MRW 2010

Amatorski Puchar Mini Classic oraz inne imprezy sportowe z udziałem Mini i MINI

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: MRW 2010

Post autor: flapjck1 »

troche top secret ;)
a tak serio to tacy bardziej zaangazowani w sciganie tam sie udzielaja :)
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
markfive
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: markfive »

W komisji regulaminowej podobnie jak w roku ubiegłym jest 11 osób. Są to ludzie biorący udział w rywalizacji APMC.
Niestety ostateczne decyzje muszą być dyskutowane w ograniczonym gronie komisji ponieważ ubiegłoroczna pierwsza próba rozwiązania problemu przy pomocy ogólnego forum doprowadziła do chaosu z powodu zbyt wielkiej rozbieżnosci stanowisk.
SAMMMPŻ Rado
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: SAMMMPŻ Rado »

I to jest jasne postawienie sprawy. Jeśli 11-cie zaangażowanych osób, znających sie na rzeczy tworzy zasady - to jest to bardzo dobre rozwiązanie. Uwagi NOVICE mogą być brane pod uwagę i rozpatrywane przez tworzących Regulamin. Dzięki temu skorzystają wszyscy obecni i nowi uczestnicy APMC. A ja osobiscie mam nadzieję że będzie ich w roku 2011 ponad 30-tu. I taka była intencja moich uwag/obserwacji.
Leyland Mini Clubman
Awatar użytkownika
markfive
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: markfive »

flapjck1 pisze:glowice 7 i 8 port w maxie? hmmm... nie wiem czy to sluszne...

doprecyzowalbym ze 7/8 port ohv w pro a sohc/dohc w max

To jest temat ściśle techniczny i w zasadzie powinien być dyskutowany na forum regulaminowym. Moje zdanie w tej sprawie jest takie, że jeżeli chodzi o modyfikacje zespołów napędowych w PRO to ma być to "poligon doświadczalny" dla szerszego ogółu użytkowników mini którzy również sami pracują przy swoich autach. Tu modyfikacje obejmują części głownie seryjne i wykorzystywane z demontażu silników używanych a więc dostępne i w miarę tanie. Kiedyś miałem nadzieję, że modyfikacje dokonywane przez jednych i sprawdzone w praktyce bedą przykładem dla innych co jak działa i jakie przynosi efekty. Bez tajemnic i niedomówień przynajmniej w sprawach zasadniczych konstrukcji.

Klasa MAX to z kolei miejsce rywalizacji dla ludzi budujacych zespoły napędowe maksymalnie wysilone z zastosowaniem elementów nieseryjnych, oferowanych przez specjalistyczne firmy tuningowe a do tych części należą głowice ardena, głowice 7 portowe czy przerabiane głowice BMW K 1100 czy inne. Takich rzeczy raczej nie budują amatorzy chociażby z powodu ograniczonych możliwości finansowych czy braku własnego zaplecza technicznego. Umieszczenie w tej klasie SWAPów czy jednostek doładowanych jak rozumiem nie podlega dyskusji.
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Post autor: czestermo »

dla kobiet "regulaminowych" ;-) parę ciekawych informacji na stronie
http://www.apmc.pl/
albo
http://www.apmc.pl/puchar/apmc2010
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
SAMMMPŻ Rado
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: SAMMMPŻ Rado »

no muszę przyznać że po ostrych stronach latasz...(linki)
ja raczej idę w stronę SLIMFIT :mrgreen:
Leyland Mini Clubman
ODPOWIEDZ