Check engein na zolto + increased emissions!
Check engein na zolto + increased emissions!
Czesc
Zaznacze ze nic sie nie dizalo do wczoraj do godziny 20:00 bo o tej godzienie wyjchalem spod domu przejechalem jakies z 300metrow i zostawilem pod sklepem auto odpalone po czym po chwile obroty zaczely skakac jak szalone gora dol gora dol tak jakby auto mialo zgasnac. Po dodaniu gazu dalej jakby sie dlawil. Zgasilem i odpalilem od nowa i bylo juz ok. Dzisiaj rano analogiczna sytuacja tylko tyle ze po przejechaniu jakies 200metrow i wyjechaniu na glowna ulice auto ledwo chcialo jechac szarpalo nim na maxa. Zgasilem odpalilem zrobili sie normalnie po czym po chwili wyrzucilo mi na zolto check engine + increased emissions!
Czy wie ktos co moze byc powodem? Czyzby pompa paliwa dawala o sobie znac ze jest cos z nia nie tak?
Z gory dzieki za pomoc
Zaznacze ze nic sie nie dizalo do wczoraj do godziny 20:00 bo o tej godzienie wyjchalem spod domu przejechalem jakies z 300metrow i zostawilem pod sklepem auto odpalone po czym po chwile obroty zaczely skakac jak szalone gora dol gora dol tak jakby auto mialo zgasnac. Po dodaniu gazu dalej jakby sie dlawil. Zgasilem i odpalilem od nowa i bylo juz ok. Dzisiaj rano analogiczna sytuacja tylko tyle ze po przejechaniu jakies 200metrow i wyjechaniu na glowna ulice auto ledwo chcialo jechac szarpalo nim na maxa. Zgasilem odpalilem zrobili sie normalnie po czym po chwili wyrzucilo mi na zolto check engine + increased emissions!
Czy wie ktos co moze byc powodem? Czyzby pompa paliwa dawala o sobie znac ze jest cos z nia nie tak?
Z gory dzieki za pomoc
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Re: Check engein na zolto + increased emissions!
Ja bym zaczal od filtra paliwa, pozniej pompa. Wsumie to wszystko moglo... U mnie regulator cisnieniampaliwa dal ciala w poprzednim r53
R56 239km 342nm
Filt paliwa jest na stale w baku zamontowany i jest on ponac nie wymienialny.
Tylko dziwne jest to ze dzieje sie to jak uato stoi po odpaleniu a pozniej jezdzi normalnie i obroty nic nie skacza...
Tylko dziwne jest to ze dzieje sie to jak uato stoi po odpaleniu a pozniej jezdzi normalnie i obroty nic nie skacza...
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
"ponoc" - dobre slowo - wymieniaj go
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
w sride auto trafia na kompa do serwisu wiec bedzie wszystko jasne "ponac" w jeden dzien sie maja uwinac z tym sie okaze czy serwis od bmw jest lepszy od aso bo napewno tanszy jesli chodzi o robocizne
u mnie podobnie jest, obecnie zdiagnozowana przyczyna to pompa paliwa koszt wymiany to okolo 1 000 zł niestety auto nie jest juz na gwarancji
Nie wiem co jest ale ostatnio na potege wszystkim znajomym padaja pompy paliwa, prezesowi w nowej bmw 7 3 litrowej padla po 90tys teraz po 2 latach. kumplowi w passacie to samo pompa padla i teraz pytanie czy jutro dolacze do grona tych nieszczesliwcow...
Powiem wam tak autko dzisiaj jedzie po 8 na diagnostyke ale co lepsze wczoraj dojechalem do rezerwy to co mialem w baku czyli Orlen Verva 98. Zatankowalem na BP Ultimate 98 15 litrow. Dzisiaj rano juz nie bylo tego co od czasu zatankowania na Orlenie. Teraz pytanie czy mogla byc to wina tez paliwa bo na to by wskazywalo...
Auto po diagnostyce. Za 500km mam podjechac na kolejna diagnostyke i wtedy okaze sie czy bedzie do wymiany sonda lambda. Wymianial juz ktos ja moze? Jaki koszt samej sondy?
Sonda pierwsza do wymiany takze dla tych info co mieliby podobne problemy.
Cena sady od 350 do 480 zloty w zaleznosci od sklepu i znizek. W ASO 850...
Niektorzy mowia, ze trzeba odrazu wymienic 2 ale to sie okaze w praniu, w miedzyzasie mam do wymiany klocki z tylu i nie wiem czy nie wrzucic jakis lepszych tarcz i klockow odrazu
Cena sady od 350 do 480 zloty w zaleznosci od sklepu i znizek. W ASO 850...
Niektorzy mowia, ze trzeba odrazu wymienic 2 ale to sie okaze w praniu, w miedzyzasie mam do wymiany klocki z tylu i nie wiem czy nie wrzucic jakis lepszych tarcz i klockow odrazu