szybka jazda
szybka jazda
Witam,
mam coopera R56 i mały jedyny problem , jadąc od 190 km/h i wzwyż tak mniej więcej na wysokości środkowego prędkościomierza zaczyna mi piszczeć jakby się coś zacierało.
Nie mam zielonego pojęcia co to może być, gdyż auto jest w stanie technicznym bezwypadkowym i poza tym nic mu nie dolega. Może ktoś z forum ma pojęcie cóż to może być za problem i jak go rozwiązać.
Dzięki bardzo
mam coopera R56 i mały jedyny problem , jadąc od 190 km/h i wzwyż tak mniej więcej na wysokości środkowego prędkościomierza zaczyna mi piszczeć jakby się coś zacierało.
Nie mam zielonego pojęcia co to może być, gdyż auto jest w stanie technicznym bezwypadkowym i poza tym nic mu nie dolega. Może ktoś z forum ma pojęcie cóż to może być za problem i jak go rozwiązać.
Dzięki bardzo
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: szybka jazda
a skrzydła sie otwieraja prawidłowo??
na forum wszyscy jeżdżą przepisowo, nie osiągając takich prędkości więc cieżko będzie ci pomóc
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
ja mam r50 i u mnie przy ~200 nic nie piszczalo
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
pozdrawiam przedmówców... ich coopery po prostu tyle nie mogą wydolić !!!
u mnie przy ok. 160 już było słychać podobny świst -
okazało się iż guma uszczelniająca przekładnię kierowniczą w ścianie grodziowej
wysunęła się - było to widać od spodu z kanału (a słyszałem podobnie jak ty)
po "naprawie" nic oprócz świstu listw w słupkach szyby przedniej nie słychać...
("nic" to pojęcie względne - w tak małym trzęcym autku słysze bicie swojego serca już
przy 170/h...)
u mnie przy ok. 160 już było słychać podobny świst -
okazało się iż guma uszczelniająca przekładnię kierowniczą w ścianie grodziowej
wysunęła się - było to widać od spodu z kanału (a słyszałem podobnie jak ty)
po "naprawie" nic oprócz świstu listw w słupkach szyby przedniej nie słychać...
("nic" to pojęcie względne - w tak małym trzęcym autku słysze bicie swojego serca już
przy 170/h...)
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
to jest bardzo ciekawe co piszesz fakt, ze mam lekko obnizone opony i prawdopodobnie pare km/h przez to jest zawyzona predkosc na predkosciomierzu, ale twierdzenie ze cooper tyle nie wydoli to jakas herezja
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Wszystko zalezy od punktu przylozenia i od tego jaki kierowca. Nie powecie mi ze cooper 90 konny nie polecie po 200...
Ja seatem toledo wazacym jakies 1400kilo plus 4 osoby z motorem 1.6 16v 105 koni lecialem 205 na A4...
Aktualnym miniaczem zamykam licznik bez problemuczyli wskazowka idziena 240 i sobie odpoczywa a auto jedzie dalej
Ja seatem toledo wazacym jakies 1400kilo plus 4 osoby z motorem 1.6 16v 105 koni lecialem 205 na A4...
Aktualnym miniaczem zamykam licznik bez problemuczyli wskazowka idziena 240 i sobie odpoczywa a auto jedzie dalej
Wiem o tym dobrzespeedfight pisze:90-cio konne MINI to nie Cooper
Golf II wazy tyle co miniacz 90cio kony z motorem w dieslu niecale 90 km do 200 a nawet wiecej mi wyciskal oczywiscie wszystko seria ;p i nie, ze to jakas fantazja...
witam ponownie, niestety przyczyna pisków nie została ustalona dalej , sprawdzona została propozycja jednego z kolegów ale niestety może jakieś pomysły.... proszę...?(
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
moze myszki sie zalegly
swoja droga, az tak czesto jezdzisz 190km/h, ze to Ci przeszkadza?
swoja droga, az tak czesto jezdzisz 190km/h, ze to Ci przeszkadza?
Może sprawdz lozyska?chociaz z drugiej strony ta prędkość mnie dziwi?dlaczego swist słychać dopiero od 190km?
p.s-zawsze sie śmiałem z tych co na forach pisali ile kto jechał,i kto co nie robił Swoim autem chciałbym zobaczyć mini który jedzie cały licznik "240km" a auto Sobie odpoczywa )) a jak by tam już napakowac 4 osoby to już tymbardziej...))
p.s-zawsze sie śmiałem z tych co na forach pisali ile kto jechał,i kto co nie robił Swoim autem chciałbym zobaczyć mini który jedzie cały licznik "240km" a auto Sobie odpoczywa )) a jak by tam już napakowac 4 osoby to już tymbardziej...))