Do MCS z 2006/10 za dorobienie jednego kluczyka powiedzieli skromen 780zloty w ASO bo zamawiaja kluczyc pod numerze VIN ale pewnie trzeba sie pojawic w salonie, zeby dac zaliczke albo zaplacic calosc z gory. W koncu to ASOmichu86 pisze:@Magdalenak, rozumiem, że dorabiałaś w ASO i to całkowity koszt takiej usługi? Jak wygląda cały proces zamówienia? Można telefonicznie czy konieczne jest stawienie się do serwisu?
Jak sprawdzić wyposażenie fabryczne swojego mini?
Re: Jak sprawdzić wyposażenie fabryczne swojego mini?
Dzięki wielkie Olo, pomogłeś i to bardzo
Olo jeszcze jak byś mi napisal jak tam rozszyfrować jakie mam wyposażenie, bylo by superowo, bo ja sie cos połapać do końca nie moge
tu masz namiar na człowieka który rozkodowuje VIN, polecam
http://forum.mini.org.pl/viewtopic.php? ... in+dekoder
http://forum.mini.org.pl/viewtopic.php? ... in+dekoder
Do rozszyfrowania mam y innego czlowieka na forum. Wlasnie kolega wyzej podal link. Ten link co Ci podalem to dowiesz sie podstawowych info o samochodzie oraz masz wykaz czesci.miniDianka pisze:Olo jeszcze jak byś mi napisal jak tam rozszyfrować jakie mam wyposażenie, bylo by superowo, bo ja sie cos połapać do końca nie moge
Przydatne kiedy sie cos popsuje czego nikomu nie zycze
Możesz wysłać vin to sprawdze w ASAP BMW i prześle dokładna listę kodami
-
- Nowy
- Posiadane auto: MINI Cooper
Witam.
U mnie w wyposażeniu jest między innymi 818 Main Battery Switch - Główny wyłącznik akumulatora?? Gdzie się znajduje??
U mnie w wyposażeniu jest między innymi 818 Main Battery Switch - Główny wyłącznik akumulatora?? Gdzie się znajduje??
Wg. internetów:Danusia pisze:Witam.
the main battery switch is a part that is installed (temporarily) as your car is transported across the sea...it allows for quick connection/disconnection of the car's battery. It is removed once the car is disembarked and goes thru inspection...and the switch is (supposed to be) returned to BMW AG. See pic below:
Czyli jest to wyposażenie tymczasowe do transportu z fabryki, jednak bywało że zostawało w autach przez zapomnienie(?)
Nie wiadomo jakie masz auto, bo tego nie podałaś, jeśli masz baterię w komorze silnika to na pewno tego nie masz, jeśli w bagażniku to gdzieś w tej wnęce szukaj takiego czerwonego hebelka... ale na 99% nie masz tego.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
-
- Nowy
- Posiadane auto: MINI Cooper
akumulator jest pod maską w komorze silnika.