Zmiana piast w MCS R56

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Olo

Zmiana piast w MCS R56

Post autor: Olo »

Jak w temacie zmienial ktos piasty w MCS R56. Dokladnie chodzi mi o zmiane rozstawu srub poniewaz nie jestem w stanie dostac felg w rozmiarze 18 cali wdanym wzorze wiec chyba najrozsadniejszym wyborem jest zmiana miast w szczegolnosci, ze do wymiany mam 2 piasty poniewaz zrypane mam w 2 leweych piastach po 1 gwincie w kazdej i felgi sa trzymane na 3 sruby bo 4ta nie 3ma jak trzeba...
marcinmsm

Re: Zmiana piast w MCS R56

Post autor: marcinmsm »

W sensie ze nie są 4x100 ?? Nie słyszałem żeby ktoś chciał przerabiać piasty specjalnie pod jakieś felgi.. Koszty itp..Jest tyle felg na rynku, tym bardziej ze masz chyba najbardziej popularny rozstaw.. Chyba trochę przerost formy nad treścią..
marcinmsm

Post autor: marcinmsm »

BTW Olo, zmiana miast nie koniecznie pomoże ale za to jak przeczytasz co napisałeś zanim naciśniesz WYŚLIJ na pewno! :mrgreen:
Olo

Moze i jest duzo ale nie na polskim rynku. Jak siade pozniej na 2giego kompa to Wam pokaze o jaka felge mi chodzi a to felga uzywana przez audi i vw i wyglada super na miniaczu.

BRB...
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Brennt »

czekamy :D
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Olo

Sam czekam bo teraz sie okazuje, ze Ciezko dorwac te felgi... W poprzednim sezonie byly w sprzedazy a teraz jak na zlosc nigdzie ich nie widze...
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Brennt »

nie ma na grafice na google? :)
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Olo

Wlasnie nie wrzuce link jak wroce z YT bo tam je dorwalem i sa to typowe felgi co jezdza na grupie VW a tam rostaw 5x100 albo 5x112 wiec ciezko to zalozyc do mini nie zmieniajac rozsawu srub a wiem ze zagramanica dopuszczaja sie takich czarow ale z tego co widze pozostanie obejscie sie smakiem chyba ze podobna felge producent wypusci mi z otworami 4x100 bo co to za problem wywiercic dziury inaczej :) LOL
Crisu
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: Crisu »

są przecież w sprzedaży dystanse zmnieniające rozstaw śrub, nawet takie co zmieniają np.

4x100 na 5x112.

pozostaje tylko zasadnicze pytanie:

czy taki patent jest bezpieczny?
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

Słaba opcja - dystans zmieniający rozstaw, który ma ~20mm, sprawi że z "aftermarketu" zostają niemalże tylko felgi Porsche i inne z dużym ET jak w załączniku. Zestaw takich dystansów H&R to ~700-800zł.
A robione na zamówienie piasty pojawiły się w jednym projekcie Mini w USA, z rozstawem 5x120, ale rzeźba była spora i po jakimś czasie właściciel wrócił do 4x100.
Załączniki
4423435284_9dd4fa4de5_o.jpg
4423435284_9dd4fa4de5_o.jpg (88.95 KiB) Przejrzano 3492 razy
static
Olo

Wiec pozostaje tylko pomarzyc :) albo znalesc te felgi w rozmiarze 18 cali co nie bedzie latwe...
ODPOWIEDZ