Pojawiła mi się kontrolka Service. W instrukcji wyczytałem, że żeby dowiedzieć się coś więcej, trzeba wejść w menu Service i obejrzeć wszystkie serwisowe ikonki. Jednak mojej nie ma w instrukcji. W internecie też nic nie znalazłem. Jest podobna do tej od badania technicznego, jednak to nie może być ta (ta jest z datą 01/2015).
Załączam obydwie. Czy ktoś wie co znaczy ta z datą 07/2012?
Kontrolka Service w MINI R56
-
- Nowy
- Posiadane auto:
Kontrolka Service w MINI R56
- Załączniki
-
- Podobna kontrolka od badania technicznego
- IMG_0139 2.JPG (83.11 KiB) Przejrzano 2606 razy
-
- Kontrolka-zagadka
- IMG_0138 2.JPG (79.61 KiB) Przejrzano 2606 razy
Re: Kontrolka Service w MINI R56
http://www.youtube.com/watch?v=Z0Zt5UywVR0 tu masz pokazane a data oznacza że czas na service w tym czasie tj. lipiec 2012 tam jeste wiele innych filmów na temat kasowania inspekcji serwisowychMacOlo pisze:Pojawiła mi się kontrolka Service. W instrukcji wyczytałem, że żeby dowiedzieć się coś więcej, trzeba wejść w menu Service i obejrzeć wszystkie serwisowe ikonki. Jednak mojej nie ma w instrukcji. W internecie też nic nie znalazłem. Jest podobna do tej od badania technicznego, jednak to nie może być ta (ta jest z datą 01/2015).
-
- Nowy
- Posiadane auto:
Dzięki za odpowiedź.tampler pisze:http://www.youtube.com/watch?v=Z0Zt5UywVR0 tu masz pokazane a data oznacza że czas na service w tym czasie tj. lipiec 2012 tam jeste wiele innych filmów na temat kasowania inspekcji serwisowychMacOlo pisze:Pojawiła mi się kontrolka Service. W instrukcji wyczytałem, że żeby dowiedzieć się coś więcej, trzeba wejść w menu Service i obejrzeć wszystkie serwisowe ikonki. Jednak mojej nie ma w instrukcji. W internecie też nic nie znalazłem. Jest podobna do tej od badania technicznego, jednak to nie może być ta (ta jest z datą 01/2015).
Widziałem ten filmik i zanim skasuję tę kontrolkę chciałbym się dowiedzieć czego ona dotyczy. Na tym filmiku w ogóle nic o niej nie ma. To jakaś uniwersalna o wizycie w serwisie? Jeśli tak, to w jakim celu jest ta wizyta, skoro reszta kontrolek ma jeszcze spory zapas czasu/kilometrów?
Moze wedlug serwisu jesli chodzi o pierwszy obrazek wymienic juz tlumik na nowy
Co do 2giego obrazka to waznosc przegladu samochodu wedlug dowodu rejestracynego czyli to co sie wbija na stacji diagnostycznej to w mini wklepujesz w kompa, zeby samochdo Ci przypominal o przegladzie technicznym
takie bajery sam tez na poczatku nie wiedzialem co to i pojechlem robic serwis do ASO a Ci mowie, ze nie trzeba nic serwisowac bo auto po serwisie tylko trzeba daty zmienic i pokazali wszystko co i jak
a serwis i tak zrobil moj mechanik bo za 1000 zloty to mam 2 serwisy oleju i filtrow a nie jeden gdzie jakies gowno mi wepchaja i powiedza, ze to jest przeznaczone i najlepsze...
ale to juz inny temat
Co do 2giego obrazka to waznosc przegladu samochodu wedlug dowodu rejestracynego czyli to co sie wbija na stacji diagnostycznej to w mini wklepujesz w kompa, zeby samochdo Ci przypominal o przegladzie technicznym