Mini Cooper S - ceny

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Re: Mini Cooper S - ceny

Post autor: pididi »

Ode mnie też weźcie! :smile:
static
Awatar użytkownika
bob.dsk
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: A45 AMG

Post autor: bob.dsk »

pum pisze:
Maciusiowy pisze:
bob.dsk pisze:Bierz od Maciusiowego ;)
:mrgreen:
mam nadzieję, że po piątku zrobi się nieaktualne.
I stało się :twisted:

Na inauguracje sezonu na Poznan lecimy ?
R56 239km 342nm
speedfight

Post autor: speedfight »

Łooojoojoj widzę że zbiorowa sprzedaż MINIaków? No to ja swojego też mogę sprzedać:)
Awatar użytkownika
hello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: '96 Sportspack
Kontakt:

Post autor: hello »

jak już lecicie wszyscy offtopem - ja powoli zaczynam się rozglądać za MCS R56, jakby ktoś miał ładny egzemplarz na zbyciu chętnie obejrzę ;)
AleXander
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: AleXander »

co prawda nie mam merytorycznych podstaw, żeby tak pisać ale nie polecam MINI. Sam nie mam i nie polecam!
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Brennt »

AleXander pisze:co prawda nie mam merytorycznych podstaw, żeby tak pisać ale nie polecam MINI. Sam nie mam i nie polecam!
troll :lol:
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

pewnie poleca jakies strupy w ktorych sie sworznie SAME odkrecaja :P
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

AleXander pisze:co prawda nie mam merytorycznych podstaw, żeby tak pisać ale nie polecam MINI. Sam nie mam i nie polecam!
Może daj w podpis: "powyższa wypowiedź nie została podparta żadnymi merytorycznymi podstawami" i załatwione - nie będziesz się musiał tłumaczyć z każdym postem :grin:
static
Kazek

Post autor: Kazek »

Odświeżam temat, bo MCS dalej chodzi mi po głowie - tym razem wiem już dokładnie jaki.

Bardzo Was proszę o podanie orientacyjnych cen zadbanego MCS R53 po lifcie, rocznik 05. Dzięki.
KW
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: KW »

*** proszę o podanie orientacyjnych cen zadbanego MCS R53 po lifcie, rocznik 05

ok. 45 tys zł
Kazek

Nie jest to przypadkiem pobożne życzenie właściciela? :wink:
KW
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Nie mam na sprzedanie żadnego R53. Pytasz o zadbanego, założyłem, że również mocno niewalonego. Gdybyś pytał ogólnie za ile takie MINI można kupić, to bym Ci napisał, że od 35 tys zł w górę.

Zobacz sobie jaka jest mediana takiego auta w Niemczech, dolicz ze 3 tys zł na opłaty, przywózkę i rejestrację i Ci wyjdzie. Jeśli szukasz za 35 tys zł lub taniej (nieważne czy w PL, czy w DE), to w dużej większości będziesz miał skrętki i ulepy po mocnych przejściach. Ale to Twój wybór. Życzę Ci, abyś i za 10 tys zł kupił. Ale w tej branży mało kto robi prezenty, no może komornicy co licytują przejęte mienie, ale też musisz mieć znajomości.
KW
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

O, już wiem skąd zdziwienie na Twojej twarzy :) .

Wrzuciłeś sobie Cooper eS z tego roku na Allegro i wyszło Ci:

http://tiny.pl/h8x3q

czyli 98% aut poniżej 40 tys zł, a tu koleś Ci pisze o 45 tys zł. No widzisz, ja na to szrotowisko nigdy nie patrzę analizując poziom cenowy samochodu do zakupu.
Pobawmy się w szacowanie.
Jak myślisz, ile z tych MINI eSek (cena salonowa 8 lat temu w PL od 120 -150 tys zł) zostało kupione w polskim salonie? Strzelam - 10%. Ile z nich będzie zadbanych? Sam określ sobie odsetek. A jak myślisz, ile z tych pozostałych 90% zostało sprowadzonych do Polski bez mocnego dzwona? Ja stawiam optymistycznie 10%. Znajdź więc sobie ten rodzynek jeżdżąc po całej Polsce. Powodzenia.
Kazek

Twój tok rozumowania jest poprawny, przyjmuję Twoje argumenty. Niestety ze szkodą dla obu stron mamy zepsuty rynek przez sprowadzone i odpicowane do sprzedaży szroty zza zachodniej granicy.

Nikt nie da 45000zł za 8-letniego Miniaka. Widać to choćby po forumowej giełdzie.
KW
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Ależ oczywiście, ale to nie zmienia postaci rzeczy, że ok. takiej ceny kręci się zadbany MINIak z takimi parametrami. To, że dla klienta w PL jest za drogo, też rozumiem!

Zobacz, na forum BMW człowiek szuka 335i też w Niemczech, bo w PL nic dobrego nie ma. I jakie wniosek z poszukiwań ?

Cytuję:
"Cena po sprowadzeniu i wszelkich kosztach wychodzi 97 tysiecy co chyba jest największą wadą auta. Coupe w tej wersji i roczniku chodzą za 15 tysiecy PLN mniej na allegro. "

A co najciekawsze, jest to najtańsza sztuka za zachodnią granicą z parametrami, które oczekuje kupujący!
http://tiny.pl/h8mmf

Link do tematu:
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic. ... 4&t=212523
ODPOWIEDZ