gaz

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

maniujr
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
Kontakt:

Re: gaz

Post autor: maniujr »

dawid pisze:
Przeczytaj kto założył ten temat, bo pouczasz a sam najpierw zacznij czytać od początku.
to wytłumacz o co Ci chodzi, bo nie rozumiem. Wpierw zakładasz wątek, a teraz nabijasz się z tych co założyli gaz ?
bubaq
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto:

Post autor: bubaq »

Gaz jak najbardziej. Zona jezdzi od kilku miesiecy i nic sie nie dzieje a robi ok 100km dziennie autostrada. Spalanie na poziomie 8-9l. Stag i butla 28l netto pod podloga wiec bagaznik w pelni funcjonalny jesli tak w ogole mozna nazwac bagaznik w mini.

Ciekawostka dla sceptykow. Sam jezdze S4B5 350+ lpg ogarnia bez problemu. Potwierdzone na hamowni +10KM na lpg w porownaniu do PB ;-)
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

maniujr pisze:
dawid pisze:
Przeczytaj kto założył ten temat, bo pouczasz a sam najpierw zacznij czytać od początku.
to wytłumacz o co Ci chodzi, bo nie rozumiem. Wpierw zakładasz wątek, a teraz nabijasz się z tych co założyli gaz ?
Sprawdz znaczenie słowa sarkazm. Z dupy się spinasz, rozszyfruj też emoty, które użyłem.

A co do gazu, zakładając wątek byłem studentem i tak, wtedy może to jakoś mogłoby mieć dla mnie znaczenie. Teraz mam inne zdanie i tyle. W życiu bym nie założył gazu chociażby dla faktu stania w kolejce po gaz do tego prosząc się, aby ktoś mi napełnił butlę.
Zresztą kiedyś o mało się z typem nie pobiłem bo mi wyskoczył z pyskiem, że się wbijam w kolejce po jego gazik, szkoda, że nie wie, że obok stanowiska do gazu też są normalne dyspozytory paliwa. I to po lewej i po prawej a wężyk do gazu tylko jeden. Ahhh... Golf III.

I nie spinaj się chłopie bo od razu na mnie naskoczyłeś. Żyłka Ci pęknie czy coś. Przykręć kurek, ten z gazem też. Eot.
R60 | since 2006.
Awatar użytkownika
satyr88
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R53
Kontakt:

Post autor: satyr88 »

W moim mieście jeszcze nie widziałem nigdy kolejki za gazem, zawsze albo jest pusto albo 1 osoba max, za to za benzyną kolejka jest zawsze :evil: . Tak czy siak, powiedzcie mi z doświadczenia po latach użytkowania, jakie są dodatkowe koszta związanie z posiadaniem gazu - poza kosztami instalacji? Tj. czy są dodatkowe przeglądy- i jak często, czy trzeba częściej wymieniać jakieś elementy itp.
maniujr
Wiarus
Wiarus
Kontakt:

dawid pisze:
maniujr pisze:
dawid pisze:
Sprawdz znaczenie słowa sarkazm. Z dupy się spinasz, rozszyfruj też emoty, które użyłem.

A co do gazu, zakładając wątek byłem studentem i tak, wtedy może to jakoś mogłoby mieć dla mnie znaczenie. Teraz mam inne zdanie i tyle. W życiu bym nie założył gazu chociażby dla faktu stania w kolejce po gaz do tego prosząc się, aby ktoś mi napełnił butlę.
Zresztą kiedyś o mało się z typem nie pobiłem bo mi wyskoczył z pyskiem, że się wbijam w kolejce po jego gazik, szkoda, że nie wie, że obok stanowiska do gazu też są normalne dyspozytory paliwa. I to po lewej i po prawej a wężyk do gazu tylko jeden. Ahhh... Golf III.

I nie spinaj się chłopie bo od razu na mnie naskoczyłeś. Żyłka Ci pęknie czy coś. Przykręć kurek, ten z gazem też. Eot.
czuć pieniądz ;) taki sarkazm ;)
maniujr
Wiarus
Wiarus
Kontakt:

btw - 90% stacji ma już samoobsługę (tak, samoobsługa przy lpg). W Poznaniu też nie ma kolejek. Może wcale te sknery nie są stąd ;) znowu ten sarkazm ;)
maniujr
Wiarus
Wiarus
Kontakt:

satyr88 pisze:W moim mieście jeszcze nie widziałem nigdy kolejki za gazem, zawsze albo jest pusto albo 1 osoba max, za to za benzyną kolejka jest zawsze :evil: . Tak czy siak, powiedzcie mi z doświadczenia po latach użytkowania, jakie są dodatkowe koszta związanie z posiadaniem gazu - poza kosztami instalacji? Tj. czy są dodatkowe przeglądy- i jak często, czy trzeba częściej wymieniać jakieś elementy itp.
Coroczne badanie techniczne jest droższe o 64pln. Poza tym co 15tys wymieniasz filtr fazy lotnej za 50pln i co 50tys filtr fazy ciekłej za 20pln.

Dramatu nie ma. Zrobiłem już ponad 60tys na gazie i chodzi bez zarzutów. Koszt przejechania 100km to jakieś 28pln

Sorry za post pod postem, ale nie mogę edytować... :roll:
ODPOWIEDZ