kontrolka Service w MINI R56

Post autor: tampler »

MacOlo pisze:Pojawiła mi się kontrolka Service. W instrukcji wyczytałem, że żeby dowiedzieć się coś więcej, trzeba wejść w menu Service i obejrzeć wszystkie serwisowe ikonki. Jednak mojej nie ma w instrukcji. W internecie też nic nie znalazłem. Jest podobna do tej od badania technicznego, jednak to nie może być ta (ta jest z datą 01/2015).

http://www.youtube.com/watch?v=Z0Zt5UywVR0 tu masz pokazane a data oznacza że czas na service w tym czasie tj. lipiec 2012 tam jeste wiele innych filmów na temat kasowania inspekcji serwisowych
MacOlo
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: MacOlo »

tampler pisze:
MacOlo pisze:Pojawiła mi się kontrolka Service. W instrukcji wyczytałem, że żeby dowiedzieć się coś więcej, trzeba wejść w menu Service i obejrzeć wszystkie serwisowe ikonki. Jednak mojej nie ma w instrukcji. W internecie też nic nie znalazłem. Jest podobna do tej od badania technicznego, jednak to nie może być ta (ta jest z datą 01/2015).

http://www.youtube.com/watch?v=Z0Zt5UywVR0 tu masz pokazane a data oznacza że czas na service w tym czasie tj. lipiec 2012 tam jeste wiele innych filmów na temat kasowania inspekcji serwisowych
Dzięki za odpowiedź.

Widziałem ten filmik i zanim skasuję tę kontrolkę chciałbym się dowiedzieć czego ona dotyczy. Na tym filmiku w ogóle nic o niej nie ma. To jakaś uniwersalna o wizycie w serwisie? Jeśli tak, to w jakim celu jest ta wizyta, skoro reszta kontrolek ma jeszcze spory zapas czasu/kilometrów?
Olo

Post autor: Olo »

Moze wedlug serwisu jesli chodzi o pierwszy obrazek wymienic juz tlumik na nowy

Co do 2giego obrazka to waznosc przegladu samochodu wedlug dowodu rejestracynego czyli to co sie wbija na stacji diagnostycznej to w mini wklepujesz w kompa, zeby samochdo Ci przypominal o przegladzie technicznym :) takie bajery sam tez na poczatku nie wiedzialem co to i pojechlem robic serwis do ASO a Ci mowie, ze nie trzeba nic serwisowac bo auto po serwisie tylko trzeba daty zmienic i pokazali wszystko co i jak :) a serwis i tak zrobil moj mechanik bo za 1000 zloty to mam 2 serwisy oleju i filtrow a nie jeden gdzie jakies gowno mi wepchaja i powiedza, ze to jest przeznaczone i najlepsze... :) ale to juz inny temat
ODPOWIEDZ