Witam mam problem z bezpiecznikiem non stop się przepala
a Dokładnie jest to bezpiecznik F5 nie wiem z czym on jest powiązany
Bezpiecznik MCS
Re: Bezpiecznik MCS
To ja już ci mowie co ci dolega
F5 fuse F5 5A Relay, engine cooling electric fan
A dokładnie wiatrak na pompie wspomaganie który w twoim przypadku jest zatarty, zalecana jest wymiana na nowszy model bo starsze miały problemy z osłona. Jest on tez odpowiedzialny za główny wiatrak. sprawdź oba czy się kręcą i daj znać.

F5 fuse F5 5A Relay, engine cooling electric fan
A dokładnie wiatrak na pompie wspomaganie który w twoim przypadku jest zatarty, zalecana jest wymiana na nowszy model bo starsze miały problemy z osłona. Jest on tez odpowiedzialny za główny wiatrak. sprawdź oba czy się kręcą i daj znać.
he tak naprawdę nie działa mi wiatrak od chłodnic i dziś sie za to zabieram
czyli jak nie działa mi wiatrak od chłodzenia wspomagania to ten od chłodnicy tez nie bedzie działał ??
czyli jak nie działa mi wiatrak od chłodzenia wspomagania to ten od chłodnicy tez nie bedzie działał ??
On odpowiada za chlodnice i chlodzenie pompy, jeden z nich pewnie padl, z reguly chlodzenie pompy wlasnie pada. powodzenia
Więc tak
Odkręciłem wentylator od chłodzenia pompy wspomagania
wyczyściłem przedmuchałem porządnie DZIAŁA
ale jak w innym temacie pisałem nie działa mi wentylator główny od chłodnicy
i podłączył majster Coopera do komputera itd. uruchomił wentylator na drugim biegu czyli wentylator jest sprawny!
wyszło na rezystor i teraz moje pytanie
Gdzie mogę kupić taki rezystor albo czym mogę go zastąpić ? proszę o POMOC
Odkręciłem wentylator od chłodzenia pompy wspomagania
wyczyściłem przedmuchałem porządnie DZIAŁA

ale jak w innym temacie pisałem nie działa mi wentylator główny od chłodnicy
i podłączył majster Coopera do komputera itd. uruchomił wentylator na drugim biegu czyli wentylator jest sprawny!
wyszło na rezystor i teraz moje pytanie
Gdzie mogę kupić taki rezystor albo czym mogę go zastąpić ? proszę o POMOC

No to super, fajnie jest cos samemu ogarnąć, teraz tylko wszystko zmontujesz i jazda!