Elm327 bluetooth vs mini :p
-
- Nowy
- Posiadane auto:
Elm327 bluetooth vs mini :p
Hej,
Kupilem urzadzonko z tego linku,
http://allegro.pl/show_item.php?item=2436409329
Urzadzenie laczy sie z komputerem, jednak nie prZekazuje zadnych danych, mieliscie moze podobny problem ? Moje auto mini cooper s r53
Jestem pewien ze to nie jest kwestia urzadzenia tylko auta, testowalem na telefonie komputerze i tablecie, nic nie przekazywalo danych, po podlaczeniu do innego auta - grand vitara jest ok
Kupilem urzadzonko z tego linku,
http://allegro.pl/show_item.php?item=2436409329
Urzadzenie laczy sie z komputerem, jednak nie prZekazuje zadnych danych, mieliscie moze podobny problem ? Moje auto mini cooper s r53
Jestem pewien ze to nie jest kwestia urzadzenia tylko auta, testowalem na telefonie komputerze i tablecie, nic nie przekazywalo danych, po podlaczeniu do innego auta - grand vitara jest ok
-
- Nowy
- Posiadane auto:
Re: Elm327 bluetooth vs mini :p
o programach nie zauważyłem, żeby miały jakieś ograniczenia pod tym względem, pozatym używałem 4 różnych 2 na kompa 1 na tel i na tableta.
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Żadnego live data, odczyt błędów też niedostępny? Przy ELMie nic więcej się nie robi, przynajmniej nie spotkałem się ze specjalnymi konfiguracjami - fejs jest ograniczony, ale uniwersalny...
Przynajmniej połączenie aplikacji Torque (http://torque-bhp.com/) i dokładnie takiego ELMa działa w miarę poprawnie!
Przynajmniej połączenie aplikacji Torque (http://torque-bhp.com/) i dokładnie takiego ELMa działa w miarę poprawnie!
static
-
- Nowy
- Posiadane auto:
live data brak, odczytu blędów też nie ma, program widzi te urządzenie, ale nie rozumie tak jak by tego co one nadaje jak jest podłaczone do miniego.
Probowałem na tablecie torque, na iphone Rev, na kompie jakieś dwa programy, nic nie łapie miniego, natomiast, spróbowałem z tabletem ten sam sprzecik podłączyć do vitary i wszystko zczytało
Probowałem na tablecie torque, na iphone Rev, na kompie jakieś dwa programy, nic nie łapie miniego, natomiast, spróbowałem z tabletem ten sam sprzecik podłączyć do vitary i wszystko zczytało
A robiles kiedys diagnostyke gdzies komputerowa? Nie mieli problemow z polaczeniem sie z samochodem?
-
- Nowy
- Posiadane auto:
tylko przed kupnem sprawdzali samochód, i mówili o jakimś błędzie, więc musieli to sprawdzać.
Ja osobiście nie byłem z nim nigdzie go podłączać
Wiesz mowic a robic to 2 inne sprawy. Kazdy sprzedawca powie ze zawsze jest wszystko okDawidSavage pisze:tylko przed kupnem sprawdzali samochód, i mówili o jakimś błędzie, więc musieli to sprawdzać.

Wez zawsze na to poprawke jedz gdzies jak masz znajomego zeby Ci podpial kompa i sprawdzil samochod jesli nie podepnie interfejsu to mozesz miec cos z gniazdem
-
- Nowy
- Posiadane auto:
nie mówię tutaj o sytuacji, gdzie sprzedający sprawdzał, tylko znajomy z poznania wziął pojechał do jakiegoś serwisu z tym autem, gdzie auto było ogólnie sprawdzone.
Dziś dzwoniłem do ziomka co od niego kupowałem ten interfejs to powiedział, że moje auto musi nie obsługiwać standardu OBD2, czy ktoś się orientuje czy R53 z 2003 roku, może nie obsługiwać ? na każdej aukcji napisane jest, że pasuje to urządzenie do aut w benzynie powyżej 2000 roku z rynku europejskiego.
Dziś dzwoniłem do ziomka co od niego kupowałem ten interfejs to powiedział, że moje auto musi nie obsługiwać standardu OBD2, czy ktoś się orientuje czy R53 z 2003 roku, może nie obsługiwać ? na każdej aukcji napisane jest, że pasuje to urządzenie do aut w benzynie powyżej 2000 roku z rynku europejskiego.
-
- Nowy
- Posiadane auto:
to nie wiem czy się cieszyć czy martwić
, bo coś mi to nie hula
.
Jak ktoś ma r53 w okolicach koszalina i chciałby przetestować, mogę pożyczyć
wsumie do R50 też ;P. Ale w zamian za porade jak tego uzyć potem 

Jak ktoś ma r53 w okolicach koszalina i chciałby przetestować, mogę pożyczyć