Spotkane na trasie....

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

matthew90

Re: Spotkane na trasie....

Post autor: matthew90 »

g00dMan pisze:@Alek ten? ;)
po Poznaniu jeździ taki sam :cool:
Awatar użytkownika
zimonK
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R56 Cooper S 13'

Post autor: zimonK »

AleXander pisze:taką? :D

to oklejony folią 3M na zlecenie szefa Auto FUS'a z Ostrobramskiej MCS :)
Dokładnie taką:D Numerek na boku i rejestracja też się zgadzają. Strasznie mi się te kolory podobają. Czuję przenikającą mnie na wskroś zazdrość :oops: :mrgreen:

A tak BTW, to czym jest folia 3M?;)
AleXander
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: AleXander »

Folia 3M -> chyba najlepsza (największa) firma robiąca folie samoprzylepne do banerów, wycinania liter a "nawet" oklejania samochodów :)

koszt oklejenia MINI oscyluje między 2-3tyś PLN zależnie od jakości folii... gwarancje (blaknięcie, odklejanie się, zadziory itp) mogą mieć od 1 do 7lat (tak tak... po 7 latach odchodzą razem z lakierem tak się wulkanizują) :D
Vilreen

Post autor: Vilreen »

Wiem ze 2 lata to jest mniej wiecej optymalny czas po ktorym wiekszosc uzytkownikow nie ma uszkodzen lakieru, i najwiecej ludzi zaklada ja na 2 lata a potem zwykle zmienia na inny kolor ;D. Problemem jest tez to, ze zwykle nie da sie okleic samochodu as-is, trzeba go troche rozkrecic (przedni i tylni zderzak np.), ale to tez nie zawsze :) A nad jakimi kolorkami sie zastanawiasz? :P Mnie by kusil caly bialy z czerwonymi pasami przez caly samochod, na dachu tez :)
Awatar użytkownika
zimonK
Swój Człowiek
Swój Człowiek

No dla mnie taki kolorek jaki był na r53, czyli ciemnoniebieski+białe pasy. Ew. czarny z czerwonymi pasami. No i ta pomarańczka, która mnie po prostu rozwala:D
Awatar użytkownika
zimonK
Swój Człowiek
Swój Człowiek

A co myślicie o matowej folii? :wink:
Vilreen

No ja wlasnie myslalem o macie, jesli juz wogole (bialy z czerw/nieb pasami)
gh0ly

Post autor: gh0ly »

nie ma wszystkich kolorow w Macie folii... jak cos to mam czlowieka pod warszawa co obkleja auta i mysle , ze mini moze kosztowac ok 2000zl moze ciutke mniej :)
AleXander
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: AleXander »

Daj namiar pls bo "moja" firma współpracuje z oklejaczami ale są sporo drożsi z tego co widzę bo mi powiedzieli 2800 za czarny mat... a tam gdzie oklejali FUS'ową pomarańczę to i ponad 3000 wychodziło z pasami ;p
Awatar użytkownika
zimonK
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Dzisiaj 2 miniacze na ulicy Marywilskiej w Warszawie. Srebrne r50 (szok- po raz pierwszy od dawna ktoś odmachał) i czarny classic ;) Ciekawe, czy to ktoś z forum :grin:
KeliV

Post autor: KeliV »

MINI JCW nr.rej WF - identycznie malowany jak mój, dzisiaj pod muzeum narodowym.

POZDRAWIAM SERDECZNIE
buldozer

Post autor: buldozer »

Serdeczne pozdro dla właściciela tego klasyka spotkanego w piątek na Wilanowskiej. Pomachane - odmachane ;)
I + za spostrzegawczość w lusterkach :cool:
Ktoś z forum ? :)
Załączniki
zdj.jpeg
zdj.jpeg (154.64 KiB) Przejrzano 874 razy
Awatar użytkownika
zimonK
Swój Człowiek
Swój Człowiek

buldozer widzę, że masz taką samą, cudowną czerwoną ikonkę pod prędkościomierzem, jak ja :grin: parę dni temu śniło mi się, że zgasła :razz: :mrgreen:
Vilreen

Podusie powietrzne? Ja juz nawet przestalem snic ;P Znalazlem typka na jakims amerykanskim forum ktory kombinowal nawet w ten sposob, zeby moze rozmontowac deche rozdzielcza, dobrac sie do tej diody i albo ja zniszczyc albo zakleic czyms, tak zeby sie nie swiecila :P
matthew90

Post autor: matthew90 »

Vilreen pisze:Podusie powietrzne? Ja juz nawet przestalem snic ;P Znalazlem typka na jakims amerykanskim forum ktory kombinowal nawet w ten sposob, zeby moze rozmontowac deche rozdzielcza, dobrac sie do tej diody i albo ja zniszczyc albo zakleic czyms, tak zeby sie nie swiecila :P
a co za problem ze skasowaniem tego błędu? :smile:
ODPOWIEDZ