Jak Wam się podoba nowy MINI 2014?
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Re: Jak Wam się podoba nowy MINI 2014?
No wchoooj slabo ;/AleXander pisze:Jakoś tak nie do końca...
R56 239km 342nm
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
pług do odśnieżania? masakra
- Kocyk
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI Cooper Green Arrow
shit happens............. :/
- Załączniki
-
- 1920351_582175201869810_332674769_n.jpg (77.91 KiB) Przejrzano 1648 razy
- Gutowski
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: r50
to czerwone na ostatnim zdjęciu co to jest?
to dowód na to, że nic nie trwa wiecznie. ktoś z mini zrobił golfa, powodowany zapewne chęcią zysku. w każdym razie powinno to zwiększyć popyt na dobrze utrzymane egzemplarze r50 i pochodne.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI COOPER S
To czerwone mini na zdj. to bedzie 5 drzwiowy hatch tak słyszłem od ludzi z MINI a nowe Mini na żywo robi duże wrażenie
- Kocyk
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI Cooper Green Arrow
A ja Wam się pochwalę, że dziś miałem przyjemność zasiąść za kółkiem najnowszego jeszcze zakamuflowanego Cooper'a S
Nie będę ukrywał... to już nie ta surówa jaką było R50, a R56 technologicznie nie dorasta mu do pięt. Jestem niesamowitym gadżeciarzem i mnie to auto jara, aczkolwiek nie wiem czy na dłuższą metę ta wszechobecna zmieniająca kolory choinka nie zacznie wkur....ć swoich użytkowników.
Z rzeczy, które zwróciły na siebie najbardziej uwagę: rezygnacja z wielkiego prędkościomierza na środku kokpitu i.... koniec z brzmieniem kosiarki w środku!!! Dociśniesz gaz i czujesz piękny bulgoczący warkot!!!!
I najważniejsze! Mam wrażenie, że wnętrze jest o wiele mniejsze niż w moim R50, ale fotele mega wygodne!!!
Nie będę ukrywał... to już nie ta surówa jaką było R50, a R56 technologicznie nie dorasta mu do pięt. Jestem niesamowitym gadżeciarzem i mnie to auto jara, aczkolwiek nie wiem czy na dłuższą metę ta wszechobecna zmieniająca kolory choinka nie zacznie wkur....ć swoich użytkowników.
Z rzeczy, które zwróciły na siebie najbardziej uwagę: rezygnacja z wielkiego prędkościomierza na środku kokpitu i.... koniec z brzmieniem kosiarki w środku!!! Dociśniesz gaz i czujesz piękny bulgoczący warkot!!!!
I najważniejsze! Mam wrażenie, że wnętrze jest o wiele mniejsze niż w moim R50, ale fotele mega wygodne!!!
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Miło słyszećKocyk pisze:I najważniejsze! Mam wrażenie, że wnętrze jest o wiele mniejsze niż w moim R50, ale fotele mega wygodne!!!
Punkty mocowania foteli w F56 są identyczne z R56, więc można będzie pomyśleć o podmianie
W.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
-
- Nowy
- Posiadane auto: MCS 2013 + JCW Brake Kit
Tez dzisiaj widzialem i siedzialem. Przyznaje, fotele wygodne, w wyciagana przednia czescia (jak innych BMW) pomoze przy dlugich podrozach. Znaczna poprawa jakosc materialow tez jest zauwazalna.Kocyk pisze:A ja Wam się pochwalę, że dziś miałem przyjemność zasiąść za kółkiem najnowszego jeszcze zakamuflowanego Cooper'a S
Niestety dla wysokich osob zakres regulacji kierownicy moze byc nie wystarczajacy.
Osobiscie kierownica bardziej ogranicza widocznosc predkosciomierza w F56 niz obrotowierza w R56. Tu sie nie przylozyli.
Przod, chociaz byl zakamuflowany, sprawia wrazenie przyciezkiego. Niestety. Tylne swiatla i same przednie lampy (LED) wygladaja b.fajnie (przynajmniej mi sie podobaja).
W samochodzie jest zdecydowanie ciszej niz w R56. Nie jezdzilem, tylko byl zapalony silnik. Pracowal bardzo rowno (brak jakichkolwiek drgan, co czasami czuc w R56) i cicho. Brak "pomruku" wydechu jak w poprzednich.
Mial tez Head up display. Fajna zabawka.