Dach mini
Moderator: flapjck1
Re: Dach mini
samochod juz sprzedany, wiec pozostaje mi czekac dalej na jakas fajna oferte.
z mojego doświadczenia wiedz że jeśli jest dobra oferta to nie należy się za długo zastanawiać ;P
z 3 samochody przeszły mi obok nosa bo za dużo się zastanawiałem
z 3 samochody przeszły mi obok nosa bo za dużo się zastanawiałem
Witam mnie zastanawia jaki wpływ ma rolldach na sztywność samochodu zastanawiam się nad takim dachem dokładnie nad ''hollandia 400'' i nie wiem czy warto wydać kilka tyś.możecie polecić ewentualnie kogoś z woj śląskiego kto się zajmuje montażem tego typu dachów z góry dziękuje za wszelkie odp.
- Arti
- Wiarus
- Posiadane auto: Rover Mini Balmoral edition
- Kontakt:
Chciałbym odświeżyć temat...
Czy ktoś z Was orientuje się albo orientował się kiedyś ile kosztuje regeneracja rolldachu?
W naszym Balmoralu taki posiadamy – jest sprawny mechanicznie ale niestety poszycie miejscami nie przylega do dachu. Są prześwity. Na szczęście woda nie leje się do środka.
Chciałbym usunąć tą dolegliwość.
Z tego co wiem to w tym modelu ten dach był montowany fabrycznie. Czy ktoś wie czy ten dach był/jest produkcji Webasto? Wczesny model Hollandia 400?
Czy ktoś z Was orientuje się albo orientował się kiedyś ile kosztuje regeneracja rolldachu?
W naszym Balmoralu taki posiadamy – jest sprawny mechanicznie ale niestety poszycie miejscami nie przylega do dachu. Są prześwity. Na szczęście woda nie leje się do środka.
Chciałbym usunąć tą dolegliwość.
Z tego co wiem to w tym modelu ten dach był montowany fabrycznie. Czy ktoś wie czy ten dach był/jest produkcji Webasto? Wczesny model Hollandia 400?
Pozdrawiam,
Arti
Arti
Opcja Szukaj -> rolldach Temat ładne kilka razy poruszany na forum
Hollandia 400 pasuje do miniaka
Hollandia 400 pasuje do miniaka
- Arti
- Wiarus
- Kontakt:
Tak wiem Przeglądełem wątki rolldachowe.
Liczę może na jakieś aktualne dane
Liczę może na jakieś aktualne dane
Pozdrawiam,
Arti
Arti
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Raczej nie pocieszę, ale większość firm zajmującymi się dachami cabrio, które obdzwoniłem, nie pomoże. Oni wymieniają na gotowe dachy robione np. w niemczech, a nie robią na miejscu. Tylko jedna firma (nie pamiętam jaka ) powiedziała, aby podjechać to zobaczą co się da zrobić... ale to głównie z sentymentu, bo pierwotnie byli na nie.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
w lublinie szyja, dokladnie to jakas fimra pod lublinem, niedzwiada czy jakos tak,
na allegro oglaszaja sie z dachami cabrio
na allegro oglaszaja sie z dachami cabrio
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Arti
- Wiarus
- Kontakt:
Dzięki! Namierzyłem ich.
Tapwid Widyński Grzegorz
ul. Bełżycka 44
24-220 Niedrzwica Duża
woj. lubelskie
tel.668-349-538
81-5175-321
Będę się orientował i dam znać jakby co.
Tapwid Widyński Grzegorz
ul. Bełżycka 44
24-220 Niedrzwica Duża
woj. lubelskie
tel.668-349-538
81-5175-321
Będę się orientował i dam znać jakby co.
Pozdrawiam,
Arti
Arti
- Bochen
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Rover Mini 1.3i MPi 1999
Luomo z forum pisał, że chce się w następnym sezonie pozbyć rolldachu i zamontować pełen dach, poza tym orientował się coś z regeneracją i stąd ta decyzja, więc do niego uderz.
mam na sprzedanie szyberdach oryginalny do mini. Rama wypiaskowana szyber sprawny.
Jestem tez w stanie wykonac/zaadoptowac roldach z innego samochodu zrobilem to u siebie niestety zdjec nie mam jeszcze bo samochod przechodzi renowacje i zostalo poskladac jeszcze calosc ale wyszlo oki dziala sprawnie no i jest elektryczny
Jestem tez w stanie wykonac/zaadoptowac roldach z innego samochodu zrobilem to u siebie niestety zdjec nie mam jeszcze bo samochod przechodzi renowacje i zostalo poskladac jeszcze calosc ale wyszlo oki dziala sprawnie no i jest elektryczny